Josh Walet

Vernielde autoruiten betreft vermoedelijk wraakactie

In de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 mei zijn er in de Diamantstraat en omgeving in totaal zeventien autoruiten vernield. Het onderzoek is nu afgerond, maar “helaas is er geen hard bewijs om één of meerdere verdachten aan te houden”, aldus politiechef John Nieumeijer.

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Foto album

diamant ruit ingeslagen 4.PNG (foto: Josh Walet)
diamant ruit ingeslagen 3.PNG (foto: Josh Walet)
diamant ruit ingeslagen 2.PNG (foto: Josh Walet)
diamant ruit ingeslagen.PNG (foto: Josh Walet)
diamant ruit ingeslagen 6.PNG (foto: Josh Walet)
diamant ruit ingeslagen 7.PNG (foto: Josh Walet)

Een dag voor de vernielingen plaatsvonden zagen twee buurtbewoners een verdachte man uit Den Haag. De man bevond zich toen in de Parelstraat en gedroeg zich, naar zeggen van de buurtbewoners, verdacht bij enkele auto’s in de straat. Buurtbewoners hadden hierbij het vermoeden dat hij wilde inbreken. “De buurtbewoners overhandigden de verdachte vervolgens aan ons en de man kreeg een bekeuring voor het bij zich hebben van inbrekerswerktuigen”, vertelt Nieumeijer.

Wraakactie

Uitgebreid onderzoek naar de vernielde autoruiten heeft uitgewezen dat het vermoedelijk gaat om een wraakactie. “Vermoedelijk is naar aanleiding van deze aanhouding door personen buiten Alphen een wraakactie beraamd op de auto’s van de buurtbewoners die de man op 25 mei aanhielden. Met als resultaat zeventien vernielde autoruiten in de ochtend van dinsdag 26 mei.”

Nieumeijer vervolgt: “Het vermoeden van een wraakactie is gebaseerd op de bevindingen uit ons onderzoek. Zo hebben wij een uitgebreid buurtonderzoek uitgevoerd, diverse camerabeelden bekeken en met meerdere getuigen gesproken die in de ochtend van 26 mei een auto in de Diamantstraat hebben zien rijden.”

Geen verdachte(n) aangehouden

Maar aanhoudingen bleven uit, ondanks het uitgebreide onderzoek. “Helaas hebben wij geen hard bewijs om met zekerheid te kunnen vaststellen wie deze wraakactie heeft uitgevoerd. Zowel de auto (type auto, kenteken) als de mogelijke verdachten (namen) hebben wij niet kunnen identificeren. Dit betreuren wij natuurlijk zeer, omdat wij ook graag de daders hadden aangehouden en voor de rechter hadden willen brengen. Helaas konden we deze informatie niet eerder delen in verband met het lopende onderzoek.”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Voor Kinderen gisteren 17:21

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Overige gisteren 16:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Overige gisteren 15:12

Scootmobielruimte voor bewoners aan de Aardster

Voorheen moesten de bewoners van de Aardster in Alphen hun scootmobiel in de galerij stallen, maar daar komt verandering in. Vanaf volgende week kunnen zij namelijk gebruikmaken van een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw.