Archeon
Advertorial Evenementen

Vier de winter in Museumpark Archeon

Deze winter kun je in Museumpark Archeon genieten van de Oer-Hollandse winter. Archeon opent in december en januari de poorten voor ‘Vier de Winter’. Lekker genieten van de winterse sfeer in de prehistorie, bij de Romeinen en in het middeleeuwse stadje Gravendam. 

Alle 43 gebouwen, boerderijen en hutten in Archeon worden bewoond door de bewoners en zijn geheel voor de winters ingericht. Het haardvuur knappert en het is er heerlijk warm. De bronsgieter is druk in de weer met het gieten van bronzen voorwerpen. Bij de eerste boeren, de hunebedbouwers en de jagers is men volop bezig met vuursteen bewerken en vuur maken en geniet je van de verhalen van weleer. Bij de Romeinen beleef je de winterse sferen van weleer. Ontdek het verwarmde badhuis en doe mee aan het Romeinse exerceren. Maak ook een Romeinse fibula. Op de Romeinse Restauratiewerf zijn de Zwammerdamschepen te bewonderen en hier is een tentoonstelling over de opgravingen en de restauratie van de Zwammerdamschepen. In de middeleeuwen is het een drukte van belang. Het is er winter en er is veel werk in huis. De smid, de bakker en de wever laten hun ambacht graag zien. Er worden kaarsjes gemaakt en je kunt een vilten armbandje maken. Op de markt leert de zwaardvechter je verschillende technieken met het zwaard en natuurlijk mag het boogschieten niet ontbreken.  Geniet van de heerlijke kerstsfeer en ontdek de bijzondere ambachten. Het park is feestelijk verlicht en op verschillende plaatsen zijn warme vuurplaatsen gemaakt. 

Familieshow Tijd-Tovenarij

In het middeleeuws Klooster is dagelijks een spectaculair optreden van Jannes de Goochelaar. In Archeon stap je met gemak terug in de tijd maar hoe komt dat nu? Dat is het geheim van Tovenaar Trucasius, Onder een zwerm van zwevende kaarsen tovert hij met de tijd en maakt voor jullie tijd in de betoverende mooie familievoorstelling: Tijd-Tovenarij. Trucasius heeft ook een grote belangstelling voor goochelen. Hij wil graag een demonstratie geven maar of dat nu zo'n goed idee is... de tijd zal het leren! 

Ouderwets ijsplezier 

Dit jaar ligt de ijsbaan van maar liefst 425 m2 weer in Archeon, bezoekers kunnen de spiegelgladde ijsbaan bij Archeon ook dit jaar weer betreden. Natuurlijk mag de warme chocomel of koffie/thee na afloop van de ijskoude tocht niet ontbreken.

Entreetickets voor het park zijn inclusief entree voor de ijsbaan. Museumkaarthouders betalen een toeslag van € 2,50 voor entree tot de schaatsbaan. Heb je geen eigen schaatsen? Geen probleem, deze kun je van Archeon lenen voor € 5,00 per paar.

Gratis entree met de Museumkaart. Reserveer hier je bezoek.


Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 13:46

Hoog laag bedden bij Dutch Dream Slaapcomfort

Wist je dat Dutch Dream ook hoog laag bedden in hun assortiment hebben? Deze bedden zijn naast elektrisch verstelbaar ook in hoogte verstelbaar. Ideaal voor meer gemak en comfort, voor zorgbehoevende mensen of voor iemand met bijvoorbeeld ademhalings-, maag- of slokdarmklachten. 

Sport gisteren 12:53

Succes op NK meerkamp voor Alphense sporters

In het weekend van 4 en 5 februari was in Apeldoorn het Omnisport geopend voor het Nederlandse Kampioenschap meerkamp. Hier zijn verschillende Alphense sporters naar huis gegaan met een prijs.