Alphens

Vijf bushokjes in Alphen hebben nu een groen en duurzaam dak

De eerste kinderraad van de gemeente Alphen aan den Rijn wilde onze gemeente groener maken. Vijf bushokjes hebben dan ook een groen en duurzaam dak gekregen. “Daar zijn we superblij mee”, aldus de kinderraad.

Kinderen ergeren zich aan afval op straat. Dat blijkt regelmatig uit onderzoek, en ook bij de derde kinderraadsvergadering van Alphen aan den Rijn in december 2020 waren afval en natuur het gesprek van de dag. Er werd dan ook besloten om het budget van € 10.000 hiervoor beschikbaar te stellen.

Gekozen werd om vijf bushokjes in de gemeente Alphen aan den Rijn groen en duurzaam te maken. “De plantjes helpen om het minder warm te maken en het regenwater wordt opgevangen”, zo luidde het argument. Vrijdagmiddag werd het groene bushokje aan de Burgemeester Bruins Slotsingel bij het Marsdiep officieel onthuld door kinderwethouder Marijse en wethouder Erik van Zuylen. 

"Ik ben trots dat mijn plan gekozen is", aldus kinderwethouder Marijse. "Ik wil graag meehelpen om onze gemeente duurzamer te maken. Kleine beetjes maken samen het verschil." Tijdens de officiële opening zei Van Zuylen: "Ook met bushokjes kun je het verschil maken. Sedum vergroot de biodiversiteit en is ideaal voor bijen en andere insecten."

De andere bushokjes in onze gemeente die groen en duurzaam zijn gemaakt, vind je bij de Ridderhof, de Aarhof, op het Europaplein en in Benthuizen. Aan de achterkant van elk groen bushokje hangt een speciaal bordje zodat iedereen weet dat de eerste kinderraad van Alphen aan den Rijn deze groene bushokjes heeft bedacht.

De officiële opening van het bushokje was ook het laatste optreden van de kinderraad. De nieuwe kinderraad start na de zomervakantie.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 10:07

Uitbreiding van de Ontmoetingswinkel Leger des Heils Alphen aan den Rijn

De kledingwinkel van het Leger des Heils gaat uitbreiden en van naam veranderen. Dankzij nieuwe enthousiaste vrijwilligers gaan ze vanaf februari naast de woensdagochtend ook op de donderdagochtend open. Zo gaat de kledingwinkel een Ontmoetingswinkel worden voor iedereen.

Horeca gisteren 20:05

Alphense horeca weer open: we hebben jullie gemist

Namens All4Finance, Alphen Marketing, Bibliotheek Rijn en Venen, Carwash Easy and Go, Dool Assurantiën, JansenDeJong, Kocomon, Planet Gaming, Rijschool Joe en WikiWork: Alphense horeca, wat hebben we jullie gemist!

Coronavirus in Alphen gisteren 19:18

Versoepelingen aangekondigd: bijna alles open tot 22:00 uur

Cafés, restaurants, theaters en bioscopen mogen vanaf woensdag hun deuren weer openen, maar moeten wel om 22:00 uur sluiten. Bezoekers moeten bij binnenkomst wel een geldig coronatoegangsbewijs laten zien.

Te zien op televisie/online gisteren 17:10

Bijrol voor Alphense Patrick in serie Mocro Maffia

Een rol in de populaire serie Mocro Maffia is iets waar veel mensen alleen maar van kunnen dromen, maar niet voor Patrick Vermeulen. Hij heeft namelijk een bijrol in het nieuwste seizoen van de Videoland serie te pakken.