Museumpark Archeon
Advertorial Evenementen

Vier de Winter in Museumpark Archeon Alphen aan den Rijn

Ook dit jaar opent Archeon weer de poorten voor ‘Vier de Winter’. Museumpark Archeon is geopend op 17, 18 en 24 december 2022 tot en met 8 januari 2023 van 10:30 tot 17:00 uur. Proef de winterse sfeer in de prehistorie, bij de Romeinen en in het middeleeuwse stadje Gravendam.

Alle 43 gebouwen, boerderijen en hutten in Archeon worden bewoond door de bewoners en zijn geheel voor de winter ingericht. Het haardvuur knappert en het is er heerlijk warm. De bronsgieter is druk in de weer met het gieten van bronzen voorwerpen. Bij de eerste boeren, de hunebedbouwers en de jagers is men volop bezig met vuursteen bewerken en vuur maken en geniet je van de verhalen uit het verleden. Bij de Romeinen beleef je de winterse sferen van weleer.

Neem een kijkje bij de Romeinse Restauratiewerf waar de Zwammerdamschepen gerestaureerd worden. Ook is hier een tentoonstelling over de opgravingen en de restauratie van de Zwammerdamschepen. De unieke Romeinse weg 'Via Albaniana' is te zien met de bijbehorende tentoonstelling over de aanleg van Romeinse wegen in Nederland en Europa. In de middeleeuwen is het een drukte van belang. Het is er winter en er is veel werk in huis. De smid, de bakker en de wever laten hun ambacht graag zien. Geniet van de heerlijke kerstsfeer en ontdek de bijzondere ambachten. Het park is feestelijk verlicht en op verschillende plaatsen zijn warme vuurplaatsen gemaakt.

Overdekte IJsbaan

Dit jaar ligt de overdekte ijsbaan weer in Archeon, bezoekers kunnen de spiegelgladde ijsbaan bij Archeon ook dit jaar weer betreden. Hier is ook de gezellige IJsstube voor de koek & zopie of om even op te warmen.

Dickens Kerst Koor

Zaterdag 17 en zondag 18 december 2022 komt het Dickens Kerst Koor naar Museumpark Archeon. Er wordt opgetreden in Dickens kleding volgens 19de-eeuwse Engelse stijl die veelal is gemaakt door de leden zelf. De à capella gezongen stukken zijn hoofdzakelijk 'Christmas Carols', aangevuld met mooie kerstliederen. Zo kom je al helemaal in de kerstsfeer.

Tijdens de kerstvakantie: Tentoonstelling ‘Wereld vol Goden’ In het verwarmde badhuis wordt getoond dat de Romeinse goden nog altijd met ons zijn want ooit leefden goden en mensen samen op aarde. Wist je dat het symbool van nike-schoenen eigenlijk heel Romeins zijn?

Tijd-Tovenarij

In Archeon stap je met gemak terug in de tijd, maar hoe komt dat eigenlijk? Dat is het geheim van Tovenaar Trucasius. Onder een zwerm van zwevende kaarsen tovert hij met de tijd en… maakt voor de bezoekers tijd in de betoverend mooie familievoorstelling: Tijd-tovenarij! Tucasius heeft echter ook een grote belangstelling voor goochelen. Hij wil graag een demonstratie geven maar of dat nu zo'n goed idee is... de tijd zal het leren. Een magische familieshow voor iedereen die bij de tijd wil blijven. Te zien vanaf 24 december.

Beide kerstdagen geopend

Tijdens de kerstdagen kan je ook heerlijk genieten van een winters dagje uit in Archeon.


Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 13:46

Hoog laag bedden bij Dutch Dream Slaapcomfort

Wist je dat Dutch Dream ook hoog laag bedden in hun assortiment hebben? Deze bedden zijn naast elektrisch verstelbaar ook in hoogte verstelbaar. Ideaal voor meer gemak en comfort, voor zorgbehoevende mensen of voor iemand met bijvoorbeeld ademhalings-, maag- of slokdarmklachten. 

Sport gisteren 12:53

Succes op NK meerkamp voor Alphense sporters

In het weekend van 4 en 5 februari was in Apeldoorn het Omnisport geopend voor het Nederlandse Kampioenschap meerkamp. Hier zijn verschillende Alphense sporters naar huis gegaan met een prijs.