Alphens

Vijf bushokjes in Alphen hebben nu een groen en duurzaam dak

De eerste kinderraad van de gemeente Alphen aan den Rijn wilde onze gemeente groener maken. Vijf bushokjes hebben dan ook een groen en duurzaam dak gekregen. “Daar zijn we superblij mee”, aldus de kinderraad.

Kinderen ergeren zich aan afval op straat. Dat blijkt regelmatig uit onderzoek, en ook bij de derde kinderraadsvergadering van Alphen aan den Rijn in december 2020 waren afval en natuur het gesprek van de dag. Er werd dan ook besloten om het budget van € 10.000 hiervoor beschikbaar te stellen.

Gekozen werd om vijf bushokjes in de gemeente Alphen aan den Rijn groen en duurzaam te maken. “De plantjes helpen om het minder warm te maken en het regenwater wordt opgevangen”, zo luidde het argument. Vrijdagmiddag werd het groene bushokje aan de Burgemeester Bruins Slotsingel bij het Marsdiep officieel onthuld door kinderwethouder Marijse en wethouder Erik van Zuylen. 

"Ik ben trots dat mijn plan gekozen is", aldus kinderwethouder Marijse. "Ik wil graag meehelpen om onze gemeente duurzamer te maken. Kleine beetjes maken samen het verschil." Tijdens de officiële opening zei Van Zuylen: "Ook met bushokjes kun je het verschil maken. Sedum vergroot de biodiversiteit en is ideaal voor bijen en andere insecten."

De andere bushokjes in onze gemeente die groen en duurzaam zijn gemaakt, vind je bij de Ridderhof, de Aarhof, op het Europaplein en in Benthuizen. Aan de achterkant van elk groen bushokje hangt een speciaal bordje zodat iedereen weet dat de eerste kinderraad van Alphen aan den Rijn deze groene bushokjes heeft bedacht.

De officiële opening van het bushokje was ook het laatste optreden van de kinderraad. De nieuwe kinderraad start na de zomervakantie.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg vandaag 16:26

Je kunt het Mantelzorgcompliment weer aanvragen!

Mantelzorg is zorgen voor een naaste, vaak uit liefde voor een partner, kind, familielid, vriend of buur. Deze zorg lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Zonder deze onbetaalde hulp zou het leven voor veel mensen er heel anders uitzien. Daarom willen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem alle mantelzorgers die langdurig en intensief voor hun dierbare zorgen, met het Mantelzorgcompliment bedanken voor hun enorme inzet.

Sport vandaag 14:50

Tempo C1 uit Alphen aan den Rijn wint NK Korfbal

De C1 van Korfbalvereniging Tempo uit Alphen aan den Rijn heeft de afgelopen weken op het veld een ongeëvenaarde reeks neergezet door alle wedstrijden te winnen. Afgelopen zaterdag stonden ze op het Nederlands Kampioenschap en wisten ze de felbegeerde titel mee naar huis te nemen.

Dieren vandaag 13:53

Dierenambulance redt hanen uit benarde situatie in Aarkanaal

Vorige week dinsdag deden zich bijzonder trieste omstandigheden voor langs het Aarkanaal achter ARC, waar twee jonge hanen in een schrijnende situatie werden aangetroffen. De dierenambulance deelde op Facebook het volgende: "Vaak denken we dat we alles wel gezien hebben, totdat het tegendeel weer bewezen wordt."

Evenement vandaag 11:28

Bereid je voor op de Alphense Bruggenrun

Op donderdag 20 juni vindt de 14e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen aan den Rijn, met twee afstanden om uit te kiezen en talloze bruggen om te trotseren: de 10 km (33 bruggen) en de 5 km (21 bruggen). De 5 km route is ook uitstekend geschikt om op eigen tempo te wandelen. Het thema van dit jaar is "Oranje Boven", dus deelnemers worden aangemoedigd om in het oranje te verschijnen!

Sport vandaag 10:32

De eerste halve week van de Sportontmoeting zit erop

Woensdag 12 juni begon de Sportontmoeting van dit jaar met dertien deelnemende Alphense sportverenigingen, twee meer dan in 2023. De commissie Sportontmoeting hoopt dat er volgend jaar nog meer verenigingen zullen deelnemen.