Alphens

Vijf bushokjes in Alphen hebben nu een groen en duurzaam dak

De eerste kinderraad van de gemeente Alphen aan den Rijn wilde onze gemeente groener maken. Vijf bushokjes hebben dan ook een groen en duurzaam dak gekregen. “Daar zijn we superblij mee”, aldus de kinderraad.

Kinderen ergeren zich aan afval op straat. Dat blijkt regelmatig uit onderzoek, en ook bij de derde kinderraadsvergadering van Alphen aan den Rijn in december 2020 waren afval en natuur het gesprek van de dag. Er werd dan ook besloten om het budget van € 10.000 hiervoor beschikbaar te stellen.

Gekozen werd om vijf bushokjes in de gemeente Alphen aan den Rijn groen en duurzaam te maken. “De plantjes helpen om het minder warm te maken en het regenwater wordt opgevangen”, zo luidde het argument. Vrijdagmiddag werd het groene bushokje aan de Burgemeester Bruins Slotsingel bij het Marsdiep officieel onthuld door kinderwethouder Marijse en wethouder Erik van Zuylen. 

"Ik ben trots dat mijn plan gekozen is", aldus kinderwethouder Marijse. "Ik wil graag meehelpen om onze gemeente duurzamer te maken. Kleine beetjes maken samen het verschil." Tijdens de officiële opening zei Van Zuylen: "Ook met bushokjes kun je het verschil maken. Sedum vergroot de biodiversiteit en is ideaal voor bijen en andere insecten."

De andere bushokjes in onze gemeente die groen en duurzaam zijn gemaakt, vind je bij de Ridderhof, de Aarhof, op het Europaplein en in Benthuizen. Aan de achterkant van elk groen bushokje hangt een speciaal bordje zodat iedereen weet dat de eerste kinderraad van Alphen aan den Rijn deze groene bushokjes heeft bedacht.

De officiële opening van het bushokje was ook het laatste optreden van de kinderraad. De nieuwe kinderraad start na de zomervakantie.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 15:21

Bijzondere voorstelling over Afasie tijdens Week van Ontmoeten en Verbinden

De Week van de Afasie 2022 vindt plaats van 1 tot en met 8 oktober 2022. Dit jaar is het thema: "afasie zoekt verbinding". Omdat Castellum als partner nauw betrokken is bij de Week van Ontmoeten en Verbinden, biedt het theater de voorstelling ‘Breeknacht’ tegen een speciaal tarief aan tijdens deze themaweek. 

Gemeente gisteren 14:09

Bladkorven terug in de Alphense straten

In de herfst vallen de bladeren van de bomen, wat voor het nodige ongemak kan zorgen. Vanaf half oktober plaatst de gemeente daarom weer bladkorven in de straten in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Werken gisteren 12:42

De nieuwste vacatures van week 38

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Limesjaar 2022 gisteren 11:56

ROMEINEN Reiswagen

Toen het Romeinse leger eenmaal langs de grensrivier ingeburgerd was, werd al snel duidelijk dat de Romeinse manier van leven ook in de grensstreken gewoon werd voortgezet. En dus werd langs de grens een Romeinse weg aangelegd, die gebruikt werd door het leger en de inwoners.

Advertorial Overige gisteren 10:35

Nieuwe reeks seniorencolleges met Open Maakplaats

Het is nooit te laat om te leren. Bibliotheek Rijn en Venen en Stichting OGJG organiseren daarom een nieuwe reeks seniorencolleges over Slimme Computers, speciaal voor de nieuwsgierige 55+er. 

Nationale Sportweek 2022 gisteren 09:10

Nationale Sportweek: terugblik vrijdag en vooruitblik laatste weekend

Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en bewegen: dat is waar de Nationale Sportweek van 16 tot en met 25 september 2022 om draait. Benieuwd wat er vrijdag allemaal te beleven was? Bekijk hier de foto's! We blikken ook gelijk vooruit op het laatste weekend.