Vliegende start postcoderoosproject Zon op Alphen

Postcoderoosproject Zon op Alphen kende afgelopen maand een vliegende start: drie informatieavonden werden druk bezocht en circa achtduizend Alphense huishoudens kregen de flyer in de bus. Inmiddels hebben ruim tachtig inwoners van Alphen aan den Rijn aangegeven om in totaal meer dan duizend certificaten af te willen nemen.

Zon op Alphen is een initiatief van Energiek Alphen aan den Rijn om op de daken van Rijnvicus en van de driving range van Golfclub Zeegersloot twee zonneparken aan te leggen. Op 24 mei 2018 ondertekenden het bestuur van Energiek Alphen aan den Rijn en Golfclub Zeegersloot hiervoor samen met de gemeente de Green Deal Zon op Alphen. Inwoners van de meeste postcodegebieden in Alphen, in totaal zo'n 30.000 huishoudens, kunnen bij Zon op Alphen aan den Rijn voor een aantrekkelijk tarief eigenaar worden van één of meer panelen. 

Van de beoogde 1.750 zonnepanelen hebben er in principe al meer dan duizend een eigenaar, dat is zo'n zestig procent van het totale aantal panelen. De aantallen worden definitief als komend najaar de officiële inschrijving wordt geopend.

In de komende maanden worden de wervingsactiviteiten vervolgd, met onder meer drie nieuwe informatieavonden in september. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Energiek Alphen aan den Rijn.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:30

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 26 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Er werd een nieuwe kinderburgemeester gekozen. Alphense boeren deden mee aan het boerenprotest. En een verjaardagsfeest resulteerde in een drama. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Limesjaar 2022 vandaag 12:51

ROMEINEN Bataafse Opstand

De Bataafse Opstand is heel bekend uit de schoolboekjes. Dat tijdens deze opstand ook in Albaniana, het Romeinse Alphen aan den Rijn, werd huisgehouden is een stuk minder bekend. Maar helaas, het Alphense fort brandde tot de grond toe af.

Winactie Eten en drinken vandaag 11:48

WIN barbecue catering op locatie van Ray’s Barbecue Place

Ben jij een liefhebber van barbecueën? En organiseer jij binnenkort een feestje? Let dan op! Wij mogen namens Ray’s Barbecue Place een barbecue catering op locatie weggeven. En dat ter waarde van maar liefst € 500!

Werken vandaag 09:33

De nieuwste vacatures van week 26

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, vind je hier.