Schouten Olie

Vergroenen als olieleverancier: hoe doe je dat?

Schouten Olie B.V. is een stabiel en gezond familiebedrijf (derde generatie), gevestigd in Alphen aan den Rijn. In een snel veranderende maatschappij zetten zij zich in voor het verduurzamen van hun producten en processen. Maar hoe doen ze dat?

Al jaren is Schouten Olie erkend leverancier van het complete pakket motorbrandstoffen, triple A-merken smeermiddelen, vetten en AdBlue producten. Daarbij zijn ze ook één van de vier officiële TRAXX dealers, trendsetter in het vermarkten van ‘high bio blends’ (Diesel brandstoffen met een (zeer) hoog bio-bijmeng-percentage) en conventionele brandstoffen.

Schouten Olie biedt de technische knowhow van een multinational, met de dienstverlening van een zelfstandig, regionaal opererend bedrijf. Ze werken in de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht. Met hun kennis van de internationale marktontwikkelingen en het maatwerk dat ze als familiebedrijf bieden, staan ze hun klanten bij. Dit doen ze door klanten via korte lijnen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen op de verschillende markten. Schouten Olie is daarmee ook een volwaardig en kundig partner voor energievraagstukken.

De uitdaging van transitie

“Continuïteit is het belangrijkste in een bedrijf”, zegt Leen Schouten Jr. In een tijd en branche waar veel verandert, is dat niet altijd makkelijk. Maar continuïteit op het gebied van ontwikkeling is er altijd in het bedrijf geweest. “Wij bevinden ons, net als mijn opa tientallen jaren geleden toen de kolen werden vervangen door olie, in een energietransitie. Voor onze branche is een belangrijke taak weggelegd in de reductie van de uitstoot van schadelijke stoffen om de opwarming van de aarde te beperken voor toekomstige generaties. Dit vraagt om flexibiliteit in de onderneming en voortdurende ontwikkeling.”

Inmiddels wordt er een speciaal projectteam opgericht dat zich bezighoudt met alternatieve brandstoffen. In het verlengde hiervan is Schouten Olie momenteel ook op zoek naar een Accountmanager elektrisch laden/rijden.

Commitment op maatschappelijk verantwoord ondernemen

Als familiebedrijf is het toekomstperspectief bij Schouten Olie altijd in het vizier. “Vanuit dat perspectief is maatschappelijk verantwoord ondernemen geen bijzaak, maar de enige logische werkwijze om – in een snel veranderende maatschappij – te zorgen dat wij een relevante partner blijven voor onze klanten. Daarnaast voelen we ons verantwoordelijk om ons eigen steentje bij te dragen aan het verduurzamen van onze producten en processen. Zo hopen we een positieve impact te hebben op de mensen en gemeenschappen waar we mee en voor werken.”

“De grootste verandering moet nog komen”

Schouten Olie houdt haar focus op alle ontwikkelingen, om samen met hun klanten deze energietransitie aan te gaan en om voor hen een goede partner te kunnen zijn bij alle energievraagstukken. “We zijn vandaag de dag meer dan een leverancier; we zijn een adviseur geworden en wij zijn benieuwd hoe die rol er over een paar jaar uitziet", zegt Leen Schouten Jr. "De grootste verandering moet nog komen. Wij staan pas aan het begin, maar kijken vol vertrouwen naar een duurzamere toekomst.”

Schouten Olie B.V. is gevestigd aan de Gnephoek 4 in Alphen aan den Rijn. Heb jij een energievraagstuk of ben je op zoek naar goed smeerolie advies? Neem dan contact op met Schouten Olie via 0172 423200 of via info@schoutenolie.nl. Afspraken kunnen ook online plaatsvinden. Bekijk ook eens de website voor meer informatie.


Meer nieuws

Politiek plein vandaag 15:48

SP dient motie in om opkoopbescherming in te voeren in Alphen

De Alphense fractie van de SP dient een motie in om de opkoop van huizen door beleggers en vastgoedhandelaren in de gemeente aan banden te leggen. Dit wil de SP bereiken door het invoeren van de zogenaamde ‘opkoopbescherming’.

Advertorial Kinderen vandaag 14:51

Junis Kinderopvang start unieke opleiding voor mensen met verouderde diploma’s

Per 1 juli 2018 kwalificeerden verschillende opleidingsachtergronden niet meer voor een baan in de kinderopvang. De verouderde diploma’s kwalificeren uitsluitend nog in combinatie met aanvullende scholing. Junis ziet mensen met deze diploma’s graag (weer) aan de slag gaan in de kinderopvang. Daarom start de organisatie op 22 november met een uniek opleidingstraject dat zij ook volledig bekostigt. 

Horeca vandaag 14:00

Bar Amsterdam en Schatjes toch niet overdag open: ‘’Ik baal er enorm van’’

Na de persconferentie van vorige week bleek dat discotheken en nachtclubs na middernacht gesloten moesten blijven. Alphense uitgaansgelegenheden Bar Amsterdam en Schatjes waren niet van plan om stil te zitten en kwamen met het idee om de uitgaansgelegenheden overdag te openen. Maar dat blijkt helaas niet haalbaar.

Sport vandaag 12:39

Eerste en tweede team van AVV Alphen spelen vanaf volgend seizoen op zaterdag

Tijdens de Buitengewone Algemene Ledenvergadering van woensdag 22 september hebben 39 van de 42 aanwezige leden ervoor gekozen om het eerste en tweede team van AVV Alphen vanaf volgend seizoen op zaterdag te laten spelen in plaats van zondag. Het derde en vierde team van de voetbalvereniging blijft wel op zondag hun sport uitoefenen.