Verkeerseducatieprogramm ANWB Streetwise bij Rehobothschool

Afgelopen woensdag verzorgde ANWB Streetwise een praktisch verkeerseducatieprogramma bij de Rehobothschool in Alphen aan den Rijn. De Rehobothschool vindt het belangrijk om bij te dragen aan de verkeersvaardigheid van leerlingen.

ANWB Streetwise leert alle kinderen van de bassisschool beter om te gaan met het huidige verkeer. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals elektrische rijlesauto's, zebrapaden, verkeerslichten en een fietsparcours wordt de praktijk zo veel mogelijk nagebootst. Daarnaast zet ANWB Streetwise stevig in op afleiding in het verkeer door smartphonegebruik. Leerlingen worden bewust gemaakt van eigen (gevaarlijk) verkeersgedrag. Ook is er aandacht voor hoe kinderen veilig kunnen fietsen met een fietshelm.

Elke groep had woensdag een eigen verkeersprogramma. Zo kregen groep 1 en 2 een speelse introductie op gevaarherkenning, herkennen van verkeersgeluiden, het belang van veilig fietsen met fietshelm, veilig oversteken, gebruik van de autogordel en een autostoeltje. Groep 3 en 4 kregen voorlichting over het gebruik van de fietshelm en fietste een parcours met de fietshelm. Ook kregen zij verdere behandeling van gevaarherkenning zoals veilig oversteken en het veilig meerijden in de auto.

Groep 5 en 6 kregen een les waarbij afleiding in het verkeer evenals bewustwording van stil verkeer, zoals elektrische auto’s, centraal stonden. Kinderen namen plaats op de bijrijdersstoel van een lesauto en mochten zelf remmen om de reactietijd, de remweg en het effect van het dragen van de autogordel bij een noodstop te ervaren. Ook groep 7 en 8 hadden het over afleiding in het verkeer zoals smartphonegebruik. Zij werden bewust gemaakt van hun eigen (gevaarlijke) verkeersgedrag. Ook leerden zij enkele fietsvaardigheden en fietsbeheersing middels een uitdagend fietsparcours.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving gisteren 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.