Pixabay

Verkoop tweedehands spullen op de rommelroute in Alphen aan den Rijn

Wellicht heb je er al wel eens van gehoord: een rommelroute. Jane Rewijk heeft als inwoner van Alphen aan den Rijn het initiatief genomen om dit te organiseren. Wat er te doen is op een rommelroute hebben we voor je uitgezocht.

Wat is een rommelroute 

Bij een rommelroute kunnen bewoners van een wijk hun tweedehands spullen verkopen. Dit gebeurt vanuit hun eigen huis, tuin of garage. Hoe meer mensen zich aanmelden als verkoper, hoe groter de route wordt. Iedere bewoner van een wijk kan meedoen als verkoper. 

Eisen voor het organiseren van de route 

Voor het organiseren van een rommelroute zijn wel een aantal eisen waaraan voldaan moeten worden. Zo mogen alleen spullen verkocht worden in eigen huis, tuin of garage en niet op de openbare straat. Er moet bij de aanmelding een lijst met adressen van woningen die meedoen bijgesloten worden. Om de route te organiseren moet dit ook minimaal drie weken van tevoren aangemeld worden. “Dat zal ik als organisator van deze editie gaan doen”, laat Jane Rewijk weten. 

Aanmelden

Aanmelden kan bij Jane Rewijk. Vanaf 25 aanmeldingen zal ze de route officieel aanmelden. De informatie die zij nodig heeft om je toe te voegen aan de route is het adres van waar je gaat verkopen. Als er genoeg aanmeldingen zijn voor de route zal je na de aanmelding een pdf-bestand  met een poster toegestuurd krijgen die je kan ophangen zodat het duidelijk is dat jouw huis deel is van de route.

De route wordt (onder voorbehoud) georganiseerd op zondag 9 oktober 10:00 tot 14:00 uur. De deelname voor de rommelroute is gratis.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.