Vijver Europapark officieel geen zwemplek meer

De speelvijver in het Europark is vanaf dit jaar geen officiële zwemplek meer. Vorig jaar kreeg de speelvijver al een permanent negatief zwemadvies maar het is vanaf nu helemaal geen zwemplek meer.

De gemeente meldt dat er een sticker geplakt zal worden op het bord om dit duidelijk te maken. Niet alleen vorig jaar kreeg de speelvijver een negatief zwemadvies, ook de jaren daarvoor was het zwemwater niet voldoende

Restaurant de Lelie ligt aan het strandje van de speelvijver. Eigenaar Alex vindt het wel jammer dat het geen zwemplek meer is maar begrijpt de keuze. "Jammer dat de speelvijver geen zwemplek meer is, het was altijd leuk om de kinderen zo aan het spelen te zien", vertelt hij. "De jongsten uit de wijk hebben hier weinig in het park. Wie weet is het leuk om een natuurspeeltuin te maken met waterspellen."

Een alternatief is de speelvijver bij het Zegerstrand. Deze wordt op dit moment opgeknapt en zal veiliger en schoner zijn voor kinderen. Er komt een drijvende loopvlonder in het water, een speelschip voor kinderen en de ligweide wordt anderhalf keer zo groot.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 20:26

Dementerende man vermist vanaf Zonnedauw

Een dementerende man van 67 jaar is sinds woensdagavond 18:30 uur vermist. Hij is vertrokken vanaf de Zonnedauw in Alphen. De politie spreekt van een urgente vermissing. 

Alphens Restaurantweek gisteren 19:04

Alphens Restaurantweek: oergezellig dineren bij Alle Hens

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Dit keer de beurt aan Alle Hens.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 16:11

Kraak de codes en ontsnap op tijd!

Dinsdag 18 augustus en donderdag 20 augustus organiseert Alphen Beweegt in samenwerking met V.V. Alphia, BGC Floreant en JOGG een echte Escape Room. Geheel gratis en geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Horeca gisteren 15:25

Geen langere openingstijden voor terrassen tijdens coronacrisis

Tot ’s avonds laat een drankje drinken op het terras. Met deze warme temperaturen klinkt dat heel aantrekkelijk, maar op het terras zitten is in Alphen in veel gevallen na 23:00 uur helaas niet toegestaan. En daar komt voorlopig ook geen verandering in.