Dierenambulance Alphen aan den Rijn e.o.

Vermiste kat wordt na maanden gevonden in Alphen, negentig kilometer van huis vandaan

Maandenlang was kat Hugo vermist. Tot gister. Mensen zagen de kat lopen op de Eikenlaan in Alphen aan den Rijn en belden de dierenambulance. Wat bleek? De gechipte kat woonde maar liefst negentig kilometer verderop.

Kat Hugo was al een behoorlijke tijd zijn huis kwijt. Hij werd namelijk al vermist sinds april 2021. Mensen die de kat zagen lopen op de Eikenlaan belden voor de zekerheid de Dierenambulance. Zij controleerden of de kat gechipt was. Dat bleek het geval. Tot ieders verbazing was kat Hugo echter een behoorlijke afstand van zijn huis verwijderd.

De woonplaats van kat Hugo bleek het dorp Sint Willebrord in Noord-Brabant. De kat heeft dus een afstand van maar liefst negentig kilometer afgelegd de afgelopen maanden. Hoe de kat uiteindelijk in Alphen aan den Rijn terecht is gekomen zal naar verwachting altijd een raadsel blijven, maar vast staat dat de eigenaren van de kat door het dolle heen waren. Zij hebben kat Hugo gelijk opgehaald.

Een boodschap van de dierenambulance, die het verhaal deelde op social media: “Aan alle katten in Nederland: laat je chippen en goed registreren, dan kunnen ze altijd je personeel weer vinden!”

Pilot chipplicht

Alphen aan den Rijn is vorig jaar samen met de gemeente Amsterdam uitgekozen als één van de twee gemeenten waar een proef start met het verplicht chippen van katten. De gedachte achter een chipplicht is dat verdwaalde katten hiermee sneller herenigd worden met hun baasjes. Afgelopen december werd er ook nog een actie gehouden in Alphen aan den Rijn waar 400 katten gratis gechipt konden worden


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Voorstelling vandaag 09:34

Hans Klok speelt zijn nieuwe show als eerste in Alphen

Hans Klok heeft woensdagavond bij RTL 4 talkshow BEAU bekendgemaakt dat hij met zijn magische voorstelling Face the Future door Nederland gaat toeren. Vanaf 3 augustus reist de snelste illusionist ter wereld langs de grootste theaters en zal hij het publiek verbluffen met nog nooit eerder vertoonde illusies die voor het publiek onbegrijpelijk zijn, geïnspireerd op Artificial Intelligence en Virtual Reality. De allereerste shows zijn zaterdag 3 en zondag 4 augustus 2024 te zien in Castellum. Kaarten zijn vanaf nu te koop!

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.