Josh Walet

VOA en Centrum Management zijn voorstander van 1,5 uur gratis parkeren in de parkeergarages in het centrum

VOA en Centrum Management zijn voorstander van 1,5 uur gratis parkeren in de parkeergarages in het centrum van Alphen aan den Rijn. Specifiek gaat het om Castellum, het Aarhofdak, de nieuwe bibliotheek en mogelijk de parkeergarage van Hoogvliet.

Dit laten VOA en Centrum Management weten in reactie op de vele berichten in de media afgelopen dagen met betrekking tot de nota parkeernormen en parkeervoorzieningen centrum Alphen aan den Rijn. De meeste fracties staan achter het nieuwe beleid met lagere parkeernormen, zo bleek vorige week. Alleen de VVD steunt het nieuwe parkeerbeleid niet. “Deze verandering in berekening betekent een forse teruggang in de parkeernormen”, aldus de VVD-fractie.

“Door het stimuleren van het gebruik van de parkeergarages door middel van 1,5 uur gratis parkeren zal er minder parkeerdruk ontstaan op straatniveau in het centrum. Dit is voordelig voor de bewoners in het centrum. VOA en Centrum Management pleiten dan ook voor een integrale aanpak voor de parkeeruitdaging in het centrum”, zo laten ze weten. “Ons voorstel: behandel beide thema’s, te weten parkeernorm en 1,5 uur gratis parkeren bezoekers parkeergarages, tegelijkertijd in één plan. Op deze manier is er een veel grotere kans op een win-win situatie.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Rechtszaak vandaag 09:17

Rol vuilniszakken nekt 25-jarige overvaller uit Alphen

Bij een overval op tankstation BP aan de Burgemeester Bruins Slotsingel in Alphen op 20 maart, trok de overvaller een vuilniszak los van een rol. Dit blijkt cruciaal bewijs in de rechtszaak tegen de 25-jarige Alphenaar. Het Openbaar Ministerie (OM) eist drie jaar cel tegen de verdachte.

Algemeen gisteren 17:06

Robbert Zantingh stopt bij het Vakantiespel

Voorzitter Robbert Zantingh stopt per 1 september 2021 bij Stichting Vakantiespel. ‘’Het is een dubbel gevoel. Enerzijds ga ik het enorm missen, anderzijds heb ik het gevoel dat ik er voldoende uit heb gehaald.’’

Alphens Restaurantweek gisteren 15:54

De Beren bij jou thuis: genieten is het belangrijkste

De komende weken organiseren wij de Alphens Restaurantweek bij jou thuis! Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen en omstreken. Dit keer vertellen we je alles over de heerlijke gerechten die je bij De Beren Alphen aan den Rijn kunt bestellen.

Algemeen gisteren 15:05

‘Aandachtskaartjes’ met gehaakte bloemen overal te vinden in Alphen

Door heel Alphen hangen verschillende ‘aandachtskaartjes’ met een gehaakte bloem. Op deze kaartjes staat de tekst: 'Ik ben een vergeet-mij-nietje. Vandaag ben ik opgehangen door het Bloemenvrouwtje om je dag een beetje op te fleuren.’’ Met dit initiatief wil het Bloemenvrouwtje mensen graag een glimlach op hun gezicht bezorgen.