Teken-Visie
Advertorial Alphens Magazine 2022

(Ver)bouwplannen? Teken-Visie bespaart jou stress, tijd én frustratie

Een verbouwing, een aanbouw, of zelfs een geheel nieuwe woning is een groot project. Denk aan het maken van de bouwkundige tekeningen, het uitzoeken van het budget, en het aanvragen van de benodigde vergunningen. Dat vraagt om een goed uitgewerkt plan. Bouwkundig tekenbureau Teken-Visie helpt bij op-, aan-, nieuw- en verbouwprojecten.

Ontzorging bij aanbouw of dakkapel

Met het oog op thuiswerken hebben aanbouwen en dakkapellen sinds het begin van de coronapandemie aan populariteit gewonnen. “Thuiswerken is natuurlijk steeds meer de trend geworden de laatste jaren. Waar mensen regelmatig tegenaan lopen is dat de werkplekken thuis eigenlijk een beetje te klein zijn, of niet handig ingedeeld zijn voor langere periodes thuiswerken. Vandaar dat er vaak gekozen wordt voor een aanbouw of een dakkapel”, zegt eigenaar Arian Bos.

Bij een aanbouw of dakkapel komt vaak wel meer kijken dan de aannemer een opdracht gunnen. “Voor het realiseren van een aanbouw of dakkapel zijn gemeentelijke vergunningen nodig. Hiermee wil de gemeente een wildgroei van bouwstijlen voorkomen. Om een vergunning aan te vragen zijn bouwkundige tekeningen noodzakelijk. Deze tekeningen moeten gemaakt worden door een specialist. En die specialist zijn wij”, stelt Arian. “We helpen daarna ook bij het aanvragen van de vergunning. Ook als er geen vergunning nodig is, kunnen wij bouwkundige tekeningen leveren voor de aannemer.”

Architectuur en vastgoedpresentatie

Staat er een groot project op stapel, zoals het renoveren van een gehele woning of het transformeren van een bedrijfsruimte naar woonruimte? Ook daar heeft Teken-Visie de juiste mensen voor in huis. “Voor deze en andere grote projecten zetten wij de expertise van onze architecten in. Zij helpen de opdrachtgever met het vertalen van hun wensen naar een functioneel en representatief ontwerp.”

Door hun ervaring met het maken van bouwkundige tekeningen weet Teken-Visie als geen ander hoe een grootschalig woningproject in elkaar steekt. “Deze ervaring gebruiken wij bij het realiseren van plattegronden voor vastgoedpresentaties. Onze grafische vormgevers maken artist impressies en vastgoedbrochures. Daarnaast ondersteunen we bij het bouwen van een website en het realiseren van architectenplattegronden.”

Professioneel team

Of het nu klein of groot is, ieder project krijgt van Teken-Visie de aandacht die het verdient. Hun team bestaat uit 10 fantastische mensen die ieder hun eigen expertise meenemen. “We combineren dit met een steeds groeiend netwerk van externe professionals. Samen hebben we dus alles in huis om een (nieuw)bouwproject of een verbouwing tot een succes te maken.”

Dit artikel is eerder verschenen in de elfde editie (december 2022) van het Alphens.nl Magazine. Heb je het magazine niet ontvangen? Je kunt een exemplaar ophalen op ons kantoor aan de Raadhuisstraat 211.


Meer nieuws

Natuur, recreatie en reizen vandaag 15:14

De ijzige dromen van Alphen: komt de langverwachte ijsbaan dan toch?

In de winter van 2024 staat eindelijk de realisatie van de langverwachte ijsbaan in Alphen op het programma. Het verlangen naar een eigen schaatslocatie was opgenomen in het huidige coalitieakkoord, maar sindsdien is er weinig vooruitgang geboekt op dit gebied. Nu lijkt er eindelijk beweging in te komen.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 14:03

Buurthuis AquaRijn bruist in oktober

Buurthuis AquaRijn bruist in oktober. Naast de reguliere activiteiten zoals inloop koffiemorgens, de donderdagmiddaglunch en de schildermiddag zijn er in oktober een aantal bijzondere activiteiten voor de bewoners van Alphen Noord.

Sport vandaag 11:35

Meld je aan voor de jongtalenten selectietest van DOS

Vind jij turnen ook het leukste wat er is? Dan is dit echt iets voor jou. Op zondag 1 oktober van 12:30 tot 14:30 uur organiseert DOS een jongtalenten selectietest. Ben jij geboren in 2016, 2017 of 2018 en ben jij altijd aan het klimmen en klauteren? Dan is dit misschien iets voor jou. Ben je iets ouder en heb je al wat turnervaring? Ook dan ben je van harte welkom!