Trias
Advertorial Werken

Vijf goede redenen om te kiezen voor meer werkgeluk

Werkgeluk: een controversieel onderwerp waar zelden bij wordt stilgestaan. De combinatie van een leuke job, je privéleven, drie keer in de week sporten en het onderhouden van je sociale contacten vraagt om onwijs veel intrinsieke motivatie van jezelf, vind je niet? Je lichaam en geest zijn ervoor gebouwd. Maar is dat genoeg?

Een roerige periode met als gevolg krapte op de arbeidsmarkt heeft ons aan het denken gezet. Wat houdt gelukkig zijn met je werk eigenlijk in? En hoe heb je dit zelf in de hand? TRIAS heeft ‘5 goede redenen om te kiezen voor meer werkgeluk’ voor je op een rij gezet.

1. Flexibiliteit

Zelf bepalen waar, wanneer en hoe je je werk uitvoert wordt steeds populairder. En in deze tijden is het niet gek om over arbeidsvoorwaarden te onderhandelen, mits daar ruimte voor is. Heeft jouw ideale bedrijf bijvoorbeeld meerdere vestigingen? Maak dan bespreekbaar welke locatie voor jou het meest past.

2. Leg de lat hoger

Bij werkgeluk hoort ook een uitdagend takenbestand. De wil om door te groeien en verder te ontwikkelen is een gezonde stimulans om je mogelijkheden eens te bekijken. Wanneer je de kenmerken van ontevredenheid op je werk herkent, komt dat in de meeste gevallen door een geestdodende routine. Leg de lat dus hoger en probeer jezelf uit te dagen.

Tip: werken bij TRIAS betekent niet alleen dat ze hun cliënten in hun (lichamelijke) kracht zetten, maar ook dat ze de werknemer helpen een veerkrachtige levensstijl te creëren. Want een betrokken werkgever betekent betrokken werknemers.

3. Gezonde werk-privé balans

Stabiliteit en een gezond ritme zijn natuurlijk de basis van een werkend leven. Als je net met de dag begint en dan al voor hete vuren staat wordt de motivatie met de tijd minder. Rust dus goed en werk efficiënt.

4. Betekenisvolle bedrijfsstructuren winnen

Vanuit branding wordt veelal gedacht aan een cultuur binnen de muren van een bedrijf. Hier worden meestal bepaalde kerneigenschappen en waarden aan gekoppeld. Vergis je niet in hoeveel impact deze disciplines hebben op jouw werkgeluk. Wanneer je ervoor zorgt dat jouw waarden passen bij die van je ideale werkgever, voelt het alsof je thuiskomt.

5. Word creatiever en productiever

Je kunt je zelfvertrouwen een enorme boost geven wanneer je productief en creatief bezig bent. De tevredenheid op je werk klinkt namelijk door in je resultaten. Denk maar eens aan de laatste keer dat je iets hebt behaald waar je heel hard voor hebt gewerkt. Je zult jezelf overtreffen en misschien zelfs verbazen op een job waar je écht gelukkig bent.

TRIAS is op zoek naar een fysiotherapeut met een topsportmentaliteit in Alphen aan den Rijn. Ben je (of ken je) de perfecte kandidaat? Kies dan voor werken bij TRIAS.


Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:45

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 21 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van de zesde editie van de Alphense Avond4Daagse en de opbouw van het Zomerspektakel aan het meer tot aan een onveilige busluifel en een klemgereden bestuurder. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Alphens Restaurantweek 2023 gisteren 14:53

Laatste kans: lever je bonnetje in en maak kans op een reis naar Jordanië

Deze maand vond de Alphens Restaurantweek plaats. Elf dagen lang kon je genieten van heerlijke meergangendiners voor een smakelijke prijs. Aan deze editie zat ook een avontuurlijke twist; met jouw etentje maak je namelijk kans op een reis. Lever nog snel je bonnetje in en wie weet ben jij de gelukkige winnaar!

Kunst in Alphen gisteren 13:02

Kunst in Alphen: De zoektocht als vorm van belang

Wat staat er in Alphen aan den Rijn allemaal aan kunst? Om bewuster te worden van al het moois in Alphen zoekt Alphens het voor je uit: welke kunstenaar schuilt hierachter, wat is het verhaal erachter en waar is deze te zien?

Wonen en bouwen gisteren 11:17

Iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden

Weet jij nog dat je uit huis ging? Waarschijnlijk kreeg je hulp van je ouders, vrienden of familie en waren zij er als het even niet mee zat. Maar wat als je dat niet hebt?