Dierenambulance Alphen aan den Rijn e.o.

Vermiste kat wordt na maanden gevonden in Alphen, negentig kilometer van huis vandaan

Maandenlang was kat Hugo vermist. Tot gister. Mensen zagen de kat lopen op de Eikenlaan in Alphen aan den Rijn en belden de dierenambulance. Wat bleek? De gechipte kat woonde maar liefst negentig kilometer verderop.

Kat Hugo was al een behoorlijke tijd zijn huis kwijt. Hij werd namelijk al vermist sinds april 2021. Mensen die de kat zagen lopen op de Eikenlaan belden voor de zekerheid de Dierenambulance. Zij controleerden of de kat gechipt was. Dat bleek het geval. Tot ieders verbazing was kat Hugo echter een behoorlijke afstand van zijn huis verwijderd.

De woonplaats van kat Hugo bleek het dorp Sint Willebrord in Noord-Brabant. De kat heeft dus een afstand van maar liefst negentig kilometer afgelegd de afgelopen maanden. Hoe de kat uiteindelijk in Alphen aan den Rijn terecht is gekomen zal naar verwachting altijd een raadsel blijven, maar vast staat dat de eigenaren van de kat door het dolle heen waren. Zij hebben kat Hugo gelijk opgehaald.

Een boodschap van de dierenambulance, die het verhaal deelde op social media: “Aan alle katten in Nederland: laat je chippen en goed registreren, dan kunnen ze altijd je personeel weer vinden!”

Pilot chipplicht

Alphen aan den Rijn is vorig jaar samen met de gemeente Amsterdam uitgekozen als één van de twee gemeenten waar een proef start met het verplicht chippen van katten. De gedachte achter een chipplicht is dat verdwaalde katten hiermee sneller herenigd worden met hun baasjes. Afgelopen december werd er ook nog een actie gehouden in Alphen aan den Rijn waar 400 katten gratis gechipt konden worden


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 10:26

Kan ik een woning kopen?

Heb je interesse in een koopwoning van Woonforte? Loop eens binnen bij de makelaars Koppes en Drieman. Zij verkopen woningen van Woonforte en kunnen je alles vertellen over deze betaalbare koopwoningen van rond € 210.000. Beide hebben een kantoor in Alphen aan den Rijn.

Blog Opinie gisteren 19:49

MINERVA Zichtbaar en dichtbij

De witte rook kwam eind vorige week uit het gemeentehuis. De vier partijen die de nieuwe coalitie vormen, zijn het eens. Vervolgens werd de mening van een flink aantal organisaties gevraagd, werden de andere partijen ingelicht en moest het 40 pagina’s tellende akkoord worden opgemaakt en naar de drukker. De drukproef was er woensdag en die ging onder embargo naar de media.

Advertorial Evenementen gisteren 17:56

Vikingen veroveren Museumpark Archeon tijdens Hemelvaartweekend

De Vikingen komen tijdens het Hemelvaartweekend 26 mei t/m 29 mei voor de 24e keer naar Museumpark Archeon. Net als duizend jaar geleden, brengen zij hun handelswaar mee. Op de Vikingmarkt is dan ook van alles te koop. Bezoek het kampement van de Vikingen en struin langs de marktkramen.