Google Street View

Verpleeghuis Oudshoorn versoepelt bezoekregeling

Tijdens de persconferentie op dinsdag 19 mei gaf minister Hugo de Jonge aan dat verpleeghuizen vanaf 25 mei onder strikte voorwaarden weer beperkt bezoek mogen toelaten. Verpleeghuis Oudshoorn is druk bezig om bezoek toe te laten: “We zijn blij dat er meer mogelijkheden komen.” Maar hoe gaat dat in zijn werk?

Al weken moeten bewoners van verpleeghuizen het doen zonder bezoek, maar daar komt vanaf aankomende week verandering in. Ook bij Verpleeghuis Oudshoorn in Alphen mogen er binnenkort weer bezoekers langskomen. “We zijn blij dat er meer mogelijkheden komen voor het toelaten van bezoek in de verpleeghuizen per 25 mei”, laat een woordvoerder weten. “We zijn al enige tijd bezig met de voorbereidingen hiervoor, in nauw overleg met de Cliëntenraad. Het dilemma blijft dat we aan de ene kant de behoefte aan bezoek zien en aan de andere kant neemt het risico op een uitbraak in een huis vol kwetsbare mensen toe. We willen uiteraard voorkomen dat het coronavirus in onze verpleeghuizen opduikt.”

Bezoek ontvangen, hoe werkt dat?

Daarom wordt er begonnen met het gecontroleerd toelaten van bezoek in aparte bezoekruimtes. “Hierbij volgen we de landelijke handreiking die gemaakt is door diverse brancheverenigingen. We bieden contactpersonen de mogelijkheid om hun naaste te ontmoeten in speciale bezoekruimtes per locatie. Ze kunnen daar gedurende 45 minuten hun naaste ontmoeten, maar wel op 1,5 meter afstand. Daarbij dragen ze een mondneusmasker die wij voor hen regelen.” Dit gebeurt zo mogelijk in de loop van volgende week, maar dat is onder andere afhankelijk van overleg met de GGD.

Elke bewoner van Verpleeghuis Oudshoorn mag straks weer bezoek ontvangen volgens de landelijke richtlijnen van één en steeds dezelfde persoon. “Per bewoner kan maximaal één keer per week gebruik worden gemaakt van deze mogelijkheid. Bezoek op deze manier ontvangen is zeven dagen in de week mogelijk. Dit betreft de eerst fase van het versoepelen van de bezoekregeling. Na evaluatie zal het bezoek worden uitgebreid naar de eigen kamer van de bewoners.”

Tot nu toe vond het raambezoek elders plaats, maar deze week wordt bij Verpleeghuis Oudshoorn een bezoekcabine neergezet. “Het wordt ook mogelijk om via een knuffelwand door het raam met handschoenen de bewoner aan te raken en vast te houden.” Familie kan naast de uitbreiding van de bezoekregeling óók gebruik blijven maken van raambezoek op de locatie van hun naaste. “Dit kan zeven dagen per week op afspraak. De bezoeker en de bewoner zijn dan door een raam gescheiden en praten via een spreek-luisterverbinding met elkaar.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 14:08

Alphense Dionne is demonstrant, geen relschopper: “Vernielingen aanrichten gaat aan de boodschap voorbij”

Tijdens de avondklokrellen werden relschoppers hard aangepakt door de Mobiele Eenheid (ME). Maar in hun midden waren ook demonstranten die juist een vreedzaam protest willen. Op Facebook roept de Alphense Dionne Severijn mededemonstranten daarom op om tijdens komende demonstraties te gaan zitten, zodat de ME onderscheid kan maken tussen demonstranten en relschoppers.

Advertorial Onderwijs vandaag 13:14

Leer het Scala College kennen met de online Scala Kennisquiz

Deze week heeft het Scala College al vele basisschoolleerlingen online mogen ontvangen. Via webinars en meet & greets hebben zij kennis kunnen maken met de school. Als afsluiting organiseren ze vrijdag 29 januari een leuke Scala Kennisquiz!

Alphense Zendmast vandaag 12:25

Alle lampen van de Alphense zendmast doen het weer

Het hield veel Alphenaren afgelopen periode nogal bezig, de ene lamp van de Alphense zendmast die defect was. Maar goed nieuws: de lamp is weer gemaakt, dus de zendmast schijnt weer als nieuw.

Advertorial Horeca vandaag 10:54

May we be your Valentine?

Zondag 14 februari is de dag van de liefde! En liefde hebben we nodig, nu meer dan ooit… Bij Hen kan jouw liefde en steun ook meer dan ooit gebruiken. Onder het motto ‘liefde gaat door de maag’ hebben ze verschillende mogelijkheden.