Josh Walet

Verslaafde die bekend is bij de politie grijpt vlak na thuiskomst weer naar alcohol en drugs

Afgelopen vrijdag werd de politie naar aanleiding van geluidsoverlast naar een adres in Alphen gestuurd. Het ging om een verslaafde die bekend was bij de politie. In de woning troffen zij de man onder invloed aan. Een dag later was het opnieuw raak, toen met overal bloedsporen. “Deze casus laat zien hoe vernietigend de werking van drugs kan zijn.”

Het onderstaande verhaal kan als schokkend worden ervaren. Toch heeft de politie dit verhaal gedeeld, met als reden dat dit de ‘rauwe’ werkelijkheid is waar zij ook mee te maken krijgen.

Een verslaafde die bekend stond bij de politie was vrijdag teruggekeerd naar zijn woning. De politie had hoop dat een aantal weken opname in een kliniek had geholpen en dat het nu beter zou gaan met de man, maar die hoop was dezelfde avond weer verdwenen. De politie moest namelijk ter plaatse komen bij de woning naar aanleiding van geluidsoverlast.

“De man deed de voordeur voor ons open met een fles drank in zijn hand. Zo te zien had hij de inhoud al opgedronken, want hij tolde op zijn benen”, zegt de politie. “We hadden al snel door dat alcohol niet het enige was wat hij had gebruikt. Gezien de combinatie van middelen die hij gebruikt had, maakten wij ons direct zorgen om zijn fysieke gezondheid. We waarschuwden een ambulance om de man na te komen kijken.”

Aan de politie was het de taak om de man rustig te houden totdat de ambulance zou arriveren. Maar dat bleek niet gemakkelijk. “Door rustig met hem in gesprek te blijven lukte het aardig.” Toen de ambulance ter plaatse was, moest de man mee naar het ziekenhuis. Dat ging alleen niet vrijwillig. “Na hem te boeien hebben we hem in de ambulance neergelegd en zijn we mee gereden naar het ziekenhuis voor de veiligheid van de ambulance broeders. Hier werd hij opgenomen.”

Schreeuwen en bloedsporen

Dit bleek alleen van korte duur. De volgende dag kreeg de politie namelijk weer een melding dat hij stond te schreeuwen in zijn woning. “Bij aankomst zagen we al bij zijn woning bloedsporen in de sneeuw, de deur stond open. Binnen troffen we een tafereel aan wat deed denken aan menig horrorfilm. Grote spatten bloed op de vloer, vegen op diverse muren. In de keuken zat de man, geheel onder het bloed, over zijn toeren, zeer waarschijnlijk zwaar onder invloed en schreeuwend dat we weg moesten gaan. We zagen dat hij met één hand achter zijn rug zat. Zo'n houding is zeer gevaarlijk voor ons, omdat wij niet weten wat hij achter zijn rug verborgen houdt.”

De politie vroeg de man zijn handen te laten zien zodat zij hem konden helpen. Al zwaaiend met zijn armen riep hij terug, “Jullie kunnen me niet helpen!” Dat was het moment dat de politie de oorzaak van het bloed zag. “Er zaten meerdere grote wonden op zijn onderarm. Meerdere van ons probeerden hem rustig te krijgen, door met hem te praten. Eén van ons volgde een bloedspoor de trap op. We moeten namelijk controleren of er niet nog meer (gewonde) personen in het huis aanwezig zijn.” Dat was niet het geval, maar de politie trof wel een mes en meer bloed aan. “Een opluchting voor ons dat wij het mes gevonden hadden en niet meer binnen handbereik van de man was.”

Wonden

“We vermoeden dat de man onder invloed van drugs zichzelf gesneden heeft”, vervolgt de politie. De man moest opnieuw mee met de ambulance. Zodra de politie hem uit de keuken had gekregen, aangezien de keuken gevaarlijk kan zijn vanwege de mogelijke meerdere messen, en hij op een stoel zat, maakte de politie een plan om hem te boeien. “We wisten dat hij daar niet aan mee zou gaan werken, maar zonder dat te doen kunnen we onze veiligheid en die van de ambulance broeders niet garanderen.”

Wat volgt is een korte worsteling. Hierbij probeert de politie de wonden van de man zoveel mogelijk te vermijden. “Dit lukte deels, maar sommige uniformen zullen toch de was in moeten. Het boeien lukte en al snel kwam de ambulance ter plaatse. Met twee van ons mee in de ambulance is de man weer naar het ziekenhuis gebracht”, aldus de politie.

“Wij blijven de man uiteraard onder de aandacht brengen van de hulpverlening en we weten dat ook zij alles doen wat binnen hun macht ligt. Maar deze casus laat weer eens zien hoe vernietigend de werking van drugs kan zijn.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.