Google Street View

Verpleeghuis Oudshoorn versoepelt bezoekregeling

Tijdens de persconferentie op dinsdag 19 mei gaf minister Hugo de Jonge aan dat verpleeghuizen vanaf 25 mei onder strikte voorwaarden weer beperkt bezoek mogen toelaten. Verpleeghuis Oudshoorn is druk bezig om bezoek toe te laten: “We zijn blij dat er meer mogelijkheden komen.” Maar hoe gaat dat in zijn werk?

Al weken moeten bewoners van verpleeghuizen het doen zonder bezoek, maar daar komt vanaf aankomende week verandering in. Ook bij Verpleeghuis Oudshoorn in Alphen mogen er binnenkort weer bezoekers langskomen. “We zijn blij dat er meer mogelijkheden komen voor het toelaten van bezoek in de verpleeghuizen per 25 mei”, laat een woordvoerder weten. “We zijn al enige tijd bezig met de voorbereidingen hiervoor, in nauw overleg met de Cliëntenraad. Het dilemma blijft dat we aan de ene kant de behoefte aan bezoek zien en aan de andere kant neemt het risico op een uitbraak in een huis vol kwetsbare mensen toe. We willen uiteraard voorkomen dat het coronavirus in onze verpleeghuizen opduikt.”

Bezoek ontvangen, hoe werkt dat?

Daarom wordt er begonnen met het gecontroleerd toelaten van bezoek in aparte bezoekruimtes. “Hierbij volgen we de landelijke handreiking die gemaakt is door diverse brancheverenigingen. We bieden contactpersonen de mogelijkheid om hun naaste te ontmoeten in speciale bezoekruimtes per locatie. Ze kunnen daar gedurende 45 minuten hun naaste ontmoeten, maar wel op 1,5 meter afstand. Daarbij dragen ze een mondneusmasker die wij voor hen regelen.” Dit gebeurt zo mogelijk in de loop van volgende week, maar dat is onder andere afhankelijk van overleg met de GGD.

Elke bewoner van Verpleeghuis Oudshoorn mag straks weer bezoek ontvangen volgens de landelijke richtlijnen van één en steeds dezelfde persoon. “Per bewoner kan maximaal één keer per week gebruik worden gemaakt van deze mogelijkheid. Bezoek op deze manier ontvangen is zeven dagen in de week mogelijk. Dit betreft de eerst fase van het versoepelen van de bezoekregeling. Na evaluatie zal het bezoek worden uitgebreid naar de eigen kamer van de bewoners.”

Tot nu toe vond het raambezoek elders plaats, maar deze week wordt bij Verpleeghuis Oudshoorn een bezoekcabine neergezet. “Het wordt ook mogelijk om via een knuffelwand door het raam met handschoenen de bewoner aan te raken en vast te houden.” Familie kan naast de uitbreiding van de bezoekregeling óók gebruik blijven maken van raambezoek op de locatie van hun naaste. “Dit kan zeven dagen per week op afspraak. De bezoeker en de bewoner zijn dan door een raam gescheiden en praten via een spreek-luisterverbinding met elkaar.”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 15:07

Talent van de maand: Roberto van Raamsdonk

De 22-jarige Roberto van Raamsdonk (Rovara) uit Alphen timmert hard aan de weg. Samen met de winnaar van The X Factor in Australië, Joey Djia brengt hij deze maand een single uit. “Ik ben heel erg trots op het resultaat.”

De Heerlijkheid van Alfen gisteren 13:24

De Heerlijkheid van Alfen: strategisch Alphen

Alphen was in de middeleeuwen en later niet alleen een gezapig dorp van boeren en turfgravers. Vlakbij lag een belangrijk strategisch punt waar hard om werd gevochten: de Goudse sluis. Gastauteur Bertus Brokamp is Alphenaar, militair historisch geograaf, maakt harnassen en doet steekspelen in het openluchtmuseum Archeon. Hij heeft zich verdiept in de militaire kant van de Alphense geschiedenis.

Advertorial Winkels gisteren 11:12

Primera Aarhof start met digitaliseren van oud beeld-, en geluidsmateriaal

Voor veel mensen een bekende vraag: wat doen we met al die oude negatieven? Of: zou het niet zonde zijn als onze trouwfilm verloren zou gaan? Primera Jacobs in Winkelcentrum Aarhof heeft het antwoord. Je kunt sinds kort terecht voor het digitaliseren van kostbare dia's, negatieven, alle gangbare videoformaten zoals VHS, MiniDV, Hi8, Super8, Vinyl, en nog veel meer!

Coronavirus in Alphen gisteren 10:17

Aquasport, peuterzwemmen en recreatief zwemmen hervat

Vanaf maandag 8 juni start De Thermen2 weer met Aquarobics, Seniorfit, Peuterzwemmen en Recreatief zwemmen. De Thermen2 mocht de zwembaden in Alphen aan den Rijn drie weken geleden weer openen. De herstart van zwemlessen en banenzwemmen bleek zo soepel te zijn verlopen dat een volgende stap gezet kan worden.

Heel Alphen Beweegt gisteren 09:33

#HeelAlphenBeweegt brengt Alphenaren in beweging

Bewegen is belangrijk. Door te bewegen blijf je gezond en zit je lekkerder in je vel. Bewegen, en daarmee zorgen voor je gezondheid, is essentieel voor jong en oud. Maar bewegen heeft ook een sociale component, want het zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Daarom wordt op maandag 8 juni gestart met #HeelAlphenBeweegt.

Blog Opinie 5 jun. 2020 19:59

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.