Alphens.nl

Vervuilde grond Stadhuisplein zorgt voor vertraging bij vergroeningswerkzaamheden

Oorspronkelijk zouden de werkzaamheden voor de vergroening van het Stadhuisplein in het Alphense centrum zo’n acht weken in beslag nemen, maar dat loopt toch wat anders. Doordat er schadelijke stoffen in de grond zijn aangetroffen hebben de werkzaamheden vertraging opgelopen.

Tot een paar maanden terug was het een groot plein vol met tegels, maar inmiddels is het Stadhuisplein behoorlijk wat groener. Zo zijn er meerdere groenvakken gemaakt met lage beplanting en zijn er nieuwe, gezonde bomen geplaatst. Tegelijkertijd is ook een nieuwe bushalte gecreëerd en is het plein toegankelijker gemaakt voor inwoners met een (visuele) beperking.

Vervuilde grond

De oplettende Alphenaar zal alleen wel gezien hebben dat de werkzaamheden nog niet klaar zijn. En dat terwijl de planning was dat alle werkzaamheden 1 juli al afgerond zouden moeten zijn. Hoe zit dat? Het heeft alles te maken met schadelijke stoffen die in de grond bij het Stadhuisplein zijn aangetroffen. Deze werden ontdekt tijdens graafwerkzaamheden in één van de drie perken.

Het gaat om het gedeelte van het Stadhuisplein dat afgezet is met hekken. In de bodem zijn schadelijke PAK-stoffen (organische stoffen die ontstaan door onvolledige verbranding, red.) aangetroffen, evenals minerale oliën en metalen. Bij de graafwerkzaamheden werden twee medewerkers onwel. Zij hadden last van hun luchtwegen. Hierop werden de werkzaamheden stilgelegd.

De volgende stap is de grond saneren. Naar verwachting neemt dit vijf tot zes weken in beslag. Alle werkzaamheden op het Stadhuisplein moeten eind oktober klaar zijn.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Politiek plein gisteren 20:34

Minister Van Gennip en CDA-lijsttrekker Berendsen spreken op avond in Hazerswoude-Dorp

Met de verkiezingen voor het Europees Parlement voor de deur (op 6 juni aanstaande) organiseren de gezamenlijke CDA-afdelingen in het Groene Hart een verkiezingsavond op dinsdag 21 mei met lijsttrekker Tom Berendsen en een aantal kandidaten. Ook minister van Sociale zaken en werkgelegenheid Karien van Gennip zal tijdens de avond spreken, evenals de nieuwe regionale voorzitter van LTO, Kees Captein.

Advertorial Overige gisteren 14:16

De kracht van frequentie bij het SamenhuiS

Kanker kan je leven flink op z’n kop zetten. Het is onzeker wat je te wachten staat, hoe je toekomst eruit ziet. Door de hele rollercoaster kan je jezelf en het vertrouwen in je lichaam behoorlijk kwijt raken. Alles staat op ‘overleven’. Wat helpt jou om je beter te voelen?

Advertorial Evenement gisteren 09:54

Bestel snel je pre-order ticket voor Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni wordt het tijd voor een heerlijk Hollands feestje met topartiesten! Kom gezellig langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets vliegen de deur uit! Voor de vroege vogels is er een echte Hollandse deal voor slechts €14,95! Sla snel je kaartjes in, want hierna zijn alleen nog de early bird tickets beschikbaar voor €22,50.

Advertorial Winactie Actie 19 mei 2024 16:24

Win een zes weken afvalprogramma ter waarde van €330

Sport-zorg geeft aan twee gelukkige mensen de kans om een zes weken durend afvalprogramma te volgen ter waarde van €330! Lees hieronder wat je moet doen om kans te maken.

Romeinen 19 mei 2024 13:15

De Romeinse limesweg ligt nog altijd onder de grond

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft veel Romeinse voorwerpen opgegraven. Er is echter geen enkele ruïne te zien. Maar, er is wel een Romeinse weg die onder de grond nog altijd gewoon bestaat. Het is deze limesweg die langs de Oude Rijn regelmatig tevoorschijn komt als er aan een modern bouwproject wordt begonnen.