Buurten&Zo
Advertorial Economie

Visie-R Facilities: maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het bedrijf Visie-R Facilities is niet zomaar een bedrijf. Behalve een professioneel dienstenbedrijf, geven zij mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans op een opleiding tot professionals. Hiervoor is het werk- en leerbedrijf op zoek naar een ervaren bedrijfsleider die het bedrijf verder op kan bouwen.

Stichting Visie-R ontwikkelt en begeleidt werkervaringsprojecten en arbeidsmatige dagbesteding voor haar deelnemers, bestaande uit vrijwilligers met een rugzakje die bezig zijn met het re-integratieproces. “Dit doen wij op een persoonlijke manier, waarbij we ook de samenwerking zoeken met zorg- en gemeentelijke partners”, vertelt directeur Dick van Wielink. “Door deze aanpak kunnen we voor iedereen een passend en op maat gesneden traject vinden.”

Meer dan schoonmaakwerkzaamheden

De stichting is in 2004 opgestart door ex-gedetineerden. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een onderneming waar iedereen met een rugzakje terecht kan. Onderdeel van Visie-R is ook Buurten&Zo in De Jozef in Alphen aan den Rijn, dat in februari de deuren opende. “Maar ons concept is veel breder dan wat je daar ziet. Buurten&Zo is de start van de horeca-activiteiten. Daarnaast zijn we ook bezig met opdrachten voor Woonforte, waarbij onze deelnemers wisselwoningen opknappen en helpen bij verhuizingen.”

Maar ook groenopdrachten maken een steeds groter deel uit van het werk van deelnemers. “Dat soort opdrachten komen er steeds meer. Ook het aantal deelnemers neemt toe”, vertelt Van Wielink. Daarom is de ambitie om door de groeien. “We hebben recentelijk een schoonmaakbedrijf overgenomen, wat echt een commerciële zet is geweest. Het doel is namelijk om verschillende diensten met Visie-R Facilities aan te bieden, waaronder schoonmaken, tuinieren en klussen. Onze succesvolle deelnemers moeten de mogelijkheid krijgen om een baan te vinden bij het bedrijf.”

Een uitdagende baan

Om dit van de grond te krijgen zoekt Visie-R Facilities naar een ervaren bedrijfsleider die houdt van een uitdaging. “Er komt een hoop verandering aan en we hebben iemand nodig die leiding kan geven aan deze verandering. Dit moet iemand zijn die het klantenbestand kan opbouwen naar veel bedrijven in de omgeving, zodat er meer opties komen voor doorgroeimogelijkheden. De mogelijkheden zijn groots. Denk aan het uitbreiden van de diensten die Visie-R Facilities kan aanbieden, maar ook het aanbieden van gecombineerde diensten.”

Belangrijk hierbij is dat je als bedrijfsleider wel altijd oog blijft houden voor de visie van het bedrijf. “Het moet niet iemand zijn die een bedrijf kan opzetten, maar ook iemand die oog heeft voor de mensen. Wij staan als bedrijf midden in de samenleving. Je moet mensen mee kunnen nemen en echt begaan zijn met de sociale kant van de functie”, benadrukt Van Wielink. “Bij voorkeur zoeken we een bedrijfsleider die weet wat het is om een bedrijf te runnen, want we verwachten dat iemand dit echt eigen maakt, alsof het jouw eigen bedrijf is. Dat maakt de functie ook zo uitdagend.”

Denk jij dat deze functie op jouw lijf is geschreven? Solliciteren kan hier. Ben jij een ondernemer die werk kan aanbieden voor deze doelgroep? Neem dan contact op met Visie-R Facilities via info@visierfacilities.nl.


Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!