Josh Walet

Vergunning aanvragen wordt makkelijker: “Botsende landelijke wetten en regels maken plaats voor Omgevingswet”

Wie een vergunning aanvraagt, krijgt te maken met talloze regels en wetten. Hierdoor duurt het vaak lang voordat een aanvraag is afgehandeld. Vanaf aankomend jaar zal dit niet meer het geval zijn. Vergunningsaanvragen worden door de Omgevingswet een stuk makkelijker.

In een video legt de Gemeente uit wat dit voor Alphenaren die een vergunning aanvragen betekent. Bij een vergunningsaanvraag wordt rekening gehouden met of het past in de ruimte, maar ook met gezondheid en leefbaarheid, verklaart de Gemeente. Afwegingen over bijvoorbeeld leefbaarheid willen overheden beter kunnen maken .“Daarom maken die vaak botsende landelijke wetten en regels plaats voor één wet: de Omgevingswet”, aldus de Gemeente. Hierin staat een gezonde én veilige leefomgeving centraal.

De Omgevingswet gaat op 1 januari 2024 in. De regels voor het aanvragen van een vergunning worden helderder en inwoners kunnen makkelijker zien hoe hun aanvraag vordert. “Hierdoor wordt het makkelijker voor inwoners en ondernemers om initiatieven te starten. Dit komt doordat er meer algemene regels gelden, in plaats van gedetailleerde regels per gebied”, stelt de Gemeente.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:49

Werkzaamheden Prins Bernhardlaan en Julianabrug starten morgen

Morgen beginnen de werkzaamheden aan de kruising van de Prins Bernhardlaan en de Willem de Zwijgerlaan. Vanaf 24 juni tot 23 augustus zal de kruising afgesloten zijn, vanwege de aanleg van een grote rioolbuis voor de afvoer van hemelwater. Hierdoor is de Julianabrug tijdelijk niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer.

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.