Vijf Alphense jongeren opgepakt voor mishandeling

De politie heeft maandag 12 en dinsdag 13 november vier jongens van 16, 17, 17 en 18 jaar en één vrouw van 20 jaar aangehouden. De jongeren worden er van verdacht in augustus een 56-jarige Alphenaar te hebben mishandeld op het Topaasplantsoen in Alphen aan den Rijn.

Op 6 augustus ontstond 's avonds een woordenwisseling tussen de Alphenaar en een aantal meisjes op de Topaasplantsoen. De zoon van de Alphenaar zou zijn weggepest van het speelveld in de straat. Een groep jongeren verzamelden zich na de ruzie om de man heen waarna hij werd geslagen en geschopt. De Alphenaar raakte hierdoor bewusteloos.

De politie kwam de verdachten op het spoor door ondermeer getuigenverklaringen en camerabeelden. "Complexe zaken vragen een goede voorbereiding. We willen over voldoende bewijs kunnen beschikken om een 'harde' zaak met kans op veroordeling bij het OM aan te kunnen leveren", stelt teamchef John Nieumeijer.

De verdachten, allen uit Alphen aan den Rijn, zijn in verzekering gesteld en worden nog verder verhoord.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Dieren vandaag 15:43

Saywhat Bottles: herbruikbare flessen voor dieren in nood

Je plastic flesje inruilen voor een duurzame thermosfles en tegelijkertijd bijdragen aan het welzijn van miljoenen dieren: dat is mogelijk! In samenwerking met World Animal Protection is een speciale Saywhat Bottle ontwikkeld, elk met een eigen dier. Met deze duurzame fles steun je de dieren in nood en draag je bij aan een schonere oceaan.

Politie en handhaving vandaag 10:58

Meer meldingen van geluidsoverlast, hoe kun je dit beperken?

Als het lekker weer is krijgt de politie meer meldingen binnen over geluidsoverlast. Hoe zorg je ervoor dat je bijvoorbeeld ’s avonds in de tuin kan blijven zitten zonder dat je klachten krijgt, en hoe heb je minder last van je buren?