Vluchtelingenbeleid centraal bij CDA thema-avond

Deze informatieve avond vindt plaats op 10 mei in restaurant De Vrienden, Uranusstraat 500, 2402 CG Alphen aan den Rijn en begint om 20.00 uur.

CDA-Ambassadeur Jan de Visser – advocaat met specialiteit 'vreemdelingenrecht' en voormalig wethouder in Maassluis – houdt een presentatie waarin hij de diverse kanten van het Vluchtelingenbeleid toelicht. Geïnteresseerden in dit onderwerp zijn van harte welkom.

Het Vluchtelingenbeleid heeft twee kanten: zowel de vluchteling als de gemeenschap die vluchtelingen opneemt hebben bescherming nodig tegen allerlei ongewenste ontwikkelingen. Natuurlijk horen barmhartigheid en openheid richting vreemdelingen bij het CDA-beleid, maar daarnaast moet er ook oog zijn voor de waarden, normen en leefwereld van het 'land van ontvangst'.

Wat de lokale situatie betreft; de inmiddels geëindigde noodopvang in Alphen is van heel bijzondere aard gebleken. Aan de ene kant staat de zelfdoding van een vluchteling, aan de andere kant heeft het project: 'Kunst op de vlucht' ook het landelijke nieuws gehaald. Bovenal heeft de tijdelijke opvang in algemene zin kunnen rekenen op draagvlak bij de inwoners en grote betrokkenheid van vele vrijwilligers. Ook al is het vraagstuk in Alphen wat de noodopvang betreft de actualiteit (net)voorbij; regionaal, provinciaal, landelijk en internationaal blijft het vluchtelingenvraagstuk naar verwachting echter nog lang en dagelijks onze aandacht vragen. Daarnaast blijft ook in Alphen de huisvesting van asielzoekers en statushouders een 'hot item'. Het is van belang hierover met elkaar in gesprek te blijven!

Na de inleiding van Jan de Visser kunnen de aanwezigen aan de hand van een aantal prikkelende stellingen in enkele groepen met elkaar over dit thema nader van gedachten wisselen. Daarna volgt er een plenaire terugkoppeling.

Jan de Visser is wethouder geweest in Maassluis, en voert nu al meer dan 10 jaar een eigen advocatenpraktijk, waar vreemdelingenrecht een belangrijke plaats inneemt. Daarnaast voert hij o.a. opdrachten uit voor het landelijk CDA. Tevens is hij met partijgenoot Paul Korremans actief als CDA-ambassadeur. De CDA-Ambassadeurs hebben als doelstelling om met plaatselijke CDA-afdelingen in gesprek te gaan over actuele thema's en onderwerpen. Bijblijven en meedoen willen zij vanuit de basis bevorderen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!