Castellum

Verbouwing Castellum van start gegaan

De verbouwing van het Alphense theater Castellum is van start gegaan.

Tijdens de verbouwing worden verschillende werkzaamheden gecombineerd. Zo wordt er een optimalisatieslag gemaakt, de publieksbeleving versterkt, duurzaamheidsmaatregelen doorgevoerd, de lekkages aan de gevel verholpen en het laatste gedeelte van het geplande groot onderhoud uitgevoerd. Hierdoor hoeft het theater maar één keer dicht. Castellum biedt alle inwoners van de gemeente vanaf seizoen 2021 weer een volwaardig en regionaal gericht theater-, muziek- en podiumkunstenprogramma met daarnaast een passend filmaanbod. De werkzaamheden duren tot half oktober.

Rondom het bouwterrein worden binnenkort hekken geplaatst. Hierop worden de komende weken, in samenwerking met de cultuursector, diverse boodschappen geplaatst. Naast de steunbetuigingen aan de inwoners en aandacht voor onze lokale maatregelen om het coronavirus de baas te blijven, gaat ook het theater een boodschap uitdragen voor de toekomstige bezoekers van het theater. “We kijken ernaar uit om bezoekers na de verbouwing weer te mogen ontvangen in een fijn en geoptimaliseerd pand”, aldus het bestuur van het theater. Over het oude, nog bruikbare gedeelte van het inventaris wordt nog nagedacht. Een online veiling of garagesale behoort tot de mogelijkheden.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.