Pixabay

Verpleeghuizen en Verzorgingstehuizen nemen maatregelen

De Verpleeghuizen en verzorgingstehuizen in de regio nemen maatregelen naar aanleiding van het coronavirus. De instellingen zijn voorlopig gesloten en lassen hun activiteiten af.

Algemene afspraken

Het deelnemen aan een ontmoetingscentrum of dagbesteding betekent in de praktijk het samenkomen van mensen veelal met een kwetsbare gezondheid. Dat wordt volgens de richtlijnen van de RIVM sterk afgeraden. Daarom hebben de instellingen passende maatregelen genomen om te voorkomen dat het coronavirus COVID-19 zich onder deelnemers, bewoners en medewerkers verspreidt. Onderstaande maatregelen gelden voorlopig tot en met 6 april 2020:

  • Alle groepsactiviteiten zijn afgezegd.
  • De locaties zijn gesloten. Dat betekent dat er zo min mogelijk bezoek van buitenaf toegestaan is en dat de bewoners zelf ook niet naar buiten gaan.
  • Voor medewerkers geldt dat zij conform de richtlijn van de rijksoverheid verzocht worden thuis te blijven als ze klachten en koorts hebben.

Dagbesteding / Ontmoetingscentrum dementie

Met het sluiten van de locaties zijn ook de dagvoorzieningen en ontmoetingscentra dementie gesloten. De medewerkers van de locaties kennen de cliënten en brengen per persoon in beeld wat er nodig is. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het inzetten van extra thuiszorg, het onderhouden van telefonisch contact met de cliënt, het bieden van ondersteuning aan mantelzorgers en het ondernemen van individuele activiteiten met cliënten.

Informeren cliënten

Alle cliënten en contactpersonen zijn schriftelijk op de hoogte gesteld van bovenstaande afspraken. Mocht daar aanleiding toe zijn, dan wordt er ook telefonisch contact opgenomen met cliënten en/of familie om te overleggen.  


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 19:11

Huidige coronamaatregelen verlengt t/m 28 april

Tijdens de persconferentie die Mark Rutte op dinsdagavond 31 maart heeft gegeven, is bekendgemaakt dat de huidige maatregelen worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dit betekent dat scholen, horecagelegenheden, kapsalons, sportclubs en alle andere locaties die nu al gesloten zijn, tot die tijd gesloten moeten blijven. 

Politiek vandaag 18:30

Omwonenden hebben bezwaar tegen komst chemische fabriek

Omwonenden van industrieterrein Heijmanswetering zijn een petitie begonnen om de vestiging van een chemische fabriek tegen te houden op het voormalige terrein van Bos Beton. Het gaat om een fabriek die kunststof afval omzet naar een bruikbare brandstof.

Advertorial Horeca vandaag 17:37

WOODSTONE THUIS – De beste pizza’s bij jou thuis bezorgd!

In deze rare tijden is niets zoals we gewend zijn. We zijn meer thuis en brengen minder tijd door met vrienden. Gelukkig kan je het thuis ook gezellig maken, en nu is dat nog makkelijker. Je kan je favoriete WOODSTONE pizza's en pasta's namelijk nu ook thuis laten bezorgen!

Gemeente vandaag 16:48

Burgerzaken op zaterdag gesloten

Vanwege de maatregelen die zijn genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werkt Burgerzaken op dit moment alleen op afspraak. 

Alphens Restaurantweek vandaag 16:21

Alphens Restaurantweek bij jou thuis: Wijnbar&Zo

De Alphens Restaurantweek bij jou thuis is volop bezig. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met het aanbod van onze wijnspecialist: Wijnbar&Zo.