Archeon

Vikingen komen naar het Archeon

Donderdag 22 tot en met zondag 25 augustus zijn er zo’n 250 Vikingen in het Archeon te vinden. Op het Viking Festival in het Alphense themapark komen re-enactmentgroepen uit verschillende Europese landen af.

De tenten zullen door heel het park te vinden zijn, verspreid tussen de huizen en gebouwen die bezoekers normaal in het Archeon kunnen zien. De vikingen nemen hun eigen spullen mee naar het Archeon en richten de tenten hier volledig mee in. Sommige spullen kunnen worden gekocht door bezoekers, zoals sieraden en speelgoed.

Verhalen en demonstraties
Van donderdag tot en met zondag zullen de vikingen vertellen over de manier waarop de vikingen vroeger leefden en hoe het dagelijks leven eruitzag. De vikingen waren niet woonachtig in Nederland en omgeving, maar kwamen hier wel regelmatig op bezoek om handel te drijven. In het weekend is er extra vertier in het Archeon. “Zeker dit weekend wordt het leuk,” vertelt Monique Veldman. “Dan geven de vikingen verschillende demonstraties. Zo wordt er bijvoorbeeld getoond hoe vikingen manden maakten en zijn er zwaardgevechten te zien.”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 19:11

Veel meer speelplaatsen in gemeente dan gedacht

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft meer speelplekken dan gedacht. Dat blijkt uit een inventarisatie die bij het Speelruimteplan 2020-2024 hoort. Een deel van de speelplaatsen is echter verouderd en er is een kleine 1,7 miljoen euro nodig om dat in orde te maken.

Calamiteiten gisteren 18:54

Politie zoekt naar daders zakkenrollerij

Op vrijdag 29 november 2019 pinde een 82-jarige man rond 13:45 uur bij een pinautomaat in de Albert Heijn in Winkelcentrum de Herenhof in Alphen. Op camerabeelden is te zien hoe een man en een vrouw de portemonnee van de 82-jarige man uit de tas van de man stelen. De politie is op zoek naar getuigen in deze zaak. 

Politiek gisteren 18:27

Spies blij met VNG-standpunt over verbieden van vuurwerk

Burgemeester Liesbeth Spies is blij met het standpunt van Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) over een landelijk vuurwerkverbod. Het gaat om het verbieden van knalvuurwerk, vuurpijlen en los vuurwerk.

Algemeen gisteren 16:46

Hoe hoog is de belastingstijging in Alphen?

De belastingen zijn dit jaar weer gestegen, met in de regio Oudewater als kampioen met een stijging van 12,2% ten opzichte van vorig jaar. Wat is de stijging in Alphen?