Pixabay

Vliegenoverlast in Alphen door afvalverwerkend bedrijf

Afgelopen weekend kwamen bij Omgevingsdienst Midden-Holland veel meldingen binnen over vliegenoverlast. Naar aanleiding van deze klachten zijn maandag extra controles uitgevoerd.

Vanuit de wijken Gouwsluis en De Schans zijn ongeveer vijftig meldingen binnengekomen van vliegenoverlast. Alphenaren gaven aan overlast te hebben doordat er veel meer vliegen dan gebruikelijk in en om huis aanwezig waren. Omgevingsdienst Midden-Holland heeft daarom extra controles uitgevoerd bij een aantal afvalverwerkende bedrijven op het naastgelegen bedrijventerrein.

Bij één van de bedrijven werd door de toezichthouders van ODMH geconstateerd dat er niet voldoende werd schoongemaakt bij de opslag van bedrijfsafval van een horecabedrijf. In en rondom de opslag zaten veel vliegen. Met het bedrijf is afgesproken dat zij het afval diezelfde nog af zouden voeren en het gebied extra goed schoon zouden maken.

Dinsdag 27 juni wordt opnieuw gecontroleerd om te kijken of het bedrijf dit daadwerkelijk heeft gedaan. De komende periode zal ODMH bij dit bedrijf extra controleren op het schoonhouden van dit terrein om te voorkomen dat er opnieuw overlast door vliegen ontstaat.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 09:21

10 Jaar Subway in de Baronie: Jubileum en donatiekansen!

Het is feest in de Baronie, want Subway viert haar tiende jubileum! Een terugblik op tien jaar heerlijke broodjes en gezelligheid markeert niet alleen een mijlpaal voor Nico en Godelieve, maar ook een gelegenheid om iets terug te geven aan de Alphense gemeenschap.

Advertorial Winkels gisteren 17:08

De oplossing tegen koude nachten

Het wordt weer eerder donker en de nachten worden kouder. Hoe fijn is het om deze wintermaanden in een lekker warm bed te kruipen? Bij Dutch Dream Slaapcomfort geniet je ook tijdens deze periode van een fijne temperatuur tijdens je nachtrust.

Sport gisteren 16:02

Dertiende editie van Alphense Bruggenrun gaat komende donderdag van start

Morgenavond is het zover: de dertiende editie van de Alphense Bruggenrun! Loop jij morgen mee tijdens de hardloop- en wandeltocht? De tocht gaat dwars door het centrum van Alphen aan den Rijn. Deelnemers kunnen twee verschillende afstanden lopen: 10 kilometer met 29 bruggen en 5 kilometer met 21 bruggen.  

Overige gisteren 14:56

Bekend gezicht keert terug in de Julianastraat: De Gaper terug van weggeweest

In de Julianastraat van Alphen aan den Rijn is een opvallende verschijning weer teruggekeerd naar zijn vertrouwde plek boven de winkel van Natuurdrogisterij De Hazelaar. Na veel nieuwsgierige vragen van Alphenaren en zoekende blikken van puzzeltochtparticipanten is het goede nieuws bevestigd: De Alphense Gaper is terug!

Politiek gisteren 13:47

Voedsel van Eigen Land, een onderzoek

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft in kaart gebracht hoeveel en welk voedsel lokaal wordt geproduceerd. Het rapport is nu de basis voor stimuleren van korte lijnen, dus lokaal maken en opeten. Daarnaast zijn er aanbevelingen om de agrarische sector te helpen in lijn met de landelijke transitie van de landbouw.