Google Street View

Verpleeghuis Oudshoorn versoepelt bezoekregeling

Tijdens de persconferentie op dinsdag 19 mei gaf minister Hugo de Jonge aan dat verpleeghuizen vanaf 25 mei onder strikte voorwaarden weer beperkt bezoek mogen toelaten. Verpleeghuis Oudshoorn is druk bezig om bezoek toe te laten: “We zijn blij dat er meer mogelijkheden komen.” Maar hoe gaat dat in zijn werk?

Al weken moeten bewoners van verpleeghuizen het doen zonder bezoek, maar daar komt vanaf aankomende week verandering in. Ook bij Verpleeghuis Oudshoorn in Alphen mogen er binnenkort weer bezoekers langskomen. “We zijn blij dat er meer mogelijkheden komen voor het toelaten van bezoek in de verpleeghuizen per 25 mei”, laat een woordvoerder weten. “We zijn al enige tijd bezig met de voorbereidingen hiervoor, in nauw overleg met de Cliëntenraad. Het dilemma blijft dat we aan de ene kant de behoefte aan bezoek zien en aan de andere kant neemt het risico op een uitbraak in een huis vol kwetsbare mensen toe. We willen uiteraard voorkomen dat het coronavirus in onze verpleeghuizen opduikt.”

Bezoek ontvangen, hoe werkt dat?

Daarom wordt er begonnen met het gecontroleerd toelaten van bezoek in aparte bezoekruimtes. “Hierbij volgen we de landelijke handreiking die gemaakt is door diverse brancheverenigingen. We bieden contactpersonen de mogelijkheid om hun naaste te ontmoeten in speciale bezoekruimtes per locatie. Ze kunnen daar gedurende 45 minuten hun naaste ontmoeten, maar wel op 1,5 meter afstand. Daarbij dragen ze een mondneusmasker die wij voor hen regelen.” Dit gebeurt zo mogelijk in de loop van volgende week, maar dat is onder andere afhankelijk van overleg met de GGD.

Elke bewoner van Verpleeghuis Oudshoorn mag straks weer bezoek ontvangen volgens de landelijke richtlijnen van één en steeds dezelfde persoon. “Per bewoner kan maximaal één keer per week gebruik worden gemaakt van deze mogelijkheid. Bezoek op deze manier ontvangen is zeven dagen in de week mogelijk. Dit betreft de eerst fase van het versoepelen van de bezoekregeling. Na evaluatie zal het bezoek worden uitgebreid naar de eigen kamer van de bewoners.”

Tot nu toe vond het raambezoek elders plaats, maar deze week wordt bij Verpleeghuis Oudshoorn een bezoekcabine neergezet. “Het wordt ook mogelijk om via een knuffelwand door het raam met handschoenen de bewoner aan te raken en vast te houden.” Familie kan naast de uitbreiding van de bezoekregeling óók gebruik blijven maken van raambezoek op de locatie van hun naaste. “Dit kan zeven dagen per week op afspraak. De bezoeker en de bewoner zijn dan door een raam gescheiden en praten via een spreek-luisterverbinding met elkaar.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.