Alphens

Verzet tegen coronatoegangsbewijs: meerdere Alphense horecazaken willen geen gasten weigeren

Voorafgaand aan de persconferentie lieten Alphense horecaondernemers al van zich horen. Zij zijn geen voorstander van een coronatoegangsbewijs in horecagelegenheden. Inmiddels zijn er ook horecazaken die duidelijk uitspreken dat iedereen welkom blijft. Maar dat kan ze wel een boete opleveren.

Per 25 september is 1,5 meter afstand houden niet meer verplicht. Bij bezoek aan plekken waar het drukker wordt, zoals in cafés, restaurants en sportkantines, heb je vanaf dat moment een coronatoegangsbewijs nodig. Dat Alphense horecaondernemers daar niet van staan te springen, bleek dinsdag al uit rondgang van Alphens.nl. “Krankzinnig”, zo noemde Robert Grootenhuijs van Grandcafé De Zaak het.

Geen gasten weigeren

Op Instagram laat Funky Pete weten dat iedereen welkom blijft en dat er geen controle aan de deur plaats zal vinden. “Deze barista heeft een mening. De horecabezoeker dient zowel een identiteitsbewijs als coronabewijs te laten zien, en dat voor je cappuccinootje… Je zult het maar normaal vinden”, zo luidt de Instagrampost van Funky Pete. “Funky Pete is geen middel voor beleid.”

Ook het populaire Barista Café laat van zich horen op social media. Daar blijven ook alle gasten welkom. “Bij ons is iedereen zoals altijd welkom! Graag blijven we jullie gewoon gezellig zien voor een kop koffie en je favoriete broodje. Wij gaan nu een creatieve manier bedenken om de nieuwe maatregelen toe te passen, waarbij iedereen zich veilig kan voelen bij ons in de zaak.”

Hopen op steun

De eigenaren van eetcafé ENJOY Food and Drinks delen ook hun verhaal op social media. Sinds zij de deuren hebben geopend, hebben ze zonder enige steun hun hoofd boven water moeten houden. “We zijn er nog steeds, onze toko draait nog. Het is ook nog steeds overleven. De lockdown heeft zijn sporen achtergelaten en die sporen veeg je niet zomaar van de baan. Het is de ‘realiteit’ waar we inzitten, waar we doorheen moeten. En dus hebben we nog steeds ons koppie op, de rek is er nog lang niet uit, de ambities rijzen nog steeds de pan uit.”

Ze vervolgen: “Ook nu, juist nu we weer als horeca enorm op de proef worden gesteld, houden wij onze rug recht en pakken we door. Maar wij (en vele andere horeca ondernemingen) kunnen het niet zonder onze gasten. Onze gasten maken onze tent tot wat het is. Voor onze gasten lopen wij met liefde de billen uit onze broek. Ja, wij begrijpen dat er gezocht wordt naar alternatieven voor sociale activiteiten. Maar bij deze doen wij ook echt een oproep aan jullie om de horeca niet in de kou te laten staan. De plek waar samenkomen juist nu van enorm grote sociale waarde is.”

Handhaven

De verantwoordelijkheid van het controleren van het coronatoegangsbewijs ligt bij ondernemers zelf. Handhavers van de gemeente zullen gasten hierop niet gaan controleren. Wel zullen de handhavers ingezet worden om te controleren of de ondernemers hun gasten controleren op het laten zien van een geldig coronatoegangsbewijs. Mocht er niet op gecontroleerd worden, dan bestaat het risico dat de onderneming een boete krijgt. De hoogte van de boete is nog niet bekend.

Op de foto: Barista Café aan de Aarkade en iets verderop ENJOY Food and Drinks.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.