Schouten Olie

Vergroenen als olieleverancier: hoe doe je dat?

Schouten Olie B.V. is een stabiel en gezond familiebedrijf (derde generatie), gevestigd in Alphen aan den Rijn. In een snel veranderende maatschappij zetten zij zich in voor het verduurzamen van hun producten en processen. Maar hoe doen ze dat?

Al jaren is Schouten Olie erkend leverancier van het complete pakket motorbrandstoffen, triple A-merken smeermiddelen, vetten en AdBlue producten. Daarbij zijn ze ook één van de vier officiële TRAXX dealers, trendsetter in het vermarkten van ‘high bio blends’ (Diesel brandstoffen met een (zeer) hoog bio-bijmeng-percentage) en conventionele brandstoffen.

Schouten Olie biedt de technische knowhow van een multinational, met de dienstverlening van een zelfstandig, regionaal opererend bedrijf. Ze werken in de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht. Met hun kennis van de internationale marktontwikkelingen en het maatwerk dat ze als familiebedrijf bieden, staan ze hun klanten bij. Dit doen ze door klanten via korte lijnen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen op de verschillende markten. Schouten Olie is daarmee ook een volwaardig en kundig partner voor energievraagstukken.

De uitdaging van transitie

“Continuïteit is het belangrijkste in een bedrijf”, zegt Leen Schouten Jr. In een tijd en branche waar veel verandert, is dat niet altijd makkelijk. Maar continuïteit op het gebied van ontwikkeling is er altijd in het bedrijf geweest. “Wij bevinden ons, net als mijn opa tientallen jaren geleden toen de kolen werden vervangen door olie, in een energietransitie. Voor onze branche is een belangrijke taak weggelegd in de reductie van de uitstoot van schadelijke stoffen om de opwarming van de aarde te beperken voor toekomstige generaties. Dit vraagt om flexibiliteit in de onderneming en voortdurende ontwikkeling.”

Inmiddels wordt er een speciaal projectteam opgericht dat zich bezighoudt met alternatieve brandstoffen. In het verlengde hiervan is Schouten Olie momenteel ook op zoek naar een Accountmanager elektrisch laden/rijden.

Commitment op maatschappelijk verantwoord ondernemen

Als familiebedrijf is het toekomstperspectief bij Schouten Olie altijd in het vizier. “Vanuit dat perspectief is maatschappelijk verantwoord ondernemen geen bijzaak, maar de enige logische werkwijze om – in een snel veranderende maatschappij – te zorgen dat wij een relevante partner blijven voor onze klanten. Daarnaast voelen we ons verantwoordelijk om ons eigen steentje bij te dragen aan het verduurzamen van onze producten en processen. Zo hopen we een positieve impact te hebben op de mensen en gemeenschappen waar we mee en voor werken.”

“De grootste verandering moet nog komen”

Schouten Olie houdt haar focus op alle ontwikkelingen, om samen met hun klanten deze energietransitie aan te gaan en om voor hen een goede partner te kunnen zijn bij alle energievraagstukken. “We zijn vandaag de dag meer dan een leverancier; we zijn een adviseur geworden en wij zijn benieuwd hoe die rol er over een paar jaar uitziet", zegt Leen Schouten Jr. "De grootste verandering moet nog komen. Wij staan pas aan het begin, maar kijken vol vertrouwen naar een duurzamere toekomst.”

Schouten Olie B.V. is gevestigd aan de Gnephoek 4 in Alphen aan den Rijn. Heb jij een energievraagstuk of ben je op zoek naar goed smeerolie advies? Neem dan contact op met Schouten Olie via 0172 423200 of via info@schoutenolie.nl. Afspraken kunnen ook online plaatsvinden. Bekijk ook eens de website voor meer informatie.


Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 14:50

Vier samen Koningsdag bij Lodge Alphen

Koningsdag komt eraan en dat betekent: tijd voor een feestje, ook nu. Vier samen met vrienden en/of familie jouw Koningsdag op het kleedjesterras bij Lodge Alphen!

Evenementen vandaag 14:00

Party alert: het eerste deel van de line up voor Vrij & Blij 2021 is bekend

Het moment waarop iedereen het afgelopen jaar heeft gewacht, is daar. We mogen weer feesten! Vrij & Blij 2021 belooft in juli twee dagen feest, en bij een goed feest horen grote artiesten. De organisatie is trots dat ze het eerste deel van de line up bekend kunnen maken, deel twee volgt zeer binnenkort.