Josh Walet

Verkooptijd huizen gedaald naar 31 dagen

Op zoek naar een huis in Alphen? Dan was je er al achter dat je er snel bij moet zijn en dat het niet even makkelijk is om een huis te vinden. Vorig jaar werden huizen binnen 41 dagen verkocht in Alphen, nu is de verkooptijd slechts 31 dagen.    

De verkooptijd is nog nooit zo kort geweest in deze regio. Dit blijkt uit een onderzoek van makelaarsvereniging NVM. Ook zijn er in dit kwartaal meer huizen verkocht dan vorig jaar. In 2018 werden er 266 huizen verkocht, dit jaar zijn dat er al 272. 

Tussenwoningen zijn het meest in trek. Als je als starter een huis wilt kopen is er weinig keuze, de gemiddelde prijs waarvoor de verkochte huizen weggingen was 311.000 euro. De huizenprijzen zijn gestegen, vorig jaar betaalde je gemiddeld 282.000 euro.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 13:09

Snorfietsverbod Winkelcentrum de Atlas

Snorfietsers en bromfietsers mogen voortaan niet meer door Winkelcentrum de Atlas rijden. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft namelijk besloten tot een snorfietsverbod in het winkelcentrum.

Blog Opinie vandaag 12:28

Vrede

"Zullen we vandaag een kerstboom kopen?" Het zijn van die vragen waarbij ik van te voren weet: wat ik ook antwoord, ergens vandaag loop ik bij de Bosrand. Hoe ik ook protesteer, welk excuus ik ook verzin, welke dringende taken er ook op me wachten, ik ga het niet winnen. Gek genoeg werkt het andersom nooit als ik vraag: "zullen we vandaag bij Alphia gaan kijken?"

Gemeente vandaag 11:59

Pad 'Rondje Plas' helemaal verbreed

De gemeente Alphen aan den Rijn gaat het pad rondom de Zegerplas verbreden. Na de werkzaamheden zal het pad 3,5 meter breed zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 10:28

Kerstvakantie in de Alphense zwembaden

De Thermen2 organiseert in de zwembaden tijdens de kerstvakantie verschillende activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.