Alphens EV

Verbouwing Theater Castellum wordt afgemaakt

De Alphense gemeenteraad gaat in meerderheid akkoord met het afmaken van de verbouwing van het theater aan het Rijnplein. Uiteraard wordt ook de brandveiligheid nu aangepakt.

De gemeenteraad gaat akkoord met het beschikbaar stellen van een budget van ruim 4,1 miljoen euro om het theatergebouw te herstellen en brandveilig te maken. Dit bedrag is samengesteld uit de kosten voor de verbouwing die nog moet worden afgemaakt, het brandveilig maken van het gebouw en voor kosten door het uitstellen van de openingsdatum. Scenario 3 wordt nu uitgevoerd met het beschikbaar gestelde budget.

Wethouder Erik van Zuylen is van mening dat het theater echt moet worden afgemaakt, maar dat er nog verbeteringen mogelijk zijn bij de gang van zaken. "We willen in ieder geval naar de meerjaren onderhoudsplannen kijken en daar een goede reservering voor maken. We gaan ook aan de slag met de exploitatie."

Verschillende politieke partijen willen dat er serieus gekeken wordt naar externe exploitatie. Een heikel punt daarbij is dat een externe partij aan de kaders moet voldoen die de gemeente heeft vastgesteld. Er zijn geïnteresseerde partijen waarmee de wethouder in gesprek is. "Zodra er meer bekend is, kom ik naar de raad met hoe of wat. Ook als blijkt dat een partij wel geïnteresseerd is maar op andere voorwaarden."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 17:43

Filmdiner No Reservations met Catherine Zeta-Jones

De titel van het nieuwe filmdiner op 5, 6 en 7 maart wekt wat verwarring: dit filmdiner is zeker te reserveren. Het concept van thuis een film kijken en tegelijk eten wat je ziet in de film is deze keer met steractrice Catherina Zeta-Jones in de film No Reservations.

Coronavirus in Alphen vandaag 17:00

Het vaccineren in Alphen is nu echt begonnen: “Laat die vaccins maar komen!”

Rond 08:00 uur werd de eerste prik gezet in de tot vaccinatielocatie omgebouwde tennishal van Nieuwe Sloot. Dagelijks zullen daar zo’n driehonderd 80+’ers worden gevaccineerd, maar de daadwerkelijke capaciteit ligt hoger. “In een maand tijd zouden we heel Alphen kunnen vaccineren”, zegt burgemeester Liesbeth Spies.

Calamiteiten vandaag 15:29

Motorrijder komt ten val op Leidse Schouw

Maandagmiddag 1 maart is er een motorrijder ten val gekomen op de Leidse Schouw. Bij het eenzijdige ongeval kwamen meerdere hulpdiensten ter plaatse. 

Van 0 naar 20 vandaag 14:54

Van 0 naar 20: Mitchell en Stefan zijn er bijna

Het moment komt dichter en dichterbij dat Mitchell en Stefan toch echt die 20 kilometer moeten gaan rennen. Allebei zijn ze op de goede weg. Ze zijn er bijna. Tijd voor wat laatste tips!

Alphense Zendmast vandaag 14:06

Alphense zendmast maandagavond rood en groen verlicht

Het verzoek kwam vanuit Kees Kraamer om de Alphense zendmast maandagavond rood en groen te verlichten. Dit doet hij voor zijn hardloopgroepje, met in het bijzonder voor Peter Zuidam. En dat levert ongetwijfeld een leuk moment op, want Kees en Peter zijn beide kleurenblind.