Archeon

Vikingen komen naar het Archeon

Donderdag 22 tot en met zondag 25 augustus zijn er zo’n 250 Vikingen in het Archeon te vinden. Op het Viking Festival in het Alphense themapark komen re-enactmentgroepen uit verschillende Europese landen af.

De tenten zullen door heel het park te vinden zijn, verspreid tussen de huizen en gebouwen die bezoekers normaal in het Archeon kunnen zien. De vikingen nemen hun eigen spullen mee naar het Archeon en richten de tenten hier volledig mee in. Sommige spullen kunnen worden gekocht door bezoekers, zoals sieraden en speelgoed.

Verhalen en demonstraties
Van donderdag tot en met zondag zullen de vikingen vertellen over de manier waarop de vikingen vroeger leefden en hoe het dagelijks leven eruitzag. De vikingen waren niet woonachtig in Nederland en omgeving, maar kwamen hier wel regelmatig op bezoek om handel te drijven. In het weekend is er extra vertier in het Archeon. “Zeker dit weekend wordt het leuk,” vertelt Monique Veldman. “Dan geven de vikingen verschillende demonstraties. Zo wordt er bijvoorbeeld getoond hoe vikingen manden maakten en zijn er zwaardgevechten te zien.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek vandaag 18:42

Alphens Restaurantweek: Bowling Alphen - een culinaire strike

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Bowling Alphen.

Advertorial Winkels vandaag 14:46

Bieronline: een webshop met speciaalbieren

De afgelopen maanden hebben John en Maarten van Bier Online het steeds vaker gehad over het starten van een webshop met speciaalbieren. ‘’Tijdens de coronapandemie hebben wij besloten het risico te nemen en deze webshop te realiseren. Dit kon mede dankzij onze kennis, aangezien wij naast Bier Online allebei een fulltimebaan in de ICT hebben.’’

Overige vandaag 09:31

Ontsnapte pinguïn uit Avifauna gevonden

Eerder deze week is er een pinguïn ontsnapt uit vogelpark Avifauna. Na eerder gesignaleerd te zijn bij Nieuwveen werd het beestje gisteren eindelijk gevonden in Bodegraven.

Alphens Restaurantweek gisteren 17:35

Alphens Restaurantweek: Osteria La Piazza - waan je in ‘la dolce vita’

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 Augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Osteria La piazza!