Museumpark Archeon
Advertorial Kinderen

Vikingen veroveren Museumpark Archeon

Tijdens het Hemelvaartweekend, van 9 t/m 12 mei, veroveren 200 Vikingen Museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn. Het is een unieke gelegenheid om de levendige geschiedenis van de Vikingtijd te ervaren. Bezoek dit spektakel en beleef de historische periode van de Vikingen.

Tijdens het festival veranderd Archeon in een bruisend Vikingdorp met tal van ambachten, kraampjes, Vikingtenten en demonstraties. Hier ontdekken bezoekers een verscheidenheid aan ambachten en producten, allemaal geïnspireerd op het erfgoed van de Vikingen. Geniet van een unieke en educatieve ervaring en laat je onderdompelen in de fascinerende cultuur van deze oude Noordelijke zeevaarders.

Festival

De Vikingen die Archeon bezoeken zijn re-enactors uit heel Europa die de geschiedenis tot leven brengen. Zij zetten hun kampement op door het gehele museumpark, en daar mag Dorestad niet aan ontbreken. De havenstad Dorestad was een welvarende handelspost die vaak het doelwit werd van Vikingaanvallen. Maar wees gerust, de Vikingen die hun kamp opslaan in Archeon hebben vredelievende bedoelingen. Zij laten vele demonstraties zien, van zwaardgevechten tot het tonen van ambachtelijke vaardigheden. Het festival staat garant voor een boeiende en leuke ervaring voor jong en oud. Kom langs en beleef een onvergetelijke reis naar het verleden op het Internationale Viking Festival in Museumpark Archeon!


Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.