Julia Herrewijn via Kei Tof

Versierde stenen duiken op in Alphen

Door heel Nederland zwerven momenteel beschilderde stenen. Op bankjes, in parken of op bekende plekken. Bijna aan de lopende band worden er stenen beschilderd en weer weggelegd. Het is voor veel mensen een leuke bezigheid tijdens de lockdown, ook voor Alphenaren.

Op steeds meer plekken in Alphen duiken stenen op met daarop een vrolijke tekening of een fijne boodschap. Alphenaren zijn ook aan het schilderen geslagen. In de Facebookgroep Kei Tof, die inmiddels al ruim 23.000 leden heeft, delen Alphenaren foto’s van de beschilderde stenen die zij gevonden hebben of ergens in Alphen hebben neergelegd.

Het beschilderen van stenen is tijdens de lockdown uitgegroeid tot een ware hobby voor veel mensen. Velen beschouwen het als een geluksmomentje. Daarbij heb je er ook weinig voor nodig. Een steen of kei die je op straat vindt kan prima worden beschilderd met acrylverf en/of stiften. Om je kunstwerk te beschermen heb je verder alleen nog een potje of spuitbus met vernis nodig.

Maar kun je zelf meedoen? Dat is eigenlijk vrij simpel. Op de Facebookpagina Kei Tof wordt het kort uitgelegd: “Vind je een mooie steen van iemand anders? Maak dan een foto en plaats hem in de Facebookgroep, wie weet vind je degene die jouw steen gemaakt heeft, hoe leuk is dat? En daarna: verplaats je de door jou gevonden steen weer? Of neem je hem mee naar huis om te bewaren? Dat is aan jou.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 14:30

Dit jaar eenmalige huurverlaging voor sociale huurwoningen

In 2021 hebben huurders in sociale huurwoningen met een laag inkomen en een hoge huur recht op een eenmalige huurverlaging. De regering kondigde dit vorig jaar aan tijdens Prinsjesdag. Dat is goed nieuws voor een aantal huurders van Woonforte.

Overige vandaag 13:06

Megajacht Vanish vaart door de Rijn

Zaterdagochtend was het weer raak. Door de Rijn voer weer een megajacht, wat zoals gewoonlijk weer veel bekijks trok. 

Advertorial Overige vandaag 10:39

Gebarencursus in AquaRijn gaat weer van start

Vanaf woensdag 10 februari start een nieuwe gebarentaalcursus voor beginners (NGT). De cursus duurt twaalf weken en vindt plaats in Buurthuis AquaRijn van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Overige vandaag 09:02

Sponsorpaal compenseert inzamelingsacties Alphense Voedselbank

Door alle maatregelen rondom corona heeft Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken al tien maanden geen inzamelingsacties kunnen houden in supermarkten. Daarom plaatste de Voedselbank deze week een zogeheten sponsorpaal bij Albert Heijn Konincks in Koudekerk. Andere supermarkten in Alphen volgen binnenkort.