Josh Walet

Verkeershinder op A12 vanuit Alphen aan den Rijn richting Utrecht in juni

In juni ondervinden weggebruikers vanuit Alphen aan den Rijn naar Utrecht aanzienlijke verkeershinder, met 's nachts tien volledige afsluitingen van de A12 richting Utrecht van Moordrecht tot knooppunt Oudenrijn, vier weekendafsluitingen, en op elf doordeweekse dagen twee van de vier rijstroken van Nieuwerbrug tot aan De Meern gesloten. 

Het wegdek van de A12 is dringend aan vervanging toe. "Bovendien voorzien we dat binnen enkele jaren op bepaalde delen van de A12 de vastgestelde geluidsnormen mogelijk worden overschreden", voegt Rijkswaterstaat toe. Daarom zal het wegdek vanaf 2 juni worden vervangen door stiller asfalt, wat naar verwachting tot aanzienlijke verkeershinder zal leiden.

Wegafsluitingen:

  • Tijdens de werkzaamheden zal de A12 vanuit Den Haag richting Utrecht gedurende vier weekenden (7 tot 10 juni, 14 tot 17 juni, 21 tot 24 juni en 28 juni tot 1 juli 2024) gesloten zijn van Moordrecht tot knooppunt Oudenrijn. Echter, de A12 zal tijdens deze weekenden open blijven van oprit Gouda tot afrit Reeuwijk.
  • Daarnaast zullen er tien nachtafsluitingen plaatsvinden, en op elf doordeweekse dagen zullen twee van de vier rijstroken niet beschikbaar zijn van Nieuwerbrug tot aan De Meern. Tijdens deze periodes mag het verkeer niet sneller dan negentig kilometer per uur rijden.

Meer dan één uur extra reistijd

Weggebruikers die toch de weg op moeten, dienen rekening te houden met meer dan een uur extra reistijd. "Het advies aan weggebruikers is om indien mogelijk tijdens de werkzaamheden thuis te blijven of vanuit huis te werken, samen te reizen of alternatieve routes te nemen", meldt Rijkswaterstaat. Ze roepen weggebruikers op om niet in de file aan te sluiten. "De hinder kan aanzienlijk toenemen als weggebruikers hun rijgedrag niet aanpassen", waarschuwt hoofdingenieur-directeur Eric Diepstraten.

Naast het vervangen van het wegdek, zal de aannemer ook onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan viaducten, voegovergangen vervangen en aan de vangrails werken.

Meer informatie over de afsluiting vind je hier


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werkzaamheden Raadhuisstraat vandaag 17:12

Bij MijnTafel in de mooie Raadhuisstraat is het ‘elke dag anders’

In januari 2016 vestigde MijnTafel zich in de Raadhuisstraat. Acht en een half jaar later bloeit de zaak als nooit tevoren. In de vierde aflevering van reportages over de vernieuwde Raadhuisstraat het verhaal van MijnTafel, opgetekend door initiatiefneemster Janneke Vorenkamp.  

Evenement gisteren 16:59

Doe mee aan het Alphens Kampioenschap Blindproeven!

Heb je zin in een leuke uitdaging met familie, vrienden of collega’s? Schrijf je dan in voor het Alphens Kampioenschap Blindproeven op zaterdag 24 augustus tijdens het Alphens Wijn Event!

Politiek gisteren 14:28

Versoepeling van alcoholverbod in Gemeente Alphen aan den Rijn

Tot voor kort gold er een streng alcoholverbod in de openbare ruimte van de hele gemeente Alphen aan den Rijn. Recentelijk heeft het college van burgemeester en wethouders echter besloten om deze regels te versoepelen. Het algehele alcoholverbod wordt niet langer proportioneel geacht, en daarom is er nu een gerichter beleid van kracht.