Coiffures Gilbert

Viviënne Winkelaar in de stoel bij Gilbert: highlights en ondernemen in coronatijd

Elke maand zit er bij kapper Gilbert van Coiffures Gilbert een bekende Alphenaar in de stoel. Tijdens het knippen vraagt hij hen het hemd van het lijf. Dit keer de Alphense onderneemster Viviënne Winkelaar, die Bij Hen, de Schaapskooi en Snackbar de Pieper runt.

Voor Viviënne is Coiffures Gilbert geen onbekend adres. Zij komt namelijk al twintig jaar bij Gilbert en zijn team over de vloer. Eerst in de Ridderhof, nu in het nieuwe pand aan de Stevinstraat in het centrum van Alphen. “Ik voelde me altijd al in goede handen bij Gilbert, maar nu met de nieuwe zaak is het al helemaal genieten geblazen. In de speciale ontspanningsruimte met massagestoelen, hoofdhuidmassage en de muziek kom ik echt even helemaal tot rust”, vertelt de Alphense onderneemster. 

In de verf

Normaal gesproken gaat Viviënne elke vijf weken langs bij Gilbert om haar haren te laten verven, maar dit keer kiezen ze voor wat anders. “Dit keer kiezen we voor highlights”, zegt Gilbert, terwijl hij met zijn handen door het haar van Viviënne gaat. “Hierdoor valt de uitgroei minder op.” De Alphense knikt goedkeurend. Gilbert vervolgt: “Door middel van een gloss kleuren we de highlights in, dat geeft het meest natuurlijke effect.”

Daarna wordt de juiste kleur haarverf gemaakt. Ondertussen vraagt Gilbert naar het leven van Viviënne op dit moment, aangezien zij de deuren van haar horecagelegenheden heeft moeten sluiten. Viviënne fronst en zegt, “Mijn hart ligt bij de horeca en ik heb zeker vertrouwen in de toekomst, maar op dit moment is het wel zoeken naar de stip op de horizon. We weten geen van allen hoe lang dit gaat duren en dat is soms best lastig.”

Ondernemen in coronatijd

In tegenstelling tot de eerste lockdown, waar ze met haar zaken gelijk inspeelde op het afhalen en thuisbezorgen, kiest de horecaonderneemster nu voor het tegenovergestelde. Viviënne: “Met het team hebben we bewust gekozen om bij te willen dragen aan het verminderen van de coronabesmettingen en de zaken dus dicht te houden.” Ondertussen verft Gilbert de uitgroei van Viviënne. “We willen er als onderneming alles aan doen om het coronaprobleem op te lossen en geen traffic van mensen te stimuleren.”

Maar dat betekent niet dat Viviënne stilzit. Terwijl Gilbert haar meeneemt naar de ontspanningsruimte, vertelt ze waar ze met haar team mee bezig is. “Eigenlijk werken we nu twee scenario’s uit, een voor als we weer open mogen en een voor als we gesloten moeten blijven. Vaak ben ik de creatieveling die nieuwe ideeën verzint en werkt mijn team het uit tot een geslaagd concept”, zegt ze vastberaden.

Natuurlijk wordt er gehoopt op het eerste scenario. Als Gilbert de laatste hand legt aan het kapsel van Viviënne, zegt ze dan ook: “Gasten ontvangen in het restaurant is waar je het als horecaondernemer natuurlijk allemaal voor doet. We hopen onze gasten dan ook snel weer te kunnen verwelkomen en te verwennen” Viviënne kijkt in de spiegel en lacht tevreden naar Gilbert. “Bij jou ben ik altijd in goede handen!”

Welke bekende Alphenaar zou jij bij Gilbert in de stoel willen zien? Laat het ons weten via een privébericht of stuur een mailtje naar info@alphens.nl.


Meer nieuws

Wat vindt de Alphenaar vandaag 11:12

Zo vieren Alphenaren dit weekend Sinterklaas

Ondanks dat het dit jaar anders zal zijn dan andere jaren is het zaterdag 5 december weer zover, dan staat pakjesavond voor de deur. De veiligheidsregio en de gemeente riepen al eerder op om de feestdag in met het eigen gezin te vieren vanwege het coronavirus. Maar houden Alphenaren zich hier ook aan?

Overige vandaag 10:31

22-jarige molenaar betreedt Molenviergang Aarlanderveen

De Bovenmolen (molen 3) van Molenviergang Aarlanderveen heeft een nieuwe molenaar. De 22-jarige Joël Grootendorst uit Ottoland bewoont en beheert sinds november de molen aan de Kortsteekterweg in Aarlanderveen.

Alphens Sinterklaas Journaal Voor Kinderen vandaag 07:29

Het Alphens Sinterklaas Journaal 2020 - Aflevering 18

Ook dit jaar beleven de Sint en zijn pieten weer de leukste avonturen. De achttiende aflevering van het Alphens Sinterklaas Journaal kun je nu zien op Alphens.nl! Tot en met 4 december iedere schooldag een nieuwe aflevering.

Wonen en bouwen gisteren 17:48

De sloop bij het Rode Dorp gezien van bovenaf

Vorige week is de sloop van het Rode Dorp in Alphen van start gegaan. De eerste woningen zijn inmiddels gesloopt, de komende weken volgt de rest. Op deze dronebeelden krijg je een indruk van hoe het Rode Dorp er nu uitziet.