Josh Walet

Vertraging in corona teststraten door storing in registratiesysteem

Laat jij je vandaag testen op corona? Let dan op, want er is een landelijke storing in CoronIT, het registratiesysteem dat de GGD'en gebruiken met betrekking tot corona. Door deze storing is er vertraging ontstaan bij het testen in de teststraten.

De storing zorgt ervoor dat de GGD niet bij de patiëntengegevens kan. Dit heeft geleid tot vertraging in de teststraten. Inmiddels is het noodsysteem opgestart, maar het is voor de GGD voorlopig niet mogelijk om de achterstand weg te werken vanwege de aanhoudende drukte in de teststraten. Iedereen die vandaag wordt getest dient er dus rekening mee te houden dat ze pas later dan oorspronkelijk stond aangegeven, getest kunnen worden.

Vorige week kwam GGD Hollands Midden met het nieuws naar buiten dat de testcapaciteit opgeschaald kon worden. Dit kan doordat het tekort aan testmaterialen in de laboratoria afneemt. Volgende week zal de testcapaciteit verdubbeld zijn, wat neerkomt op 2400 testen per dag. Om de testcapaciteit uit te breiden wordt er ook nieuw personeel opgeleid.

Vanwege de drukte in de teststraten heeft de GGD het bron- en contactonderzoek ook op een laag pitje gezet. Hiervoor in de plaats is nu de CoronaMelder-app in het leven geroepen. Alle inwoners van Nederland kunnen hier nu gebruik van maken.

Lees ook: Afgelopen week 262 nieuwe coronabesmettingen in de gemeente Alphen aan den Rijn

Op de foto: een foto uit het archief van de corona teststraat bij de Euromarkt in Alphen. Inmiddels is de teststraat verhuisd naar de Kalkovenweg in Alphen. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Van 0 naar 20 vandaag 18:41

Van 0 naar 20: het weer

Tja, kijk naar buiten en je weet het eigenlijk al. Het is herfst. En dat betekent regen, wind en lage temperaturen. Maar ja, dat schema blijft roepen. En omdat de 20 van Alphen al in maart gelopen gaat worden, zullen Stefan en Mitchell toch moeten blijven trainen. Motivatie vinden dus!

Advertorial Economie vandaag 17:15

Wouter Sjerp: hét juiste advies voor jouw hypotheek

Voor vele Alphenaren zal dit gezicht of deze naam wel bekend klinken. De goedlachse Wouter, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn, heeft menig dorpsgenoot al voorzien van juist advies qua hypotheek. En nu pakt hij dat nog beter aan. Hij is dé hypotheekspecialist van Alphen.

Blog Op reis met Naomi vandaag 15:26

Op reis met Naomi: Unleash the Power Within

Deze week ben ik even wat later, wat komt door mijn 4-daagse online evenement ‘UPW’ (Unleash the Power Within) van Tony Robbins, waarin ik vier dagen volledig ondergedompeld ben in persoonlijke ontwikkeling. Concrete handvatten, bijzondere en leerzame verhalen, mooie meditaties, diepe inzichten, vele realisaties, verbinding; met mijzelf en met andere deelnemers (11.000 uit maar liefst 139 landen!).