Josh Walet

Vernieuwing van Europapark: kom naar de inloopavond en bekijk het nieuwe ontwerp

Op 17 april krijgt Europapark in de Alphense wijk Kerk en Zanen een nieuw gezicht met de introductie van verbeterde sport- en speelvoorzieningen. Tijdens een inloopavond krijgt je de kans om het ontwerp voor onder andere de skatebaan, pumptrackbaan en andere speelvoorzieningen te bekijken.

Iedereen is van harte welkom tussen 17.00 en 20.00 uur in wijkcentrum Kerk en Zanen, gelegen aan De Oude Wereld 51. Hier krijg je de mogelijkheid rechtstreeks vragen te stellen aan de projectteamleden. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Nieuw ontwerp voor Kenzy

De huidige skatebaan in Europapark, druk bezocht door skaters uit heel Alphen aan den Rijn en omgeving, is aan vernieuwing toe. Na een bijeenkomst om ideeën en uitgangspunten van gebruikers te verzamelen, presenteren de ontwerpers nu een ontwerp dat tegemoetkomt aan 22 van de 24 geuite wensen. Op de inloopavond tonen ze graag dit ontwerp.

Pumptrackbaan en andere speelvoorzieningen

Het idee van een pumptrackbaan in Europapark krijgt steeds meer vorm. Een pumptrackbaan is een circuit met bulten en kombochten, bedoeld voor verschillende soorten wielen: van crossfietsen tot skateboards. Jouw ideeën en suggesties voor het ontwerp zijn meer dan welkom tijdens de inloopavond.

Voor de jongere bezoekers tot 6 jaar wordt een nieuwe speeltuin gepland. Via de Speeltuinbouwer, een interactieve website waar kinderen hun speeltuinwensen kunnen delen, krijg je de kans om uw stem te laten horen over wat er in de speeltuin komt. Daarnaast wordt informatie gegeven over de invulling van het grote speeltoestel.

Schildering op de tennisbaan

Als onderdeel van het project 'Give me Five', een initiatief van Renault met ambassadeur Diede de Groot, wordt de ruimte rondom de tennisbaan voorzien van een bijzondere schildering. Om deze goed aan te kunnen brengen, zal de tennisbaan tijdelijk afgesloten zijn van 15 april tot uiterlijk 10 mei.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs gisteren 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek gisteren 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige gisteren 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport gisteren 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek gisteren 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.