Advertorial Economie

Vers geplukte spruiten van het land bij Grand Café Eight

Voor de Toffe Groente Weken van Grand Café Eight ging chefkok Rolf Wortman langs bij spruitjesteler Henk Angenent in Woubrugge om zelf verse spruiten van het land te plukken. Met succes!

Rolf gaat tijdens de Toffe Groente Weken op strooptocht door Het Groene Hart, op zoek naar de lekkerste groenten en bijzonderste gerechten. Zo bracht hij deze week een bezoek aan Henk Angenent. Henk kennen we behalve als spruitjesboer in Woubrugge ook als laatste Elfstedentochtwinnaar (in 1997) en ambassadeur van de Rotary Bike Challenge in Ter Aar. Hij kweekt al meer dan 20 jaar de lekkerste spruiten. 

'De vorst eroverheen'
De (nacht)vorst van afgelopen dagen heeft de spruiten extra energie gegeven. Vrieskou zet zetmelen namelijk om in suikers, waardoor de spruiten goed groeien en zoeter worden. Veel mensen eten spruitjes het liefst pas na een ijskoude dag, omdat de smaak dan beter zou zijn. Meer feiten over en recepten met spruiten vind je op Spruitjes.net. 

Eight wat de pot schaft
Het menu van de week is tijdens de Toffe Groente Weken altijd iets met kool. Deze week serveert Eight natuurlijk een hoofdgerecht met de vers geplukte spruitkool (spruitjes), in combinatie met een goed stuk vlees.

- Hoofdgerecht -
Stamppot spruitjes met spek, een verse gehaktbal, classic jus en grove, pittige mosterd

- Nagerecht -
Roomijs met olijfolie en zeezout, pistachenoten en een kletskop 

Spruiten proeven?
Reserveer een tafel bij Eight via www.grandcafeeight.nl of 0172 – 495 477.


Meer nieuws

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. We gebruiken deze cookies alleen voor het verzamelen van analytische gegevens. Deze gegevens zijn volledig anoniem en uw privacy wordt hierin niet aangetast.