Vitaliteit door drie Alphense sportverenigingen

Het project Tijd voor Vitaliteit is een samenwerking tussen Alphen Beweegt en de Alphense sportverenigingen Zeegersloot, TEAN en ATTC. De aftrap van het project om vijftigplussers in beweging te krijgen, is op 16 maart op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn.

Projectmanager Robin de Heij van Alphen Beweegt is enthousiast over het programma. “De kracht van het programma bestaat uit de samenwerking van verenigingen. Zij bieden sportaanbod aan die je prima als 50-plusser kunt beoefenen. Naast het bewegen staan het plezier en het sociale voorop.” Het project wordt begeleid en ondersteund door Fysiotherapie van den Berg en Intersport.

Aanbod
Bij Golfclub Zeegersloot kan via het project twintig weken lang golfles worden gevolgd. Daarnaast mag er ook onbeperkt worden geoefend. Clubs en ballen kunnen worden geleend.
Bij tennisvereniging TEAN kan in mei, juni en juli een serie van tien lessen worden gevolgd om de basis onder de knie te krijgen.
In april en in september is er een serie van tien lessen bij tafeltennisvereniging ATTC te volgen.
Voor alle drie de sporten geldt een tarief vanaf 5 euro per les via het project Tijd voor Vitaliteit.

Sportimpuls
Tijd voor Vitaliteit komt voort uit de landelijke Sportimpuls-subsidie die eind 2018 is toegekend aan de aanvragers Golfclub Zeegersloot, TEAN Tennisvereniging, Tafeltennisvereniging ATTC EVO Repro en Alphen Beweegt.

Kick-off
Zaterdag 16 maart zijn de drie verenigingen van 11.00 tot 16.00 uur aanwezig op het Rijnplein om het winkelend publiek kennis te laten maken met het sportieve aanbod. Inschrijven is al mogelijk via www.alphenbeweegt.nl/tvv


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadshart vandaag 20:50

Volgend jaar "Zwarte Gondelvaart" ?

De traditionele gondelvaart is dit jaar niet doorgegaan. De belangstelling om deel te nemen was sterk teruggelopen en het pakket eisen dat de gemeente op tafel legde groeide ieder jaar. Feestboten werden verboden en de kosten waren te hoog geworden. Een aantal Alphenaren denkt de oplossing te hebben. 

Advertorial Horeca vandaag 19:09

Beleef Italiƫ in Alphen aan den Rijn

Osteria La Piazza heeft nog maar kort zijn deuren geopend. Het restaurant heeft zich laten inspireren door Italië, waar een Osteria een ontmoetingsplek voor vrienden en familie is. Maar Osteria La Piazza is meer dan dat. Je kan er namelijk ook lunchen, dineren en borrelen. En dat op z’n Italiaans!  

Politiek vandaag 18:03

Theater Castellum gaat volgende zomer op de schop

Theater Castellum is van juni tot en met oktober 2020 gesloten. Er is dan een grote verbouwing van onder meer de entree, kassa, garderobe, trappenhuizen en foyers. Ook wordt de horecakeuken verplaatst.

Politiek vandaag 17:17

Bedrijventerreinen kunnen niet zomaar worden bebouwd

Woningen in plaats van een bedrijventerrein is in theorie een mooie oplossing voor de woningnood. Wethouder Gerard van As wijst echter op de krapte voor vestiging van bedrijven in Alphen aan den Rijn.

Horeca vandaag 16:14

Geen gondelvaart meer, wat dan?

17 september 2019 wordt het eerste jaar zonder gondelvaart, toch is het niet stil in Alphen aan den Rijn. In het dorp zijn er veel andere dingen te doen.