Josh Walet

Verkeershinder op A12 vanuit Alphen aan den Rijn richting Utrecht in juni

In juni ondervinden weggebruikers vanuit Alphen aan den Rijn naar Utrecht aanzienlijke verkeershinder, met 's nachts tien volledige afsluitingen van de A12 richting Utrecht van Moordrecht tot knooppunt Oudenrijn, vier weekendafsluitingen, en op elf doordeweekse dagen twee van de vier rijstroken van Nieuwerbrug tot aan De Meern gesloten. 

Het wegdek van de A12 is dringend aan vervanging toe. "Bovendien voorzien we dat binnen enkele jaren op bepaalde delen van de A12 de vastgestelde geluidsnormen mogelijk worden overschreden", voegt Rijkswaterstaat toe. Daarom zal het wegdek vanaf 2 juni worden vervangen door stiller asfalt, wat naar verwachting tot aanzienlijke verkeershinder zal leiden.

Wegafsluitingen:

  • Tijdens de werkzaamheden zal de A12 vanuit Den Haag richting Utrecht gedurende vier weekenden (7 tot 10 juni, 14 tot 17 juni, 21 tot 24 juni en 28 juni tot 1 juli 2024) gesloten zijn van Moordrecht tot knooppunt Oudenrijn. Echter, de A12 zal tijdens deze weekenden open blijven van oprit Gouda tot afrit Reeuwijk.
  • Daarnaast zullen er tien nachtafsluitingen plaatsvinden, en op elf doordeweekse dagen zullen twee van de vier rijstroken niet beschikbaar zijn van Nieuwerbrug tot aan De Meern. Tijdens deze periodes mag het verkeer niet sneller dan negentig kilometer per uur rijden.

Meer dan één uur extra reistijd

Weggebruikers die toch de weg op moeten, dienen rekening te houden met meer dan een uur extra reistijd. "Het advies aan weggebruikers is om indien mogelijk tijdens de werkzaamheden thuis te blijven of vanuit huis te werken, samen te reizen of alternatieve routes te nemen", meldt Rijkswaterstaat. Ze roepen weggebruikers op om niet in de file aan te sluiten. "De hinder kan aanzienlijk toenemen als weggebruikers hun rijgedrag niet aanpassen", waarschuwt hoofdingenieur-directeur Eric Diepstraten.

Naast het vervangen van het wegdek, zal de aannemer ook onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan viaducten, voegovergangen vervangen en aan de vangrails werken.

Meer informatie over de afsluiting vind je hier


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs gisteren 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek gisteren 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige gisteren 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport gisteren 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek gisteren 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.