Perkamentdichter

Vintage Poetrybox langs de Aarkade met gedichten over de Aarkade

Sinds begin oktober vind je een Vintage Poetrybox op de sokkel van Wisselkunst langs de Aarkade in Alphen aan den Rijn. Een bijzondere plek voor perkamentdichter Kimm Mulder, die zelf op de Aarkade heeft gewoond.

Kimm werd enige tijd geleden door beeldhouwer Norma Koorengevel gevraagd om haar werk te exposeren op de sokkel van Wisselkunst. De Vintage Poetrybox is door Kimm zelf ontworpen. “Het origineel was geheel van hout maar vanwege de weersinvloeden moest daar een ander systeem voor bedacht worden. De Perkamentrol zou immers vastlopen na het uitzetten van het hout”, schrijft ze op Instagram. “Na overleg met technisch expert Ron Eeuwijk is de binnenconstructie op geniale wijze vervangen door ander materiaal.”

In de Vintage Poetrybox vind je vier gedichten op een perkamentrol. “Je kunt door aan de knoppen te draaien de perkamentrol doordraaien naar een volgend gedicht.” Twee van de gedichten gaan over de bijzondere locatie aan de Aarkade. Kimm heeft namelijk mooie herinneringen aan deze plek. Ze heeft namelijk zo’n 25 jaar geleden langs de Aarkade gewoond. “Daar schreef ik gedichten onder de oude boom en droomde ik van een eigen dichtbundel.” Nu, drie dichtbundels later, is ze weer terug in Alphen. “De cirkel is rond!”

perkamentdichter2.JPG


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Magazine 2021 gisteren 16:34

100 jaar Albert Heijn in Alphen aan den Rijn

In 2021 was het een eeuw geleden dat Albert Heijn zich vestigde in Alphen aan den Rijn. Op 1 maart 1921 opende er namelijk voor het eerst een winkel van Albert Heijn in de Julianastraat. Dat filiaal is inmiddels alweer jaren gesloten, maar Albert Heijn is nog steeds te vinden in het Alphense straatbeeld. Het jubileum is wel een mooi moment om terug te blikken op de afgelopen honderd jaar. Duik je mee in de geschiedenis van de Albert Heijn in Alphen aan den Rijn? 

Werken gisteren 14:40

De nieuwste vacatures van week 3

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, vind je hier.

Limesjaar 2022 gisteren 11:51

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.