Avifauna

Verdrietig nieuws uit Avifauna, pasgeboren baby kiwi helaas overleden

De baby kiwi kroop pas een maand geleden uit het ei maar al snel daarna bleek er iets mis te zijn met diens pootjes. Daarom werd de baby kiwi door een dierenarts geopereerd.

De operatie verliep voorspoedig maar toch ging de gezondheid van de kleine kiwi achteruit. Op donderdagochtend is de kleine vogel helaas overleden.

De geboorte was nog niet officieel bekend gemaakt omdat er in de eerste weken na de geboorte nog van alles mis kan gaan. De geboorte van deze kiwi was heel bijzonder. Er was namelijk na de geboorte van Tuatahi drie jaar geleden, het eerste kiwi jong in Nederland, geen baby kiwi meer geboren. Dit jaar waren er twee eieren waarvan het eerste ei in mei helaas onbevrucht bleek.

Wereldwijd is er een instandhoudingsprogramma opgezet voor de kiwi waar Avifauna aan deelneemt. Avifauna is dan ook van plan om, ondanks deze tegenslag, volgend seizoen weer hetzelfde mannetje en vrouwtje bij elkaar te zetten.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 18:22

Kledingbank gaat naar nieuw pand

De Alphense kledingbank gaat haar verkoopruimte verhuizen naar de buitenrand van winkelcentrum De Aarhof. De kleding zal in de komende twee jaar worden verstrekt vanuit het voormalige pand van Bart Smit in de bocht naast de Hema.

Politiek plein gisteren 17:42

Woonwagenlocatie Goudse Rijpad wordt uitgebreid, maar hoe?

Al langere tijd is er sprake van een uitbreiding van de woonwagenlocatie aan het Goudse Rijpad. Hoe dat gaat gebeuren is alleen nog niet duidelijk. Zo moet er nog een archeologisch onderzoek uitgevoerd worden en is niet bekend of de twaalf nieuwe plaatsen voldoende zijn.

Werkzaamheden gisteren 16:59

Karel Doormanstraat woensdag afgesloten wegens bomenkap

Bomen zijn belangrijk. Toch zorgen ze soms voor overlast. Daarom zullen op woensdag 7 december vijf bomen gekapt worden in het 'Rooie' Dorp. De KarelDoormanstraat is die dag daarom afgesloten.

Politie en handhaving gisteren 16:08

Vuurwerk in brievenbus zorgt voor gat in deurmat

Oud en nieuw komt weer in zicht. Hierdoor is  vuurwerk weer makkelijker te krijgen. Sommige mensen gaan hier onnauwkeurig mee om, zo ook afgelopen weekend.