SV Bernardus

Vereniging in het zonnetje met #HeelAlphenBeweegt: SV Bernardus

Verenigingen hebben in deze tijden te maken met veel uitdagingen en zoeken naar manieren om toekomstbestendig te blijven. Om de vereniging extra te steunen zet Alphen Beweegt regelmatig een willekeurige vereniging in het zonnetje. Deze keer: SV Bernardus.

SV Bernardus is een voetbalvereniging in Hazerswoude-Rijndijk. Zij hebben rond de 600 leden en de teams variëren van de Hummels tot de veteranen. Bij deze voetbalvereniging worden plezier, passie en prestatie met elkaar gecombineerd.

Hoe zijn jullie door de coronatijd heen gekomen?

‘’Vanaf het moment dat de vereniging op slot ging hebben wij ons gefocust op eventuele bezuinigingen, subsidies die we konden aanvragen, verduurzamen en achterstallig onderhoud. Alles om ervoor te zorgen dat we er in het nieuwe seizoen weer konden zijn voor onze leden. Er heeft zich zelfs een belangrijke sponsor aangediend die onze hele jeugd vanaf komend seizoen van wedstrijdkleding wilt voorzien. En natuurlijk zijn wij ontzettend dankbaar voor alle sponsoren die onze vereniging in deze moeilijke periode zijn blijven steunen! Toen we hoorden dat de jeugd weer mocht voetballen zijn we gelijk aan de slag gegaan met het coronaprotocol. We zijn ontzettend blij dat we als een van de eerste Alphense clubs de jeugd weer op de velden hadden.’’

Leuk weetje!

‘’Net werd al onze nieuwe jeugdsponsor benoemd, hier zijn wij heel blij mee. Maar de vereniging heeft zelf ook niet stil gezeten. Zo is de halogeenverlichting langs het hoofdveld vervangen door LED-verlichting en komt er op veld 1 een nieuw kunstgrasveld. En vanaf komend seizoen gaan onze dames, net als de herenselectie, op zaterdag voetballen. Daarnaast bieden wij op ons complex tegenwoordig ook de ruimte voor andere sporten zoals gym, dans en karate. Hierdoor zijn we nog meer maatschappelijk betrokken bij de buurt.’’

Waar zijn jullie als vereniging trots op?

‘’Wij zijn er trots op dat onze vereniging, vanwege de lage contributie, toegankelijk is voor bijna iedereen die graag wil voetballen. Daarnaast staan plezier en prestatie voorop. Ook is het grote ledenaantal natuurlijk iets om trots op te zijn. Dat betekent dat we het goed doen als vereniging. Maar wij zijn vooral ook trots op onze vrijwilligers die het ieder jaar weer mogelijk maken om de vereniging draaiende te houden.’’

In deze korte vogelvlucht heb je een tipje van de sluier gekregen van de activiteiten van SV Bernardus. Wil je meer weten of lid worden van deze verenging? Aanmelden kan via de website, of bekijk de social media kanalen van SV Bernardus.   

banner heel alphen beweegt.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.