Teken-Visie
Advertorial Alphens Magazine 2022

(Ver)bouwplannen? Teken-Visie bespaart jou stress, tijd én frustratie

Een verbouwing, een aanbouw, of zelfs een geheel nieuwe woning is een groot project. Denk aan het maken van de bouwkundige tekeningen, het uitzoeken van het budget, en het aanvragen van de benodigde vergunningen. Dat vraagt om een goed uitgewerkt plan. Bouwkundig tekenbureau Teken-Visie helpt bij op-, aan-, nieuw- en verbouwprojecten.

Ontzorging bij aanbouw of dakkapel

Met het oog op thuiswerken hebben aanbouwen en dakkapellen sinds het begin van de coronapandemie aan populariteit gewonnen. “Thuiswerken is natuurlijk steeds meer de trend geworden de laatste jaren. Waar mensen regelmatig tegenaan lopen is dat de werkplekken thuis eigenlijk een beetje te klein zijn, of niet handig ingedeeld zijn voor langere periodes thuiswerken. Vandaar dat er vaak gekozen wordt voor een aanbouw of een dakkapel”, zegt eigenaar Arian Bos.

Bij een aanbouw of dakkapel komt vaak wel meer kijken dan de aannemer een opdracht gunnen. “Voor het realiseren van een aanbouw of dakkapel zijn gemeentelijke vergunningen nodig. Hiermee wil de gemeente een wildgroei van bouwstijlen voorkomen. Om een vergunning aan te vragen zijn bouwkundige tekeningen noodzakelijk. Deze tekeningen moeten gemaakt worden door een specialist. En die specialist zijn wij”, stelt Arian. “We helpen daarna ook bij het aanvragen van de vergunning. Ook als er geen vergunning nodig is, kunnen wij bouwkundige tekeningen leveren voor de aannemer.”

Architectuur en vastgoedpresentatie

Staat er een groot project op stapel, zoals het renoveren van een gehele woning of het transformeren van een bedrijfsruimte naar woonruimte? Ook daar heeft Teken-Visie de juiste mensen voor in huis. “Voor deze en andere grote projecten zetten wij de expertise van onze architecten in. Zij helpen de opdrachtgever met het vertalen van hun wensen naar een functioneel en representatief ontwerp.”

Door hun ervaring met het maken van bouwkundige tekeningen weet Teken-Visie als geen ander hoe een grootschalig woningproject in elkaar steekt. “Deze ervaring gebruiken wij bij het realiseren van plattegronden voor vastgoedpresentaties. Onze grafische vormgevers maken artist impressies en vastgoedbrochures. Daarnaast ondersteunen we bij het bouwen van een website en het realiseren van architectenplattegronden.”

Professioneel team

Of het nu klein of groot is, ieder project krijgt van Teken-Visie de aandacht die het verdient. Hun team bestaat uit 10 fantastische mensen die ieder hun eigen expertise meenemen. “We combineren dit met een steeds groeiend netwerk van externe professionals. Samen hebben we dus alles in huis om een (nieuw)bouwproject of een verbouwing tot een succes te maken.”

Dit artikel is eerder verschenen in de elfde editie (december 2022) van het Alphens.nl Magazine. Heb je het magazine niet ontvangen? Je kunt een exemplaar ophalen op ons kantoor aan de Raadhuisstraat 211.


Meer nieuws

Wonen en bouwen gisteren 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement gisteren 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport gisteren 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten gisteren 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek gisteren 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement gisteren 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.