Pixabay

Versoepeling voor kappers op komst: bij veel kapsalons staat de telefoon al roodgloeiend

Zondag 21 februari kwam het nieuws naar buiten dat een aantal versoepelingen, zoals het openen van kappers, mogelijk ingezet worden. Dinsdag tijdens de persconferentie wordt het besluit pas definitief genomen. Kappers in Alphen zijn opgelucht en kijken alvast voorzichtig op de zaken vooruit.

Zoals veel sectoren heeft ook de kappersbranche het moeilijk gehad de laatste tijd. Veel Alphense kappers vroegen donderdag 18 februari nog aandacht voor hun situatie met de actie #lichtvoordathetuitgaat. Al meer dan twee maanden kunnen mensen niet terecht om hun coupe weer in shape te brengen. Maar op 2 maart is er mogelijk toch licht aan het einde van de tunnel.

Kapper Gilbert, van Coiffures Gilbert, is positief gestemd over de heropening van zijn kapperszaak. ‘’Gelukkig hadden we al onze vaste klanten al door geboekt, maar we staan wel voor de komende drie weken vol.’’ Desalniettemin hoeven de niet-vaste klanten niet bang te zijn dat er geen plekje meer voor hun is.

Ook Mark van Lintsen Kappers is blij met de laatste ontwikkelingen en klinkt opgelucht. ‘’We moesten het van dag tot dag bekijken. Het werd onderhand ook wel tijd dat we weer open mogen. Het kon ook niet veel langer duren.’’ Hij heeft zin om iedereen weer van een fris kapsel te voorzien en heeft al een aardig volle agenda. ‘’We kunnen niet wachten. We zijn meer dan klaar met z’n allen. Als het zover is, kunnen we direct van start.’’ De kapperszaak zit de eerste paar weken zelfs al helemaal vol.

Bij Gilbert Coiffures staat de telefoon sinds het nieuws dat ze zeer waarschijnlijk weer open mogen roodgloeiend. ‘’We worden de hele dag gebeld, geappt en zelfs via Facebook Messenger vragen mensen of we nog een plekje hebben, maar na zoveel lockdowns zijn we er onderhand wel handig in geworden. We proberen zoveel mogelijk plekken vrij te maken.’’

Lintsen Kappers is er in ieder geval klaar voor. ‘’We zijn heel blij dat we weer open mogen, ook al is het nog niet officieel. We gaan er toch vanuit dat we op 2 maart weer staan te knippen.’’ Gilbert vult aan: “We hebben vooral veel zin om weer aan de slag te gaan!”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 13:45

Een terugblik op de 55e editie van de 20 van Alphen

Het is alweer een jaar geleden dat duizenden lopers aan de start verschenen van de 20 van Alphen. Dit jaar zal de openingsklassieker van het Nederlandse hardloopseizoen helaas niet doorgaan. Daarom blikken we terug op de vorige editie van het Alphense sportevenement.

Calamiteiten gisteren 13:00

Fietser met spoed naar het ziekenhuis na botsing achterop auto

Op zondag 7 maart heeft er aan het begin van de middag een ongeluk plaatsgevonden tussen een automobilist en een fietser op de Renaissancelaan in Alphen. De fietser raakte daarbij zwaargewond en is met spoed richting het ziekenhuis vervoerd.

Romeinen gisteren 11:52

ROMEINEN Centurion en optio

De basiseenheid voor het Romeinse leger is een centurie. Deze groep van tachtig mannen wordt geleid door de centurion en zijn assistent de optio. De centurion is de officier die de centurie leidt en de optio is wat we tegenwoordig een drilsergeant zouden noemen.