Teken-Visie
Advertorial Alphens Magazine 2022

(Ver)bouwplannen? Teken-Visie bespaart jou stress, tijd én frustratie

Een verbouwing, een aanbouw, of zelfs een geheel nieuwe woning is een groot project. Denk aan het maken van de bouwkundige tekeningen, het uitzoeken van het budget, en het aanvragen van de benodigde vergunningen. Dat vraagt om een goed uitgewerkt plan. Bouwkundig tekenbureau Teken-Visie helpt bij op-, aan-, nieuw- en verbouwprojecten.

Ontzorging bij aanbouw of dakkapel

Met het oog op thuiswerken hebben aanbouwen en dakkapellen sinds het begin van de coronapandemie aan populariteit gewonnen. “Thuiswerken is natuurlijk steeds meer de trend geworden de laatste jaren. Waar mensen regelmatig tegenaan lopen is dat de werkplekken thuis eigenlijk een beetje te klein zijn, of niet handig ingedeeld zijn voor langere periodes thuiswerken. Vandaar dat er vaak gekozen wordt voor een aanbouw of een dakkapel”, zegt eigenaar Arian Bos.

Bij een aanbouw of dakkapel komt vaak wel meer kijken dan de aannemer een opdracht gunnen. “Voor het realiseren van een aanbouw of dakkapel zijn gemeentelijke vergunningen nodig. Hiermee wil de gemeente een wildgroei van bouwstijlen voorkomen. Om een vergunning aan te vragen zijn bouwkundige tekeningen noodzakelijk. Deze tekeningen moeten gemaakt worden door een specialist. En die specialist zijn wij”, stelt Arian. “We helpen daarna ook bij het aanvragen van de vergunning. Ook als er geen vergunning nodig is, kunnen wij bouwkundige tekeningen leveren voor de aannemer.”

Architectuur en vastgoedpresentatie

Staat er een groot project op stapel, zoals het renoveren van een gehele woning of het transformeren van een bedrijfsruimte naar woonruimte? Ook daar heeft Teken-Visie de juiste mensen voor in huis. “Voor deze en andere grote projecten zetten wij de expertise van onze architecten in. Zij helpen de opdrachtgever met het vertalen van hun wensen naar een functioneel en representatief ontwerp.”

Door hun ervaring met het maken van bouwkundige tekeningen weet Teken-Visie als geen ander hoe een grootschalig woningproject in elkaar steekt. “Deze ervaring gebruiken wij bij het realiseren van plattegronden voor vastgoedpresentaties. Onze grafische vormgevers maken artist impressies en vastgoedbrochures. Daarnaast ondersteunen we bij het bouwen van een website en het realiseren van architectenplattegronden.”

Professioneel team

Of het nu klein of groot is, ieder project krijgt van Teken-Visie de aandacht die het verdient. Hun team bestaat uit 10 fantastische mensen die ieder hun eigen expertise meenemen. “We combineren dit met een steeds groeiend netwerk van externe professionals. Samen hebben we dus alles in huis om een (nieuw)bouwproject of een verbouwing tot een succes te maken.”

Dit artikel is eerder verschenen in de elfde editie (december 2022) van het Alphens.nl Magazine. Heb je het magazine niet ontvangen? Je kunt een exemplaar ophalen op ons kantoor aan de Raadhuisstraat 211.


Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.