Alphens

Verzet tegen coronatoegangsbewijs: meerdere Alphense horecazaken willen geen gasten weigeren

Voorafgaand aan de persconferentie lieten Alphense horecaondernemers al van zich horen. Zij zijn geen voorstander van een coronatoegangsbewijs in horecagelegenheden. Inmiddels zijn er ook horecazaken die duidelijk uitspreken dat iedereen welkom blijft. Maar dat kan ze wel een boete opleveren.

Per 25 september is 1,5 meter afstand houden niet meer verplicht. Bij bezoek aan plekken waar het drukker wordt, zoals in cafés, restaurants en sportkantines, heb je vanaf dat moment een coronatoegangsbewijs nodig. Dat Alphense horecaondernemers daar niet van staan te springen, bleek dinsdag al uit rondgang van Alphens.nl. “Krankzinnig”, zo noemde Robert Grootenhuijs van Grandcafé De Zaak het.

Geen gasten weigeren

Op Instagram laat Funky Pete weten dat iedereen welkom blijft en dat er geen controle aan de deur plaats zal vinden. “Deze barista heeft een mening. De horecabezoeker dient zowel een identiteitsbewijs als coronabewijs te laten zien, en dat voor je cappuccinootje… Je zult het maar normaal vinden”, zo luidt de Instagrampost van Funky Pete. “Funky Pete is geen middel voor beleid.”

Ook het populaire Barista Café laat van zich horen op social media. Daar blijven ook alle gasten welkom. “Bij ons is iedereen zoals altijd welkom! Graag blijven we jullie gewoon gezellig zien voor een kop koffie en je favoriete broodje. Wij gaan nu een creatieve manier bedenken om de nieuwe maatregelen toe te passen, waarbij iedereen zich veilig kan voelen bij ons in de zaak.”

Hopen op steun

De eigenaren van eetcafé ENJOY Food and Drinks delen ook hun verhaal op social media. Sinds zij de deuren hebben geopend, hebben ze zonder enige steun hun hoofd boven water moeten houden. “We zijn er nog steeds, onze toko draait nog. Het is ook nog steeds overleven. De lockdown heeft zijn sporen achtergelaten en die sporen veeg je niet zomaar van de baan. Het is de ‘realiteit’ waar we inzitten, waar we doorheen moeten. En dus hebben we nog steeds ons koppie op, de rek is er nog lang niet uit, de ambities rijzen nog steeds de pan uit.”

Ze vervolgen: “Ook nu, juist nu we weer als horeca enorm op de proef worden gesteld, houden wij onze rug recht en pakken we door. Maar wij (en vele andere horeca ondernemingen) kunnen het niet zonder onze gasten. Onze gasten maken onze tent tot wat het is. Voor onze gasten lopen wij met liefde de billen uit onze broek. Ja, wij begrijpen dat er gezocht wordt naar alternatieven voor sociale activiteiten. Maar bij deze doen wij ook echt een oproep aan jullie om de horeca niet in de kou te laten staan. De plek waar samenkomen juist nu van enorm grote sociale waarde is.”

Handhaven

De verantwoordelijkheid van het controleren van het coronatoegangsbewijs ligt bij ondernemers zelf. Handhavers van de gemeente zullen gasten hierop niet gaan controleren. Wel zullen de handhavers ingezet worden om te controleren of de ondernemers hun gasten controleren op het laten zien van een geldig coronatoegangsbewijs. Mocht er niet op gecontroleerd worden, dan bestaat het risico dat de onderneming een boete krijgt. De hoogte van de boete is nog niet bekend.

Op de foto: Barista Café aan de Aarkade en iets verderop ENJOY Food and Drinks.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige gisteren 15:40

Maak je eigen website in zeven lessen

Heb jij altijd al een eigen website willen hebben? Wil jij graag vanuit huis je eigen webshop beginnen? Wil jij graag je eigen website om te bloggen/vloggen? Een website laten bouwen kost veel geld. Wist je dat je ook zelf een website kunt bouwen? 

Werken gisteren 13:19

Het nieuwe vacature aanbod van week 38

Op zoek naar leuke baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je diverse soorten vacatures in verschillende branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Schoenen

Legionairs lopen in de eerste eeuw op soldatenlaarzen, de caligae. Deze worden door het leger betaald en de soldaten krijgen zelfs spijkergeld om de zolen te laten repareren. Dat belet de militairen overigens niet om ook in hun burgerleven op de 'kissies' rond te stampen. Burgerschoenen zijn er ook. Voor mannen, vrouwen en kinderen.