Archieffoto / Josh Walet

Verbouwing Ridderhof eindelijk begonnen

De Ridderhof is al jaren toe aan een grote verbouwing en het staat ook al een hele tijd op de planning. Maar inmiddels is het dan eindelijk begonnen. En zoals elke grote verbouwing begint het met slopen.

In de vleugel van de Ridderhof waar de Albert Heijn zich bevindt wordt flink gesloopt. Zoals op de foto’s te zien is staan er grote vuilcontainers en aan de hoeveelheid stenen te zien zijn er al een aantal muurtjes gesloopt. Het parkeerterrein aan de zijkant is afgezet met hekken. Onder het winkelcentrum, in de parkeergarage, kan nog steeds (gratis) geparkeerd worden.

Tekst loopt door onder de foto

Verbouwing Ridderhof (3).jpeg

Ook binnen in het winkelcentrum is ook al goed te zien dat de verbouwing is begonnen. Binnenin het winkelcentrum is een groot gedeelte afgezet met grote platen. Op de platen hangt informatie over de verbouwing. Tijdens de renovatie blijft het winkelcentrum geopend en de winkels bereikbaar.

Duurzaam renoveren

De renovatie wordt zo duurzaam mogelijk uitgevoerd, dit gebeurt op verschillende manieren. Ten eerste wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van de bestaande constructie en bestaande bouwmaterialen. Er worden waar mogelijk extra zonnepanelen toegevoegd. Meerdere winkels gaan nu al van het gas af. En ten slotte wordt er geprobeerd om de buitengevels een groener karakter te geven.

Wel komt er een geheel nieuw (waterdicht) passagedak op het winkelcentrum, dit zal de huidige tentconstructie vervangen. Tevens komt er, om gladheid te voorkomen, een nieuwe (stoevere) vloer in het gehele winkelcentrum.

Verbouwing Ridderhof (1).jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 12:45

Vacatureoverzicht week 20: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Muziek/Concert vandaag 10:59

BTW-tarief op concert- en festivaltickets stijgt hoogstwaarschijnlijk in 2026

Na maanden van onderhandelen presenteren de PVV, VVD, NSC en BBB hun 'hoofdlijnenakkoord', dat de basis moet vormen voor het nieuwe kabinet. Liefhebbers van live muziek en cultuur komen er bekaaid vanaf, want de formerende partijen zijn van plan om concert- en festivaltickets te belasten met het hoge btw-tarief van 21%. Op dit moment geldt hiervoor nog het lage tarief van 9%.

Advertorial Evenement vandaag 09:37

Help mee als vrijwilliger tijdens de Obstacle Run!

Vind je het leuk om anderen te helpen en tegelijkertijd een superleuke dag te beleven? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de Obstacle Run Alphen op zaterdag 1 en/of zondag 2 juni 2024, en zorg er samen met de andere vrijwilligers voor dat de deelnemers de dag van hun leven meemaken!

Blog Opinie gisteren 19:46

MINERVA Haal die doppen van de koppen

Dit jaar wordt een feestje in de gemeente Alphen aan den Rijn omdat de gemeente zoals deze nu is tien jaar bestaat. Maar niet iedereen denkt er zo over. Er zijn nog altijd Calimero’s die vinden dat ‘ze’ geannexeerd zijn en er zijn altijd klagers waarbij het niet goed is of niet deugt.

Advertorial Film gisteren 17:22

De Kleuterbios is terug!

Op zaterdag 18 mei keert Het Muizenhuis - Sam & Julia terug in de Kleuterbios! Dit is een compilatie van acht afleveringen, waarvan zes afleveringen nooit eerder vertoond zijn. Hierin beleven de muizen Sam en Julia de spannendste avonturen en ontdekken ze verborgen mysteries. 

Sport gisteren 16:01

Sem Spruit pakt zes keer NK Goud en twee keer zilver

Afgelopen winter was voor Sem Spruit een mooie periode op het ijs en vloog hij naar Zuid-Korea voor de Jeugd Olympische Spelen. Daar wist hij samen met supertalent Angel Daleman (Leiderdorp) brons te pakken op de relay. Een moment om nooit meer te vergeten. Onlangs is Sem verkozen tot Alphens Sporttalent en kreeg hij aan het eind van het schaatsseizoen een onderscheiding van de KNSB, District Sassenheim. Hem viel de onderscheiding ten deel “Drager van de Bronzen Schaatser”, voor zijn mooie prestaties van het seizoen.