Verkeerseducatieprogramm ANWB Streetwise bij Rehobothschool

Afgelopen woensdag verzorgde ANWB Streetwise een praktisch verkeerseducatieprogramma bij de Rehobothschool in Alphen aan den Rijn. De Rehobothschool vindt het belangrijk om bij te dragen aan de verkeersvaardigheid van leerlingen.

ANWB Streetwise leert alle kinderen van de bassisschool beter om te gaan met het huidige verkeer. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals elektrische rijlesauto's, zebrapaden, verkeerslichten en een fietsparcours wordt de praktijk zo veel mogelijk nagebootst. Daarnaast zet ANWB Streetwise stevig in op afleiding in het verkeer door smartphonegebruik. Leerlingen worden bewust gemaakt van eigen (gevaarlijk) verkeersgedrag. Ook is er aandacht voor hoe kinderen veilig kunnen fietsen met een fietshelm.

Elke groep had woensdag een eigen verkeersprogramma. Zo kregen groep 1 en 2 een speelse introductie op gevaarherkenning, herkennen van verkeersgeluiden, het belang van veilig fietsen met fietshelm, veilig oversteken, gebruik van de autogordel en een autostoeltje. Groep 3 en 4 kregen voorlichting over het gebruik van de fietshelm en fietste een parcours met de fietshelm. Ook kregen zij verdere behandeling van gevaarherkenning zoals veilig oversteken en het veilig meerijden in de auto.

Groep 5 en 6 kregen een les waarbij afleiding in het verkeer evenals bewustwording van stil verkeer, zoals elektrische auto’s, centraal stonden. Kinderen namen plaats op de bijrijdersstoel van een lesauto en mochten zelf remmen om de reactietijd, de remweg en het effect van het dragen van de autogordel bij een noodstop te ervaren. Ook groep 7 en 8 hadden het over afleiding in het verkeer zoals smartphonegebruik. Zij werden bewust gemaakt van hun eigen (gevaarlijke) verkeersgedrag. Ook leerden zij enkele fietsvaardigheden en fietsbeheersing middels een uitdagend fietsparcours.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Werken vandaag 15:27

Vijf goede redenen om te kiezen voor meer werkgeluk

Werkgeluk: een controversieel onderwerp waar zelden bij wordt stilgestaan. De combinatie van een leuke job, je privéleven, drie keer in de week sporten en het onderhouden van je sociale contacten vraagt om onwijs veel intrinsieke motivatie van jezelf, vind je niet? Je lichaam en geest zijn ervoor gebouwd. Maar is dat genoeg?

Politiek vandaag 14:34

Laatste optreden Van Velzen en De Jager

Kees van Velzen en Han de Jager nemen afscheid van de politieke arena in Alphen aan den Rijn. Beide CDA-wethouders keren niet terug in het college van burgemeester en wethouders. Zij stappen uit de actieve politiek en nemen donderdag 19 mei afscheid.

Calamiteiten vandaag 13:52

Grote file door verkeersongeval op de N11

Op de N11 is woensdag aan het begin van de middag een ongeval gebeurd tussen een vrachtwagen en een personenauto. Dit heeft een grote file veroorzaakt.

Wonen en bouwen vandaag 13:41

Bewoners Rode Dorp vieren de afronding van fase 1

Dinsdag werd in het Rode Dorp de oplevering van de nieuwbouwwoningen van Woonforte en de vernieuwde straten door de gemeente gevierd. Het feest startte in de Jan Nieuwenhuijzenstraat bij de onthulling van de nieuwe gevelsteen en eindigde met een gezellige barbecue in de speeltuin Kindervreugd.

Blog Opinie vandaag 12:02

Het zal je kind maar wezen

Nederland werd recent weer opgeschrikt door het zoveelste incident met een verward persoon. En weer wordt er moord en brand geschreeuwd hoe het zover heeft kunnen komen.