Rabobank Groene Hart Noord
Advertorial Overige

Verenigingen vieren hun winst met in totaal € 70.000

Woensdagavond 16 oktober heeft Rabobank Groene Hart Noord tijdens een feestelijke bijeenkomst in theater Castellum een totaalbedrag uitgekeerd van € 70.000 aan 80 verenigingen uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Zoeterwoude en kern Stompwijk.

Deze verenigingen hebben meegedaan met de actie Rabo Clubsupport. Stichting Alphense Kinderboederijen, Stichting Fietsmaatjes Kaag en Braassem en Hospice Amandi waren de drie deelnemers met de hoogste opbrengst. Hospice Amandi uit Kaag en Braassem werd verrast met het hoogste bedrag van € 5.434.

Eerste keer Rabo Clubsupport in de regio
Het was de eerste keer dat Rabo Clubsupport in de regio werd georganiseerd. "Het mooie van dit project is dat leden van de Rabobank stemmen op de goede doelen en projecten die door de verenigingen zijn aangedragen", licht Jan van Dijken, directeur Particulieren, toe. "Ook verenigingen die zelf geen leden hebben, hebben tegen hun verwachting in mooie bedragen bij elkaar verzameld." Een deel van de winst van Rabobank vloeit op deze manier terug naar de lokale samenleving. "Verenigingen zijn het fundament van de lokale sociale leefomgeving. Vanuit onze maatschappelijke rol willen wij ze met dit financiële steuntje in de rug helpen projecten te realiseren", aldus Jan.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 17:44

Dronken horecagast misdraagt zich en krijgt flinke boete

Het aantal bezoekers dat aanwezig is bij horecagelegenheden is een stuk lager dan normaal in de weekenden door de coronacrisis. Daarnaast zijn veel horecagelegenheden slechts beperkt open. Toch weet niet iedereen zich te gedragen.

Overige gisteren 17:12

Picnic start op 22 juli met bezorgen in Alphen

Alphenaren hebben er iets langer op moeten wachten dan gepland, maar vanaf woensdag 22 juli is het zo ver. Dan start websuper Picnic met bezorgen in Alphen aan den Rijn.

Gezondheid en welzijn gisteren 15:31

Op deze plekken in Alphen is een tekort aan AED’s

Nederland heeft over het algemeen een dekkend AED-netwerk. Hiermee is de kans groot dat als je in Nederland een hartstilstand krijgt, er binnen 500 meter aan AED te vinden is. Maar op 1775 plekken in Nederland is dat niet het geval, waaronder ook op een aantal plekken in Alphen.