Pixabay.com

Verklein de kans op woninginbraak tijdens het carnavalsweekend

Uit een onderzoek van Interpolis blijkt dat het aantal inbraken tijdens de carnavalsvakantie in de carnavalsgemeenten toeneemt met zo’n 40 procent. Het is verstandig om tijdens deze periode extra alert te zijn.

Met deze tips kom je al een heel eind op weg om jezelf te beschermen tegen inbraken tijdens de carnavalsvakantie:

  • Laat je woning er bewoond uitzien door bijvoorbeeld tijdschakelaars te gebruiken, laat een halfvol glas op de tafel staan of vraag of je buren hun (tweede) auto op jouw oprit parkeren. Of pak de fiets zodat de auto voor de deur geparkeerd blijft staan.
  • Draai je deur goed op slot en zorg voor goed hang- en sluitwerk dat voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Inbrekers komen vaak binnen door te flipperen. Ze schuiven een bankpasje tussen het kozijn en het slot. Je deur is op deze manier zo open! Tenzij deze op slot zit gedraaid.
  • Leg waardevolle spullen uit het zicht.
  • Als je je huis voor carnaval versiert, zorg er dan voor dat er een extra oogje in het zeil wordt gehouden op je woning. Inbrekers leiden hieruit af dat je carnaval aan het vieren bent.

Wees daarnaast tijdens het carnavallen goed op zakkenrollers. De volgende items worden opvallend vaker geroofd tijdens carnaval: jassen, portemonnees, fietsen en telefoons.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg gisteren 16:39

WIJdezorg, Habion en Vastgoed Zorgsector gaan samenwerken in Verde Vista

Zorgorganisatie WIJdezorg, woningcorporatie Habion en belegger in duurzame huisvesting Vastgoed Zorgsector slaan de handen ineen voor de toekomstige bewoners van Verde Vista in Zoeterwoude. Hiervoor hebben ze op vrijdag 16 februari een intentieovereenkomst ondertekend. De inzet is om op deze locatie een woonvorm voor ouderen te realiseren waarbij een actieve woon- en leefgemeenschap gevormd wordt.

Justitie gisteren 14:05

Alphense letselschadejurist beschuldigd van vervalsen handtekeningen in Ridderhof schietpartij-zaak

Alphense letselschadejurist Orlando K. zou handtekeningen hebben vervalst van (ex-)cliënten die betrokken waren bij het Ridderhof schietdrama in 2011. Het Openbaar Ministerie (OM) beweert dat K. straf verdient voor het vermeende vervalsen, waardoor hij zelf een hogere vergoeding zou hebben gekregen. De Alphenaar ontkent de beschuldigingen en beweert dat er geen sprake is van vervalsing.

Politie en handhaving gisteren 11:42

Politie zoekt dringend naar vermiste Alphenaar

De politie is dringend op zoek naar Maarten Dickhoff, een 44-jarige man uit Alphen aan den Rijn die sinds 24 januari vermist is. Hij werd voor het laatst gezien in de omgeving van Gent, België.

Politie en handhaving gisteren 10:28

Politie Alphen waarschuwt voor valse telefoontjes

De afgelopen periode heeft de politie herhaaldelijk meldingen ontvangen van burgers die vreemde telefoontjes ontvangen. De meldingen betreffen telefoontjes waarbij de beller zich voordoet als een politieagent. Tijdens deze gesprekken wordt beweerd dat de persoon in kwestie gelinkt is aan criminele activiteiten, met name woninginbraken.

Advertorial Overige gisteren 09:17

Nieuwe cursus over iconische filmcomponisten bij Parkvilla

Hoe kijk je naar Once Upon a Time in the West als je de filmmuziek weglaat? Wordt de spanning van een film als Jaws niet een stuk minder wanneer je die onheilspellende bastonen niet hoort? Filmmuziek is een onlosmakelijk onderdeel van onze filmbeleving. Het versterkt emoties en geeft de beelden een extra laag. De juiste combinatie van melodieën, harmonieën en ritmes roepen bij ons spanning, vreugde, verdriet of angst op. Filmexpert Rudi de Boer neemt je vanaf 11 maart in 4 colleges mee in de magische wereld van de filmmuziek.