Archeon

Vikingen komen naar het Archeon

Donderdag 22 tot en met zondag 25 augustus zijn er zo’n 250 Vikingen in het Archeon te vinden. Op het Viking Festival in het Alphense themapark komen re-enactmentgroepen uit verschillende Europese landen af.

De tenten zullen door heel het park te vinden zijn, verspreid tussen de huizen en gebouwen die bezoekers normaal in het Archeon kunnen zien. De vikingen nemen hun eigen spullen mee naar het Archeon en richten de tenten hier volledig mee in. Sommige spullen kunnen worden gekocht door bezoekers, zoals sieraden en speelgoed.

Verhalen en demonstraties
Van donderdag tot en met zondag zullen de vikingen vertellen over de manier waarop de vikingen vroeger leefden en hoe het dagelijks leven eruitzag. De vikingen waren niet woonachtig in Nederland en omgeving, maar kwamen hier wel regelmatig op bezoek om handel te drijven. In het weekend is er extra vertier in het Archeon. “Zeker dit weekend wordt het leuk,” vertelt Monique Veldman. “Dan geven de vikingen verschillende demonstraties. Zo wordt er bijvoorbeeld getoond hoe vikingen manden maakten en zijn er zwaardgevechten te zien.”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 15:24

Voordelig eten bij Bregje

Hoera! Proeflokaal Bregje heeft 25 vestigingen door heel Nederland. Om dat te vieren kun je in de maand september extra voordelig eten bij Proeflokaal Bregje.

Sport gisteren 14:07

Ex-profs tegen amateurs: ongelijke strijd

Vorig seizoen was het in de eerste klasse A een vreemde competitie. Wekelijks sprake van een nieuwe koploper. In de Hoofdklasse A lijkt het dit jaar een zelfde beeld te krijgen. Na drie wedstrijddagen is nog geen enkele club zonder puntenverlies.

Gemeente gisteren 12:16

De oorlog in beeld

Toen op 7 mei 1945 bekend werd dat een dag later een stoet van de Prinses Irenebrigade en geallieerden via de Rijndijk naar Den Haag te zien zou zijn, regelden de zusters van ’t Zwaantje, Rijndijk Oost, dat de kinderen van de Rijndijk, de Groenendijk en Koudekerk in optocht konden gaan kijken naar hun berijders. Op zich al een unieke samenwerking tussen het katholieke Hazerswoude en het protestantse Koudekerk.   

Evenementen 14 sep. 2019 12:28

Taptoe viert dertigste editie

Op zaterdagavond 14 september viert Taptoe Alphen de dertigste editie van het evenement. Verschillende muziekkorpsen uit de regio komen naar het Stadhuisplein om op te treden.

Advertorial Horeca 14 sep. 2019 10:51

Feestelijke avond bij De Zaak

Op dinsdag 17 september is het feest bij Grandcafé de Zaak. Op de vooravond van de jaarmarkt gaat het dak er 's avonds af!