Josh Walet

Verpleeghuis Oudshoorn versoepelt bezoekregeling na hoog opgelopen emoties

Op zondagmiddag 14 juni was de wijk rondom Verpleeghuis Oudshoorn deels afgesloten in verband met een oproep tot demonstratie vanwege de huidige bezoekregeling. Op de demonstratie kwam uiteindelijk niemand af, want Verpleeghuis Oudshoorn had aangekondigd om de bezoekregeling te versoepelen.

De demonstratie zou zondagmiddag rond 14:00 uur plaats hebben moeten vinden. Uit voorzorg hadden de boa’s de toegangswegen afgesloten. Daarnaast waren er diverse politie eenheden ter plaatse die rondjes reden om het verpleeghuis. Uiteindelijk bleef het rustig en kwam er niemand op de demonstratie af.

Kritiek op bezoekregeling

Er werd opgeroepen om te komen demonstreren op social media vanwege de huidige bezoekregeling. Op Facebook schreef Marjanne Slob: “Je zit op grote afstand en met een mondmasker op, mijn moeder ziet slecht en is dement, dit biedt haar geen enkele kwaliteit van het bezoek. Waar is überhaupt nog kwaliteit van leven voor haar of mijn vader als ze niet bij elkaar mogen zijn en niet naar buiten mogen of samen een wijntje kunnen drinken?”

Zij hebben al meerdere keren geprotesteerd tegen het beleid, maar dit mocht niet baten. “We vangen bot. Wij moeten nu dus op afstand wachten tot mijn moeder overlijd, de laatste fase van haar leven mogen we niet bij haar zijn. Mijn ouders die al 50 jaar met elkaar zijn kunnen die laatste fase niet delen.”

Daarom werd opgeroepen tot actie in de vorm van een demonstratie bij Verpleeghuis Oudshoorn. Dit werd gedaan door Youri Plate uit Limburg. Hij riep op Facebook op om het telefoonnummer van het verpleeghuis massaal te bellen. Dit had effect, want op zondag werd Slob uitgenodigd voor een gesprek en was de demonstratie niet meer nodig. De politie was uit voorzorg toch ter plaatse.

Versoepeling

Inmiddels heeft Verpleeghuis Oudshoorn een versoepelde bezoekregeling bekendgemaakt. Ze leggen uit: “We realiseren ons dat de huidige bezoekregeling emoties oplevert bij families van onze bewoners. Wij vinden het schrijnend dat naasten elkaar niet zo vaak kunnen ontmoeten als gewenst. We merken en zien dat de openheid in de maatschappij vragen oproept over de openstelling van verpleeghuizen. Dat snappen wij. Daarom gaan we de bezoekregeling verder verruimen.”

Dit betekent voor Verpleeghuis Oudshoorn dat bezoek op de slaapkamer, buiten wandelen en bezoek in de tuin of terras van afdeling De Oever vanaf 22 juni weer mogelijk is. Dit is wel alleen het geval voor twee vaste contactpersonen. De contactpersonen van de bewoners zijn hierover geïnformeerd.

“Uiteraard houden we ons aan de landelijke richtlijnen en doen wij dit in nauwe afstemming met onze cliëntenraad en ondernemingsraad. Het duivelse dilemma voor ons is dat we iedere bewoner zoveel mogelijk bezoek gunnen, maar daarbij ook verantwoordelijk zijn voor de gezondheid van alle bewoners en medewerkers. Het is continu een afweging tussen kwaliteit van zorg en het beperken van het risico van besmetting.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten gisteren 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.