Josh Walet

Verschillende winkeldieven slaan toe in Alphen aan den Rijn

Afgelopen weekend had de politie hun handen vol aan winkeldiefstallen. In verschillende winkels in Alphen aan den Rijn zijn winkeldieven staande gehouden.

Op vrijdag 3 maart kwam er een melding binnen over een winkeldief bij de Hoogvliet in winkelcentrum De Ridderhof. Ter plaatse trof de politie een minderjarige jongen aan. Hij zou volgens de beveiliger twee blikjes Malibu Cola hebben gestolen. “Toen we hem vroegen of dit alles was, bevestigde hij dit”, begint de politie. Ze vervolgen: “Wij, zo nieuwsgierig als wij zijn, besloten hem niet te geloven en keken in zijn tas.” Hier troffen zij nog vier blikjes Malibu cola, een Toblerone, een halve liter monster en een bieropener aan. “Wij hebben een goed gesprek met de jongeman gehad en zijn ouders waren not-amused”, aldus de Alphense politie.

Ook zondag 5 maart kreeg de politie te maken met winkeldieven. De eerste persoon die staande werd gehouden wegens diefstal is geen onbekende van de politie. “Deze persoon werd ook nog gezocht voor een andere winkeldiefstal en daarmee hadden we gelijk twee vliegen in een klap”, vertellen ze. Deze keer werd er door de persoon zes chocoladerepen en zes Ferrero-Rochers gestolen. “Hoeveel zoetigheid heb je nodig zou je denken”, vraagt de politie zich af.

Diezelfde dag werd er bij de Albert Heijn in de Aarhof nogmaals een melding gedaan, wegens winkeldiefstal. “Een jongeman had twee blikjes Red Bull gestolen om een romantisch avondje met zijn vriendin te bewerkstelligen. Helaas voor hem moest het romantische avond zonder deze twee blikjes plaatsvinden”, grapt de politie.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Sport vandaag 10:23

ARC MO13-1 kampioen in Hoofdklasse C

Na een zwaarbevochten 0-1 overwinning op sportpark Ter Specke tegen regerend kampioen FC Lisse, zijn de meiden van ARC O-13 onder leiding van het trainers trio Kraaij, Janssen en Lagerweij op overtuigende wijze kampioen geworden in de Hoofdklasse C.

Advertorial Evenementen vandaag 09:17

Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen

Onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met misschien wel jouw nieuwe baan en collega’s. Het kan! Veldsink Advies organiseert op 15 juni 2023 het Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen. Tijdens dit evenement maken mensen kennis met het werk in de verzekeringsbranche en onderzoeken ze of het werk in deze sector bij hen past.

Sport vandaag 08:09

Alphia speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse

Wat een ontknoping van het seizoen 2022-2023 werd het gisteren op De Bijlen. Het hele seizoen waren alle teams aan elkaar gewaagd en daardoor bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. De opdracht voor Alphia voorafgaand aan de wedstrijd tegen Esto was duidelijk. De Alphianen moesten winnen om een veilige plek in de ranglijst te behalen. 

Sport vandaag 08:06

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

Sport vandaag 08:04

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist.