Archeon
Advertorial Evenementen

Vier de winter in Museumpark Archeon

Deze winter kun je in Museumpark Archeon genieten van de Oer-Hollandse winter. Archeon opent in december en januari de poorten voor ‘Vier de Winter’. Lekker genieten van de winterse sfeer in de prehistorie, bij de Romeinen en in het middeleeuwse stadje Gravendam. 

Alle 43 gebouwen, boerderijen en hutten in Archeon worden bewoond door de bewoners en zijn geheel voor de winters ingericht. Het haardvuur knappert en het is er heerlijk warm. De bronsgieter is druk in de weer met het gieten van bronzen voorwerpen. Bij de eerste boeren, de hunebedbouwers en de jagers is men volop bezig met vuursteen bewerken en vuur maken en geniet je van de verhalen van weleer. Bij de Romeinen beleef je de winterse sferen van weleer. Ontdek het verwarmde badhuis en doe mee aan het Romeinse exerceren. Maak ook een Romeinse fibula. Op de Romeinse Restauratiewerf zijn de Zwammerdamschepen te bewonderen en hier is een tentoonstelling over de opgravingen en de restauratie van de Zwammerdamschepen. In de middeleeuwen is het een drukte van belang. Het is er winter en er is veel werk in huis. De smid, de bakker en de wever laten hun ambacht graag zien. Er worden kaarsjes gemaakt en je kunt een vilten armbandje maken. Op de markt leert de zwaardvechter je verschillende technieken met het zwaard en natuurlijk mag het boogschieten niet ontbreken.  Geniet van de heerlijke kerstsfeer en ontdek de bijzondere ambachten. Het park is feestelijk verlicht en op verschillende plaatsen zijn warme vuurplaatsen gemaakt. 

Familieshow Tijd-Tovenarij

In het middeleeuws Klooster is dagelijks een spectaculair optreden van Jannes de Goochelaar. In Archeon stap je met gemak terug in de tijd maar hoe komt dat nu? Dat is het geheim van Tovenaar Trucasius, Onder een zwerm van zwevende kaarsen tovert hij met de tijd en maakt voor jullie tijd in de betoverende mooie familievoorstelling: Tijd-Tovenarij. Trucasius heeft ook een grote belangstelling voor goochelen. Hij wil graag een demonstratie geven maar of dat nu zo'n goed idee is... de tijd zal het leren! 

Ouderwets ijsplezier 

Dit jaar ligt de ijsbaan van maar liefst 425 m2 weer in Archeon, bezoekers kunnen de spiegelgladde ijsbaan bij Archeon ook dit jaar weer betreden. Natuurlijk mag de warme chocomel of koffie/thee na afloop van de ijskoude tocht niet ontbreken.

Entreetickets voor het park zijn inclusief entree voor de ijsbaan. Museumkaarthouders betalen een toeslag van € 2,50 voor entree tot de schaatsbaan. Heb je geen eigen schaatsen? Geen probleem, deze kun je van Archeon lenen voor € 5,00 per paar.

Gratis entree met de Museumkaart. Reserveer hier je bezoek.


Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!