Josh Walet

Vijf jaar cel geëist tegen 24-jarige Boskoper die Kaylee (20) doodreed

Vrijdagavond 8 juli vond een dodelijk ongeluk plaats op de Oranje Nassausingel. Een 20-jarige fietsster werd geschept door een auto en overleefde het niet. De rechtszaak tegen de automobilist (24), die wordt verdacht van roekeloos rijgedrag, vond plaats op 7 november.

De politie kreeg vrijdagavond 8 juli om 22:54 uur een melding binnen over een verkeersongeluk aan de Oranje Nassausingel in Alphen aan den Rijn. Ter plaatse blijkt het 20-jarige slachtoffer Kaylee overleden te zijn. De verdachte uit Boskoop zit gehurkt naast zijn auto en wordt aangehouden.

In zijn verklaring vertelt de Boskoper dat hij die avond een vriend afzette in Boskoop en daarna naar de Diamantstraat reed waar zijn vriendin woont. “Ik kreeg een paniektelefoontje van haar”, vertelt de verdachte. De 24-jarige kwam echter nooit aan bij de Diamantstraat.

Van de rit van Boskoop naar Alphen aan den Rijn weet de verdachte niet veel meer. “Ik heb een beetje doorgereden naar Alphen”, herinnert hij zich. Op de vraag van de rechter wat hij daar mee bedoelt, reageert hij: “Ik weet het niet.” Van het ongeluk weet hij nog dat hij naar links keek. “Toen ik me terugdraaide gebeurde het.”

Verkeersovertredingen

Uit een reconstructie van de politie bleek dat de Boskoper tussen de 122 en de 134 kilometer per uur zou hebben gereden. Op de Oranje Nassausingel geldt een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. De verdachte reed dus ruim 50 kilometer per uur te snel. Volgens de airbagmodule van de auto van A. was zijn snelheid 132 km per uur op het moment van de botsing. Ook was de bestuurder onder invloed van THC, de werkzame stof in cannabis.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat de telefoon actief is geweest van Boskoop naar Alphen. Om 22:47 uur is Google Maps actief. De verdachte weet niet waarom en of dit rijdend was. Ook blijkt uit het onderzoek dat om 22:49 uur WhatsApp actief is. "A. heeft zijn telefoon niet actief gebruikt op het moment van het ongeval", zegt de officier. Maar hij gebruikte zijn telefoon wel veelvuldig voorafgaand aan het ongeval. Daarom vindt het OM wel dat A. schuldig is aan het gebruik van een mobiel tijdens het rijden

Volgens het OM gaat het hier om dood door schuld. De verdachte heeft roekeloos gereden volgens de officier: gedurende lange tijd grote risico's genomen en meerdere berlangrijke verkeersregels overtreden. Tegen de 24-jarige automobilist is vijf jaar cel geëist. Ook moet hij van het Openbaar Ministerie het maximale rijverbod van vijf jaar opgelegd krijgen.

"Ik ben er kapot van", aldus de verdachte. "Ik hoop dat de familie van Kaylee ooit met me wil praten." De rechtbank doet over 2 weken uitspraak.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.