Alphen Beweegt

Vereniging in het zonnetje met #HeelAlphenBeweegt: de Alphense Kanovereniging

Verenigingen hebben in deze tijden te maken met veel uitdagingen en zoeken naar manieren om toekomstbestendig te blijven. Om de vereniging extra te steunen zet Alphen Beweegt wekelijks een willekeurige vereniging in het zonnetje. Vandaag: de Alphense Kanovereniging.

Alphen Beweegt begrijpt dat de nieuwe situatie een hoop vragen op kan roepen. Het team van verenigingsondersteuners van Alphen Beweegt zou daarom heel graag helpen met het aanpakken van bepaalde vraagstukken die de nieuwe richtlijnen met zich meebrengen. Iris van Ginhoven van Alphen Beweegt vertelt: “Of het nu gaat om het in contact brengen met verschillende doelgroepen, het rookvrij maken van je vereniging of juist om je ideeën om de sportkantine gezonder te maken. Wij denken mee en helpen graag!”

De Alphense Kanovereniging

Hoe zijn jullie de coronatijd doorgekomen?

“De vereniging heeft in de coronatijd helaas stil gelegen, maar de individuele kanoërs konden gelukkig wel gewoon varen, het was tenslotte prachtig weer. Alphen heeft veel en prachtig kanowater in de buurt, zoals de Nieuwkoopse Plassen.”

Zijn er nieuwtjes om te delen?

“Wil je kennis maken met de prachtige polders in de omgeving van Alphen of met de kanosport? Wij organiseren voor gezinnen of individuen leuke kanotochtjes in de buurt. Daar hoef je geen lid voor te zijn.”

Waar zijn jullie trots op?

“Wij hebben een mooi kanohuis vlakbij de Zegerbrug en varen zo de polder in of het Aarkanaal op. Ook hebben we een uitgebreid toertochtenprogramma, onder andere met meerdaagse tochten in binnen- en buitenland. Dit jaar hopen we nog een tocht te varen in Denemarken.”

Waar kunnen nieuwe leden zich aanmelden?

“Nieuwe leden zijn heel erg welkom en kunnen zich aanmelden via https://nw.krommeaar.nl/kennismaken.”

Zelf een item insturen dat kan via VO.alphen@alphenbeweegt.nl of kijk op de website van Alphen Beweegt https://www.alphenbeweegt.nl/verenigingsondersteuning/.

banner heel alphen beweegt.jpg


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 17:44

Dronken horecagast misdraagt zich en krijgt flinke boete

Het aantal bezoekers dat aanwezig is bij horecagelegenheden is een stuk lager dan normaal in de weekenden door de coronacrisis. Daarnaast zijn veel horecagelegenheden slechts beperkt open. Toch weet niet iedereen zich te gedragen.

Overige vandaag 17:12

Picnic start op 22 juli met bezorgen in Alphen

Alphenaren hebben er iets langer op moeten wachten dan gepland, maar vanaf woensdag 22 juli is het zo ver. Dan start websuper Picnic met bezorgen in Alphen aan den Rijn.

Gezondheid en welzijn vandaag 15:31

Op deze plekken in Alphen is een tekort aan AED’s

Nederland heeft over het algemeen een dekkend AED-netwerk. Hiermee is de kans groot dat als je in Nederland een hartstilstand krijgt, er binnen 500 meter aan AED te vinden is. Maar op 1775 plekken in Nederland is dat niet het geval, waaronder ook op een aantal plekken in Alphen.