Teken-Visie
Advertorial Alphens Magazine 2022

(Ver)bouwplannen? Teken-Visie bespaart jou stress, tijd én frustratie

Een verbouwing, een aanbouw, of zelfs een geheel nieuwe woning is een groot project. Denk aan het maken van de bouwkundige tekeningen, het uitzoeken van het budget, en het aanvragen van de benodigde vergunningen. Dat vraagt om een goed uitgewerkt plan. Bouwkundig tekenbureau Teken-Visie helpt bij op-, aan-, nieuw- en verbouwprojecten.

Ontzorging bij aanbouw of dakkapel

Met het oog op thuiswerken hebben aanbouwen en dakkapellen sinds het begin van de coronapandemie aan populariteit gewonnen. “Thuiswerken is natuurlijk steeds meer de trend geworden de laatste jaren. Waar mensen regelmatig tegenaan lopen is dat de werkplekken thuis eigenlijk een beetje te klein zijn, of niet handig ingedeeld zijn voor langere periodes thuiswerken. Vandaar dat er vaak gekozen wordt voor een aanbouw of een dakkapel”, zegt eigenaar Arian Bos.

Bij een aanbouw of dakkapel komt vaak wel meer kijken dan de aannemer een opdracht gunnen. “Voor het realiseren van een aanbouw of dakkapel zijn gemeentelijke vergunningen nodig. Hiermee wil de gemeente een wildgroei van bouwstijlen voorkomen. Om een vergunning aan te vragen zijn bouwkundige tekeningen noodzakelijk. Deze tekeningen moeten gemaakt worden door een specialist. En die specialist zijn wij”, stelt Arian. “We helpen daarna ook bij het aanvragen van de vergunning. Ook als er geen vergunning nodig is, kunnen wij bouwkundige tekeningen leveren voor de aannemer.”

Architectuur en vastgoedpresentatie

Staat er een groot project op stapel, zoals het renoveren van een gehele woning of het transformeren van een bedrijfsruimte naar woonruimte? Ook daar heeft Teken-Visie de juiste mensen voor in huis. “Voor deze en andere grote projecten zetten wij de expertise van onze architecten in. Zij helpen de opdrachtgever met het vertalen van hun wensen naar een functioneel en representatief ontwerp.”

Door hun ervaring met het maken van bouwkundige tekeningen weet Teken-Visie als geen ander hoe een grootschalig woningproject in elkaar steekt. “Deze ervaring gebruiken wij bij het realiseren van plattegronden voor vastgoedpresentaties. Onze grafische vormgevers maken artist impressies en vastgoedbrochures. Daarnaast ondersteunen we bij het bouwen van een website en het realiseren van architectenplattegronden.”

Professioneel team

Of het nu klein of groot is, ieder project krijgt van Teken-Visie de aandacht die het verdient. Hun team bestaat uit 10 fantastische mensen die ieder hun eigen expertise meenemen. “We combineren dit met een steeds groeiend netwerk van externe professionals. Samen hebben we dus alles in huis om een (nieuw)bouwproject of een verbouwing tot een succes te maken.”

Dit artikel is eerder verschenen in de elfde editie (december 2022) van het Alphens.nl Magazine. Heb je het magazine niet ontvangen? Je kunt een exemplaar ophalen op ons kantoor aan de Raadhuisstraat 211.


Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 17:09

Vier de liefde bij McDonald's Alphen aan den Rijn

Valentijnsdag. De dag van de liefde. Om die dag te vieren organiseert McDonald's op 14 februari diverse leuke acties. Wil jij weten wat je kan verwachten die dag? Lees dan snel verder.

Politie en handhaving gisteren 16:18

Sorteerbedrijf treft mogelijk explosief aan

Op vrijdagochtend 27 januari werd de politie naar een bedrijf, gespecialiseerd in het sorteren van metalen, aan de Tankval in Alphen aan den Rijn gestuurd. Medewerkers van het sorteerbedrijf hadden hier tijdens werkzaamheden mogelijk een explosief aangetroffen.

Werkzaamheden gisteren 15:24

Dit gaat er gebeuren tijdens de onderhoudswerkzaamheden aan Rijndijk-Oost

Op dinsdag 7 februari starten de werkzaamheden voor het onderhoud aan de Rijndijk-Oost. Tijdens de werkzaamheden zal het gedeelte tussen De Hoorn en het Oostvaartpad afgesloten zijn voor alle gemotoriseerd doorgaand verkeer. Maar wat voor werkzaamheden zullen er uitgevoerd worden?

Politie en handhaving gisteren 14:33

Politie gaat meer controleren op sluipverkeer bij de Oudshoornseweg

Dat je met de auto niet meer vanaf het begin van de Oudshoornseweg naar het eind kan wordt door sommige inwoners als vervelend ervaren. Je moet dan namelijk ‘helemaal omrijden’. Sommige weggebruikers kiezen daarom alsnog voor de korte route over de Oudshoornseweg, wat verboden is.

Advertorial Werken gisteren 13:39

Danny groeit bij Duijvelaar, van stagiair naar productmanager

Danny: “In 1995 deed ik mijn afstudeerproject van de Amsterdamse Scheepvaartschool bij Duijvelaar Pompen. Nu nog een baan; de behulpzame dames van de marketingafdeling van Duijvelaar hebben mij destijds geholpen met het schrijven van mijn sollicitatiebrief. Ik werd aangenomen en ik ben nu productmanager bij Duijvelaar. Maar ik ben daar ooit begónnen als servicemonteur.”

Politie en handhaving gisteren 12:46

Auto-inbraak Kerk en Zanen: dashboard van een BMW verwijderd

In de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 januari heeft er een auto-inbraak plaatsgevonden in Kerk en Zanen. De daders gingen niet met lege handen naar huis. Zij hebben het dashboard van de BMW meegenomen.