Buurten&Zo
Advertorial Economie

Visie-R Facilities: maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het bedrijf Visie-R Facilities is niet zomaar een bedrijf. Behalve een professioneel dienstenbedrijf, geven zij mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans op een opleiding tot professionals. Hiervoor is het werk- en leerbedrijf op zoek naar een ervaren bedrijfsleider die het bedrijf verder op kan bouwen.

Stichting Visie-R ontwikkelt en begeleidt werkervaringsprojecten en arbeidsmatige dagbesteding voor haar deelnemers, bestaande uit vrijwilligers met een rugzakje die bezig zijn met het re-integratieproces. “Dit doen wij op een persoonlijke manier, waarbij we ook de samenwerking zoeken met zorg- en gemeentelijke partners”, vertelt directeur Dick van Wielink. “Door deze aanpak kunnen we voor iedereen een passend en op maat gesneden traject vinden.”

Meer dan schoonmaakwerkzaamheden

De stichting is in 2004 opgestart door ex-gedetineerden. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een onderneming waar iedereen met een rugzakje terecht kan. Onderdeel van Visie-R is ook Buurten&Zo in De Jozef in Alphen aan den Rijn, dat in februari de deuren opende. “Maar ons concept is veel breder dan wat je daar ziet. Buurten&Zo is de start van de horeca-activiteiten. Daarnaast zijn we ook bezig met opdrachten voor Woonforte, waarbij onze deelnemers wisselwoningen opknappen en helpen bij verhuizingen.”

Maar ook groenopdrachten maken een steeds groter deel uit van het werk van deelnemers. “Dat soort opdrachten komen er steeds meer. Ook het aantal deelnemers neemt toe”, vertelt Van Wielink. Daarom is de ambitie om door de groeien. “We hebben recentelijk een schoonmaakbedrijf overgenomen, wat echt een commerciële zet is geweest. Het doel is namelijk om verschillende diensten met Visie-R Facilities aan te bieden, waaronder schoonmaken, tuinieren en klussen. Onze succesvolle deelnemers moeten de mogelijkheid krijgen om een baan te vinden bij het bedrijf.”

Een uitdagende baan

Om dit van de grond te krijgen zoekt Visie-R Facilities naar een ervaren bedrijfsleider die houdt van een uitdaging. “Er komt een hoop verandering aan en we hebben iemand nodig die leiding kan geven aan deze verandering. Dit moet iemand zijn die het klantenbestand kan opbouwen naar veel bedrijven in de omgeving, zodat er meer opties komen voor doorgroeimogelijkheden. De mogelijkheden zijn groots. Denk aan het uitbreiden van de diensten die Visie-R Facilities kan aanbieden, maar ook het aanbieden van gecombineerde diensten.”

Belangrijk hierbij is dat je als bedrijfsleider wel altijd oog blijft houden voor de visie van het bedrijf. “Het moet niet iemand zijn die een bedrijf kan opzetten, maar ook iemand die oog heeft voor de mensen. Wij staan als bedrijf midden in de samenleving. Je moet mensen mee kunnen nemen en echt begaan zijn met de sociale kant van de functie”, benadrukt Van Wielink. “Bij voorkeur zoeken we een bedrijfsleider die weet wat het is om een bedrijf te runnen, want we verwachten dat iemand dit echt eigen maakt, alsof het jouw eigen bedrijf is. Dat maakt de functie ook zo uitdagend.”

Denk jij dat deze functie op jouw lijf is geschreven? Solliciteren kan hier. Ben jij een ondernemer die werk kan aanbieden voor deze doelgroep? Neem dan contact op met Visie-R Facilities via info@visierfacilities.nl.


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.