Josh Walet

Verplaatsen van ruim zeventig jaar oude kastanjeboom gaat de hele dag duren

Maandag wordt de kastanjeboom van ruim zeventig jaar oud verplaatst van de Willem de Zwijgerlaan naar de Anna van Burenlaan. Een flinke operatie, die de hele dag zal gaan duren. Er wordt dan ook een omleidingsroute ingesteld.

Aan de Ambonstraat/Willem de Zwijgerlaan en de Prins Bernhardlaan in Alphen komen zestig huurappartementen. Het verplaatsen van de ruim zeventig jaar oude kastanjeboom maakt onderdeel uit van het plan. De boom verhuist naar een nieuwe locatie iets verderop, aan de Anna van Burenlaan. Aangezien de kastanjeboom een beleidsmatige status heeft als beschermwaardige boom, zal ontwikkelaar Bogor Projectontwikkeling de boom niet zomaar verplaatsen.

Kastanjeboom is klaar voor verplaatsing

Zo vindt er nauw overleg plaats met Tree-o-logic, de Nationale Bomenbank en Versluys Verkeerstechniek. Aangezien het moment van verplaatsing nadert, heeft deze week het laatste projectoverleg plaatsgevonden op locatie. De boom is geïnspecteerd en de laatste details van de verplaatsing, de wegafzetting en de diverse handelingen zijn doorgenomen.

Vooraf zijn er al diverse voorbereidingen getroffen om te zorgen dat de kastanjeboom zorgvuldig verplaatst kan worden. Gunstig is dat het nu zichtbaar herfst aan het worden is en de kastanjeboom al veel van zijn blad verloren heeft. “Dit is zeer positief en een uitstekend moment om de verplaatsing naar de nieuwe locatie aan de Anna van Burenlaan te realiseren”, legt Bogor Projectontwikkeling uit.

In één dag verplaatsen

Het verplaatsingsmoment zal in één dag plaatsvinden op maandag 11 oktober. “Een hele happening die de vrijwel gehele dag in beslag zal nemen”, zegt Bogor Projectontwikkeling. “Op deze dag wordt ook de nieuwe locatie voorbereid. Dan wordt de kleine boom verwijderd, het gat gegraven en de beluchting en de nieuwe gietrand aangebracht. De kleine boom wordt vervolgens geplaatst op een nieuwe locatie in het Bospark. Nog diezelfde dag wordt de kastanjeboom verticaal op de kraan gehesen, verplaatst en geplaatst en verankerd op locatie aan de Anna van Burenlaan.”

Verkeershinder

Voor de vervoersbeweging is een afsluiting van de Prins Bernhardlaan richting de Willem de Zwijgerlaan benodigd (zuid-noord). De weg blijft bereikbaar voor nood- en hulpdiensten en lijnbusvervoer. Er kan echter een korte verkeersstop plaatsvinden op het traject ten tijden van de verplaatsing.

In de richting van de Willem de Zwijgerlaan naar de Prins Bernhardlaan (noord-zuid) is er sprake van een tijdelijke verkeersstop bij het oversteken van de boom. Dit duurt maximaal 15 a 20 minuten en wordt begeleidt met inzet van verkeersregelaars. Hier is geen omleiding benodigd omdat het gaat om een kortstondige actie.

De nieuwe locatie van de kastanjeboom zie je op onderstaande afbeelding.

verplanten kastanjeboom.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Jeugd en familie gisteren 18:07

Pakjesavond staat voor de deur!

Vorige weken zijn er al heel wat schoenen gevuld met cadeautjes en lekkernijen. Vanavond is het weer zover, pakjesavond staat voor de deur! Ben jij braaf geweest dit jaar?

Advertorial Werken gisteren 16:24

Apics Flexjobs voor jouw baan in de logistiek

Ben je momenteel op zoek naar een uitdagende baan in de dynamische logistieke branche? Neem dan gerust contact op met Apics Flexjobs, waar ze beschikken over een uitgebreid netwerk van werkgevers en hun enthousiast inzetten om je met de juiste kansen te verbinden. 

Maatschappelijk gisteren 14:38

Lionsclubs Alphen weer op jacht naar koffiepunten en vreemd geld

Lionsclub Alphen en Lionsclub Rhijnhart reiken rond de feestdagen de Voedselbank in Alphen aan den Rijn de helpende hand toe. Ook dit jaar sluiten ze weer aan bij de landelijke actie voor het inzamelen van Douwe Egberts koffiepunten. Deze punten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank.