Pixabay

Vissen in de Rijn? Met een VISpas mag het

De zomer is dé periode voor watersporten. Op, maar ook naast het water. Zo wordt er ook veel gevist, maar mag dat wel overal? Alphens.nl zocht het voor je uit.

Het antwoord is ja, maar… een vergunning is noodzakelijk. Om in de Alphense wateren te mogen vissen moet je in bezit zijn van een VISpas, een kleine VISpas of een JeugdVISpas. Deze krijg je automatisch als je lid wordt van een hengelsport vereniging. De passen zijn ook online te bestellen.

Welke VISpas heb je nodig?

Welke pas je nodig hebt hangt af van onder andere je leeftijd, het aantal hengels dat je gebruikt en het aas dat wordt gebruikt. Met de VISpas-check kom je erachter welke pas jij nodig hebt. Ook kun je online zien met welke pas je waar kunt vissen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Dronefotografie gisteren 15:53

Alphen vanuit de lucht: de zomerse Zegerplas

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer de Zegerplas in de zomer.

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 13:42

Familievoorstelling naar mega populaire bestseller in Castellum te zien!

Na het grote succes van ‘De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen’ die zowel de Zapp Theaterprijs als een Zilveren Krekel won, komt Meneer Monster terug met een nog geschifter stuk. De boomhut is inmiddels 52 verdiepingen hoog! Op zaterdag 24 september is de familievoorstelling te zien in Theater Castellum.

Verkeer en vervoer gisteren 13:35

Storing Albert Sweitzerbrug zorgt voor vastlopen verkeer

Vanwege een storing aan de Albert Schweitzerbrug loopt het verkeer op verschillende plekken in Alphen aan den Rijn vast. Het is nog onduidelijk wat er precies met de brug aan de hand is. Op dit moment weten we dat één van de brugkleppen niet naar beneden gaat.

Stadsdichter gisteren 09:47

Hittegolf: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Zegerplas.