Alphens.nl

Vervuilde grond Stadhuisplein zorgt voor vertraging bij vergroeningswerkzaamheden

Oorspronkelijk zouden de werkzaamheden voor de vergroening van het Stadhuisplein in het Alphense centrum zo’n acht weken in beslag nemen, maar dat loopt toch wat anders. Doordat er schadelijke stoffen in de grond zijn aangetroffen hebben de werkzaamheden vertraging opgelopen.

Tot een paar maanden terug was het een groot plein vol met tegels, maar inmiddels is het Stadhuisplein behoorlijk wat groener. Zo zijn er meerdere groenvakken gemaakt met lage beplanting en zijn er nieuwe, gezonde bomen geplaatst. Tegelijkertijd is ook een nieuwe bushalte gecreëerd en is het plein toegankelijker gemaakt voor inwoners met een (visuele) beperking.

Vervuilde grond

De oplettende Alphenaar zal alleen wel gezien hebben dat de werkzaamheden nog niet klaar zijn. En dat terwijl de planning was dat alle werkzaamheden 1 juli al afgerond zouden moeten zijn. Hoe zit dat? Het heeft alles te maken met schadelijke stoffen die in de grond bij het Stadhuisplein zijn aangetroffen. Deze werden ontdekt tijdens graafwerkzaamheden in één van de drie perken.

Het gaat om het gedeelte van het Stadhuisplein dat afgezet is met hekken. In de bodem zijn schadelijke PAK-stoffen (organische stoffen die ontstaan door onvolledige verbranding, red.) aangetroffen, evenals minerale oliën en metalen. Bij de graafwerkzaamheden werden twee medewerkers onwel. Zij hadden last van hun luchtwegen. Hierop werden de werkzaamheden stilgelegd.

De volgende stap is de grond saneren. Naar verwachting neemt dit vijf tot zes weken in beslag. Alle werkzaamheden op het Stadhuisplein moeten eind oktober klaar zijn.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 11:45

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 39

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Voorkeuren van bezoeker vandaag 09:11

Dansen: "Quality time" voor twee!

Dansen is plezier voor twee was jarenlang de slogan van de Nederlandse dansscholen. Het was in een tijd dat werkelijk iedereen wekelijks danslessen bezocht bij zo'n 500 dansscholen in het hele land, het was in een tijd dat de discomuziek letterlijk uit de radio schalde en dat je op vrijdagmiddag de Top-40 volgde voor de belangrijkste verschuivingen in de hitparade. Platen (vinyl) in singles en lp's gingen grif over de toonbank want je wilde die muziek ook echt graag in huis hebben.

Blog Opinie gisteren 20:34

MINERVA Ongehinderd

Volgende week is er een evenement in het Alphense Stadshart. Op het Thorbeckeplein is een hindernisbaan ingericht met obstakels om het mensen die slecht zien, in rolstoelen zitten of met rollators lopen moeilijk te maken. Iedereen mag de uitdaging aangaan op donderdagmiddag 5 oktober.