Archieffoto / Josh Walet

Verbouwing Ridderhof eindelijk begonnen

De Ridderhof is al jaren toe aan een grote verbouwing en het staat ook al een hele tijd op de planning. Maar inmiddels is het dan eindelijk begonnen. En zoals elke grote verbouwing begint het met slopen.

In de vleugel van de Ridderhof waar de Albert Heijn zich bevindt wordt flink gesloopt. Zoals op de foto’s te zien is staan er grote vuilcontainers en aan de hoeveelheid stenen te zien zijn er al een aantal muurtjes gesloopt. Het parkeerterrein aan de zijkant is afgezet met hekken. Onder het winkelcentrum, in de parkeergarage, kan nog steeds (gratis) geparkeerd worden.

Tekst loopt door onder de foto

Verbouwing Ridderhof (3).jpeg

Ook binnen in het winkelcentrum is ook al goed te zien dat de verbouwing is begonnen. Binnenin het winkelcentrum is een groot gedeelte afgezet met grote platen. Op de platen hangt informatie over de verbouwing. Tijdens de renovatie blijft het winkelcentrum geopend en de winkels bereikbaar.

Duurzaam renoveren

De renovatie wordt zo duurzaam mogelijk uitgevoerd, dit gebeurt op verschillende manieren. Ten eerste wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van de bestaande constructie en bestaande bouwmaterialen. Er worden waar mogelijk extra zonnepanelen toegevoegd. Meerdere winkels gaan nu al van het gas af. En ten slotte wordt er geprobeerd om de buitengevels een groener karakter te geven.

Wel komt er een geheel nieuw (waterdicht) passagedak op het winkelcentrum, dit zal de huidige tentconstructie vervangen. Tevens komt er, om gladheid te voorkomen, een nieuwe (stoevere) vloer in het gehele winkelcentrum.

Verbouwing Ridderhof (1).jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 17:04

Kom shoppen op de kinderkledingbeurs 29 september

Vrijdagavond 29 september is er weer een kinderkledingbeurs aan het Lauraplein in Alphen aan den Rijn. Leuke en kwalitatief goede (merk)kleding voor klassieke kledingbeurs-prijzen.

Overige vandaag 14:34

De Sportvrouw en Alphen Vitaal bundelen hun krachten

Al twaalf jaar lang is De Sportvrouw een bekende naam in de gemeente Alphen aan den Rijn. Met een gevarieerd en toegankelijk aanbod voor vrouwen zorgt deze stichting voor sport- en beweegactiviteiten op maat. Hun voornaamste doel is om meer vrouwen aan het sporten te krijgen, zodat ze actief en gezond blijven. Dit streven heeft de afgelopen jaren zijn vruchten afgeworpen. Om deze missie voort te zetten, slaat De Sportvrouw de handen ineen met Alphen Vitaal.

Advertorial Evenementen vandaag 14:11

Hobby Game Shop in Alphen: Side7 opent eerste fysieke deuren

Tien jaar geleden begon Side7 als een online winkel, maar op 30 september openen ze met trots hun allereerste fysieke winkel in Alphen aan den Rijn. Deze stap markeerde een enerverende evolutie voor het bedrijf, dat zich richt op de wereld van anime, spellen en collectibles.

Advertorial Theater vandaag 13:11

Royal Opera House nieuw seizoen 23 / 24 met buffet

Parkvilla brengt vanaf 15 oktober de eerste voorstelling van het Royal Opera House op het filmdoek. Opnames van live opera en ballet voorstellingen vanuit het wereldberoemde Royal Opera House in Covent Garden, Londen. Voor het eerst biedt Parkvilla na afloop van alle voorstellingen optioneel een steeds wisselend buffet aan.

Wonen en bouwen vandaag 11:52

Nieuwbouwproject ‘Noorderlicht’ zorgt voor dubbele reacties

In 2024 wil Woonforte beginnen met het bouwen van nieuwe woningen in het stationsgebied, tussen het spoor en de Zuidpoolsingel. Het project heet 'Noorderlicht' en is een groot nieuwbouwproject van Woonforte. Bewoners hieromheen zijn niet te spreken over de plannen.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 10:29

Seniorenactiviteiten Alphen aan den Rijn in oktober

Op zoek naar informatieve en verbindende activiteiten in de buurt? In oktober hebben we verschillende activiteiten speciaal voor senioren in Bibliotheek Alphen-Centrum.