Still NU.nl

Versoepelingen aangekondigd: bijna alles open tot 22:00 uur

Cafés, restaurants, theaters en bioscopen mogen vanaf woensdag hun deuren weer openen, maar moeten wel om 22:00 uur sluiten. Bezoekers moeten bij binnenkomst wel een geldig coronatoegangsbewijs laten zien.

Het aantal nieuwe coronabesmettingen gaat door het dak, maar verder versoepelen wordt doorgezet. En dat is nodig, zei minister Ernst Kuipers tijdens de persconferentie dinsdagavond. "Nog langer met beperkende maatregelen leven, beschadigt onze gezondheid en samenleving." Daarom komen er versoepelingen, waarvan je hieronder een overzicht vindt.

Wat is er vanaf woensdag weer mogelijk?

  • Er geldt voor alle locaties een algemene openingstijd van 05:00 tot 22:00 uur.
  • In alle publieke binnenruimtes, zoals horeca, theater en bioscopen, is een vaste zitplaats verplicht.
  • Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar in onder meer de horeca, theaters en concertzalen, musea, binnensportlocaties, bioscopen, dierentuinen, pretparken, sauna’s en casino’s.
  • Op doorstroomlocaties, zoals een museum, geldt een maximum van 1 bezoeker per 5m2, tot maximaal 1.250 personen per ruimte.
  • Op locaties met een vaste zitplaats geldt een maximum aantal bezoekers van 100% van de maximale capaciteit op 1,5 meter. Dit is circa 1/3 van de reguliere capaciteit.
  • Voor sport, evenementen, kunst en cultuur geldt binnen een maximum van 1.250 personen per ruimte.
  • Evenementen zonder vaste zitplaats, zoals festivals, zijn nog niet toegestaan.
  • Grote evenementen (met meer dan 1.250 bezoekers) met vaste zitplaats, zijn alleen buiten toegestaan.

Op dinsdag 8 maart besluit het kabinet opnieuw of er meer kan.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 14:34

Laatste optreden Van Velzen en De Jager

Kees van Velzen en Han de Jager nemen afscheid van de politieke arena in Alphen aan den Rijn. Beide CDA-wethouders keren niet terug in het college van burgemeester en wethouders. Zij stappen uit de actieve politiek en nemen donderdag 19 mei afscheid.

Calamiteiten vandaag 13:52

Grote file door verkeersongeval op de N11

Op de N11 is woensdag aan het begin van de middag een ongeval gebeurd tussen een vrachtwagen en een personenauto. Dit heeft een grote file veroorzaakt.

Wonen en bouwen vandaag 13:41

Bewoners Rode Dorp vieren de afronding van fase 1

Dinsdag werd in het Rode Dorp de oplevering van de nieuwbouwwoningen van Woonforte en de vernieuwde straten door de gemeente gevierd. Het feest startte in de Jan Nieuwenhuijzenstraat bij de onthulling van de nieuwe gevelsteen en eindigde met een gezellige barbecue in de speeltuin Kindervreugd.

Blog Opinie vandaag 12:02

Het zal je kind maar wezen

Nederland werd recent weer opgeschrikt door het zoveelste incident met een verward persoon. En weer wordt er moord en brand geschreeuwd hoe het zover heeft kunnen komen.