Pixabay

Verpleeghuizen en Verzorgingstehuizen nemen maatregelen

De Verpleeghuizen en verzorgingstehuizen in de regio nemen maatregelen naar aanleiding van het coronavirus. De instellingen zijn voorlopig gesloten en lassen hun activiteiten af.

Algemene afspraken

Het deelnemen aan een ontmoetingscentrum of dagbesteding betekent in de praktijk het samenkomen van mensen veelal met een kwetsbare gezondheid. Dat wordt volgens de richtlijnen van de RIVM sterk afgeraden. Daarom hebben de instellingen passende maatregelen genomen om te voorkomen dat het coronavirus COVID-19 zich onder deelnemers, bewoners en medewerkers verspreidt. Onderstaande maatregelen gelden voorlopig tot en met 6 april 2020:

  • Alle groepsactiviteiten zijn afgezegd.
  • De locaties zijn gesloten. Dat betekent dat er zo min mogelijk bezoek van buitenaf toegestaan is en dat de bewoners zelf ook niet naar buiten gaan.
  • Voor medewerkers geldt dat zij conform de richtlijn van de rijksoverheid verzocht worden thuis te blijven als ze klachten en koorts hebben.

Dagbesteding / Ontmoetingscentrum dementie

Met het sluiten van de locaties zijn ook de dagvoorzieningen en ontmoetingscentra dementie gesloten. De medewerkers van de locaties kennen de cliënten en brengen per persoon in beeld wat er nodig is. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het inzetten van extra thuiszorg, het onderhouden van telefonisch contact met de cliënt, het bieden van ondersteuning aan mantelzorgers en het ondernemen van individuele activiteiten met cliënten.

Informeren cliënten

Alle cliënten en contactpersonen zijn schriftelijk op de hoogte gesteld van bovenstaande afspraken. Mocht daar aanleiding toe zijn, dan wordt er ook telefonisch contact opgenomen met cliënten en/of familie om te overleggen.  


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.

Algemeen 23 jul. 2024 13:36

Natuurmomenten doet oproep voor betere waterkwaliteit

In Nederland is de waterkwaliteit een toenemend probleem, en ook in Alphen aan den Rijn hebben wij te maken met de gevolgen van slechte waterkwaliteit. Natuurmonumenten roept inwoners daarom op om de petitie voor schoon water te tekenen.