Josh Walet
Wonen en bouwen

Verkooptijd huizen gedaald naar 31 dagen

Op zoek naar een huis in Alphen? Dan was je er al achter dat je er snel bij moet zijn en dat het niet even makkelijk is om een huis te vinden. Vorig jaar werden huizen binnen 41 dagen verkocht in Alphen, nu is de verkooptijd slechts 31 dagen.    

De verkooptijd is nog nooit zo kort geweest in deze regio. Dit blijkt uit een onderzoek van makelaarsvereniging NVM. Ook zijn er in dit kwartaal meer huizen verkocht dan vorig jaar. In 2018 werden er 266 huizen verkocht, dit jaar zijn dat er al 272. 

Tussenwoningen zijn het meest in trek. Als je als starter een huis wilt kopen is er weinig keuze, de gemiddelde prijs waarvoor de verkochte huizen weggingen was 311.000 euro. De huizenprijzen zijn gestegen, vorig jaar betaalde je gemiddeld 282.000 euro.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Calimeroland
Blog Opinie gisteren 19:57

MINERVA Calimeroland

Het is inmiddels meer dan 5 jaar later. Je zou zeggen dat het oude zeer dan wel een keer voltooid verleden tijd is. Maar nee, in de kleine dorpjes die met de grote boze stad tot één gemeente Alphen aan den Rijn zijn gefuseerd, is het nog altijd kommer en kwel.