Josh Walet

Verdachte Rik B. blijft langer vastzitten

De advocaat van B. pleitte vandaag dat de voorlopige hechtenis beëindigd wordt. B. was zelf niet aanwezig bij de zitting, wel was er veel familie van de verdachte en het slachtoffer aanwezig. 

Omdat B. zo geschrokken was bij de eerste zitting wilde hij nu ook niet bij deze zitting aanwezig zijn.

Er moet nog naar verschillende factoren aanvullend onderzoek worden gedaan, zoals naar de iPhone stappenteller. Ook wordt er onderzoek gedaan naar de financiële situatie en de verklaring van B. hierover, meldt Serena Hofman van het AD op Twitter.

Een deskundige zal nog vragen moeten beantwoorden over het bloedspattenonderzoek. De advocaat van B., Schwab, vindt de conclusies van dit onderzoek twijfelachtig meldt zij tijdens de zitting, laat Hofman weten. Zij pleit dat de bloedspatten door B. zelf op zijn kleding terecht zijn gekomen omdat hij hevig trilde. De OvJ is het hier niet mee eens, die bloedspatten kunnen onmogelijk door hem zelf op zijn kleding zijn gekomen omdat de bloedspatten ook op zijn rug zaten.

Het verzoek van de advocaat van B. om hem eerder vrij te laten is tegengesproken door het OM. Er zijn volgens het OM zoveel bewijzen die richting B. wijzen en de verklaring van B. wordt niet ondersteund door technisch bewijs. Er was nog ander DNA gevonden maar diegene had een alibi.

Geld wegsluizen
Volgens onderzoek van het OM B. niet 70 tot 80 duizend euro proberen weg te sluizen, maar moest dit juist nog binnen komen. Het klopt dus wat B. heeft verklaard. Hierdoor staat het financieel motief op losse schroeven.

7 augustus is er een nieuwe pro forma zitting. Als het onderzoek mee zit komt er eind oktober een inhoudelijke zitting.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:58

Hoe het komt dat er zomaar leidingen liggen bij De Aarhof

Onlangs werd bekend dat de werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Alphense centrale  bibliotheek circa 6 ton meer zullen kosten. Dit komt omdat kabels moeten worden verlegd. De vraag rees uiteraard waarom het vooraf niet bekend was dat deze kabels er liggen.

Politiek gisteren 19:50

Commissaris van de Koning bezoekt Alphen aan den Rijn

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, brengt donderdag 14 november een officieel werkbezoek aan de gemeente Alphen aan den Rijn. In het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark voert Smit verschillende gesprekken.

Calamiteiten gisteren 19:43

24-jarige man vermist

Op dit moment is een 24-jarige man vermist vanaf de Argostraat in Alphen.  

Politiek gisteren 18:37

Sluitende begroting gemeente ondanks miljoenen tegenvaller

Het Rijk heeft onlangs bekendgemaakt hoeveel geld er naar de gemeenten gaat. Naar nu blijkt, gaat het landelijk zo goed dat de gemeenten minder geld in het laatje krijgen. Dat komt omdat landelijk minder geld wordt uitgegeven dan verwacht.

Advertorial Horeca gisteren 17:16

Culinair genieten in de wintermaanden bij Wet ’n Wild

Wet ’n Wild pakt in de wintermaanden uit met een culinair wintermenu. De nieuwe dinerkaart is seizoensgebonden en verandert iedere maand, om zo de meest passende seizoensproducten voor te schotelen.