Buurten&Zo
Advertorial Economie

Visie-R Facilities: maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het bedrijf Visie-R Facilities is niet zomaar een bedrijf. Behalve een professioneel dienstenbedrijf, geven zij mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans op een opleiding tot professionals. Hiervoor is het werk- en leerbedrijf op zoek naar een ervaren bedrijfsleider die het bedrijf verder op kan bouwen.

Stichting Visie-R ontwikkelt en begeleidt werkervaringsprojecten en arbeidsmatige dagbesteding voor haar deelnemers, bestaande uit vrijwilligers met een rugzakje die bezig zijn met het re-integratieproces. “Dit doen wij op een persoonlijke manier, waarbij we ook de samenwerking zoeken met zorg- en gemeentelijke partners”, vertelt directeur Dick van Wielink. “Door deze aanpak kunnen we voor iedereen een passend en op maat gesneden traject vinden.”

Meer dan schoonmaakwerkzaamheden

De stichting is in 2004 opgestart door ex-gedetineerden. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een onderneming waar iedereen met een rugzakje terecht kan. Onderdeel van Visie-R is ook Buurten&Zo in De Jozef in Alphen aan den Rijn, dat in februari de deuren opende. “Maar ons concept is veel breder dan wat je daar ziet. Buurten&Zo is de start van de horeca-activiteiten. Daarnaast zijn we ook bezig met opdrachten voor Woonforte, waarbij onze deelnemers wisselwoningen opknappen en helpen bij verhuizingen.”

Maar ook groenopdrachten maken een steeds groter deel uit van het werk van deelnemers. “Dat soort opdrachten komen er steeds meer. Ook het aantal deelnemers neemt toe”, vertelt Van Wielink. Daarom is de ambitie om door de groeien. “We hebben recentelijk een schoonmaakbedrijf overgenomen, wat echt een commerciële zet is geweest. Het doel is namelijk om verschillende diensten met Visie-R Facilities aan te bieden, waaronder schoonmaken, tuinieren en klussen. Onze succesvolle deelnemers moeten de mogelijkheid krijgen om een baan te vinden bij het bedrijf.”

Een uitdagende baan

Om dit van de grond te krijgen zoekt Visie-R Facilities naar een ervaren bedrijfsleider die houdt van een uitdaging. “Er komt een hoop verandering aan en we hebben iemand nodig die leiding kan geven aan deze verandering. Dit moet iemand zijn die het klantenbestand kan opbouwen naar veel bedrijven in de omgeving, zodat er meer opties komen voor doorgroeimogelijkheden. De mogelijkheden zijn groots. Denk aan het uitbreiden van de diensten die Visie-R Facilities kan aanbieden, maar ook het aanbieden van gecombineerde diensten.”

Belangrijk hierbij is dat je als bedrijfsleider wel altijd oog blijft houden voor de visie van het bedrijf. “Het moet niet iemand zijn die een bedrijf kan opzetten, maar ook iemand die oog heeft voor de mensen. Wij staan als bedrijf midden in de samenleving. Je moet mensen mee kunnen nemen en echt begaan zijn met de sociale kant van de functie”, benadrukt Van Wielink. “Bij voorkeur zoeken we een bedrijfsleider die weet wat het is om een bedrijf te runnen, want we verwachten dat iemand dit echt eigen maakt, alsof het jouw eigen bedrijf is. Dat maakt de functie ook zo uitdagend.”

Denk jij dat deze functie op jouw lijf is geschreven? Solliciteren kan hier. Ben jij een ondernemer die werk kan aanbieden voor deze doelgroep? Neem dan contact op met Visie-R Facilities via info@visierfacilities.nl.


Meer nieuws

Politiek vandaag 13:38

Opkoopbescherming is juridische uitdaging voor gemeente

De Alphense gemeenteraad heeft eerder besloten een tijdelijke regeling  opkoopbescherming voor woningen in te voeren. Naar nu blijkt zitten hier haken en ogen aan. Er is namelijk twijfel over het nut van een opkoopbescherming.

Politiek vandaag 12:31

Alpherium stapelt containers definitief vier hoog

Het Alpherium, de Alphense overslagterminal, zal definitief containers vier hoog plaatsen. Er loopt al geruime tijd een proef waarvan de resultaten voldoen. De gemeenteraad gaat akkoord, maar heeft wel een verzoek neergelegd voor een ruimere groenvoorziening rond het complex.

Gezondheid en welzijn vandaag 10:19

Hecht GGD Hollands Midden ‘on tour’: HPV-prikbus bij treinstation Alphen aan den Rijn

Hecht GGD Hollands Midden gaat komende week op pad met een speciale HPV-prikbus. Van 5 tot en met 9 juni staat de duidelijk herkenbare blauwpaarse bus afwisselend bij treinstations Alphen aan den Rijn en Gouda. Dit in het kader van de ‘Mis ‘m niet’-campagne waarvoor staatssecretaris Van Ooijen op 31 mei het startschot gaf.